YÖK, üniversitelerde dönem sonu sınavların 1 Haziran'dan sonra yapılmasını kararlaştırdı

AA
AA
TT

YÖK, üniversitelerde dönem sonu sınavların 1 Haziran'dan sonra yapılmasını kararlaştırdı

AA
AA

Yükseköğretim Yürütme Kurulu, üniversitelerde dönem sonu sınavlarının 1 Haziran 2023'ten sonra yapılmasına karar verdi.

Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) yapılan yazılı açıklamaya göre, Yükseköğretim Yürütme Kurulu dün gerçekleştirdiği toplantıda öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için üniversitelerde dönem sonu sınavlarına ilişkin karar aldı.

YÖK Yürütme Kurulu'nun kararında şu ifadelere yer verildi:

"Kahramanmaraş merkezli depremlerin ülkemiz genelindeki etkileri, depremden etkilenen vatandaşlarımız ile öğrencilerimizin barınma durumları, sosyal koşullar ve sürdürülebilir öğretim süreçleri değerlendirilerek 2022-2023 akademik yılı bahar dönemi dönem sonu sınavlarının 1 Haziran 2023 tarihinden önce başlatılmaması hususu, 17 Mayıs 2023 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenmiş ve 2022-2023 akademik yılı dönem sonu sınavlarının 1 Haziran 2023 tarihinden sonra yapılmasına karar verilmiştir."

Söz konusu karar, bugün üniversitelere iletildi.

Öte yandan YÖK; Ankara, İstanbul, İzmir başta olmak üzere pek çok ildeki üniversitelerin, "sınavların, yüz yüze eğitim verilen programlarda yüz yüze, çevrim içi eğitim verilen programlarda ise çevrim içi yapılmasına" yönelik kararını destekledi.



John Wick hayranlarına müjde: Keanu Reeves dönüyor

John Wick filmlerinde Keanu Reeves, hayatını kaybeden eşinin kendisine verdiği köpeği öldüren adamlardan intikam almak isteyen emekli bir tetikçiyi canlandırıyor (Lionsgate)
John Wick filmlerinde Keanu Reeves, hayatını kaybeden eşinin kendisine verdiği köpeği öldüren adamlardan intikam almak isteyen emekli bir tetikçiyi canlandırıyor (Lionsgate)
TT

John Wick hayranlarına müjde: Keanu Reeves dönüyor

John Wick filmlerinde Keanu Reeves, hayatını kaybeden eşinin kendisine verdiği köpeği öldüren adamlardan intikam almak isteyen emekli bir tetikçiyi canlandırıyor (Lionsgate)
John Wick filmlerinde Keanu Reeves, hayatını kaybeden eşinin kendisine verdiği köpeği öldüren adamlardan intikam almak isteyen emekli bir tetikçiyi canlandırıyor (Lionsgate)

Yıllardır süren spekülasyonların ardından John Wick 5 (John Wick: Chapter 5), Lionsgate tarafından resmen onaylandı. Serinin önceki filmi, Wick'in ölümüyle sona ermesine rağmen Keanu Reeves ve yönetmen Chad Stahelski yeni film için geri dönüyor.

Lionsgate Motion Picture Group başkanı Adam Fogelson, dün CinemaCon'da yaptığı açıklamada, aksiyon serisinin 5. filmi için çalışmaların başladığını duyurdu. Lionsgate filmi, Thunder Road'un yapımcıları Basil Iwanyk ve Erica Lee, serinin yönetmeni ve yapımcısı Stahelski ve başrol-yapımcı Reeves'le birlikte geliştiriyor.

"Sabırsızlanıyoruz"

Fogelson, dünya çapında 1 milyar dolardan fazla gişe hasılatı elde eden seri hakkında şunları söyledi: 

Keanu, Chad, Basil ve Erica, bu karakterler ve bu dünyayla ilgili gerçekten olağanüstü ve yeni bir şey söylemedikleri sürece geri dönmezdi. Seyircilerin bu yolculuğun bizi nereye götüreceğini görmesi için sabırsızlanıyoruz.

Iwanyk ve Lee ise yaptıkları ortak açıklamada, "Bu hikayeyi doğru şekilde anlatmak ve John'un hikayesine layık bir devam noktası sunmak bizim için çok önemli. Bu yolda ilk adımı atmak heyecan verici" dedi.

John Wick 4 (John Wick: Chapter 4), 2023'te vizyona girmiş ve dünya genelinde 440 milyon dolardan fazla gişe geliri elde etmişti. Film, Ian McShane'in canlandırdığı Winston ve Laurence Fishburne'ün canlandırdığı Bowery King'in, üzerinde Wick'in isminin yazılı olduğu bir mezarın başında durduğu sahneyle sona ermişti.

Seri, 2014'te Keanu Reeves'in emekli olduktan sonra suç dünyasına geri çekilen bir tetikçiyi canlandırdığı ilk John Wick filmiyle başlamıştı. 

Yan filmi Ballerina, 6 Haziran'da vizyona girecek. Ayrıca Stahelski ve Reeves'in yönetici yapımcılığını üstlendiği John Wick: Under the High Table adlı yeni bir dizi de geliştiriliyor.

Evren Caine'in hikayesiyle genişliyor

Mayıs 2023'te, o dönemin Lionsgate başkanı Joe Drake, 5. filmle ilgili olası planlara dair ipuçları vermiş ve "Evreni genişletiyoruz ve 5. film geldiğinde bu organik bir şekilde gelişmiş olacak; anlatmaya başladığımız hikayelerden doğal olarak doğacak" demişti.

John Wick evreni, Donnie Yen'in hem başrolünü hem de yönetmenliğini üstleneceği ve Caine'in hikayesini anlatacağı yan filmle daha da genişleyecek. Yen, John Wick 4'te canlandırdığı kör suikastçı karakteriyle geri dönecek. Filmin çekimlerine 2025'in sonlarına doğru Hong Kong'da başlanması planlanıyor. Filmin senaryosunu Küçük Balık'la tanınan (Little Fish) ve 2027'de vizyona girecek The Batman Part II üzerinde çalışan Mattson Tomlin kaleme alacak.

Her yıl sinema salonu işletmecileri ve Hollywood stüdyolarını bir araya getiren bir etkinlik olan CinemaCon, bu yıl 31 Mart - 3 Nisan tarihlerinde gerçekleşiyor. 

Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Variety