Stephen King, takipçilerine dizi önerdi: "İzlemek için iyi bir zaman"

"Tüm bölümler Pablo Larrain tarafından yönetildi ve hepsi benim tarafımdan yazıldı"

Lisey's Story, 2021'in Haziran'ında yayımlanmaya başlamış ve Temmuz 2021'e kadar devam etmişti (Apple TV+)
Lisey's Story, 2021'in Haziran'ında yayımlanmaya başlamış ve Temmuz 2021'e kadar devam etmişti (Apple TV+)
TT

Stephen King, takipçilerine dizi önerdi: "İzlemek için iyi bir zaman"

Lisey's Story, 2021'in Haziran'ında yayımlanmaya başlamış ve Temmuz 2021'e kadar devam etmişti (Apple TV+)
Lisey's Story, 2021'in Haziran'ında yayımlanmaya başlamış ve Temmuz 2021'e kadar devam etmişti (Apple TV+)

Efsanevi korku yazarı Stephen King, sosyal medyayı aktif olarak kullanmasıyla biliniyor. King, son aylarda sosyal medyada favori dizi ve filmlerini paylaşarak milyonlarca takpçisine önerilerde bulunuyor.

Başrollerini Natasha Lyonne, Benjamin Bratt ve Simon Helberg'in paylaştığı komedi Poker Face'ten korku dizisi From'a ve bilimkurgu türündeki Silo'ya kadar pek çok dizi King'in onayını aldı. 

King, dün Twitter'daki takipçilerine, temmuzun Apple TV+'ta yayımlanan 2021 yapımı mini dizi Lisey's Story'yi izlemek için iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

King, attığı tweet'te şöyle dedi: 

Temmuz, Apple+'ta Lisey's Story'yi izlemek için iyi bir zaman olabilir. Tüm bölümler Pablo Larrain tarafından yönetildi ve hepsi benim tarafımdan yazıldı.

Amerikalı yazarın 2006 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan dizi, 8 bölümden oluşuyor. Lisey's Story'nin başrollerinde Oscar ödüllü Julianne Moore ve Oscar adayı Clive Owen yer alıyor. Dizi, Lisey Landon adlı kadının ünlü bir romancı olan kocası Scott'ın ölümünden sonraki yaşantısını konu alıyor. 

Joan Allen, Jennifer Jason Leigh, Dane DeHaan, Sung Kang, Michael Pitt ve Ron Cephas Jones'un da rol aldığı dizi, King için son derece kişisel. Bu kitabı yazma fikri, ünlü yazarın aklına zatürre nedeniyle hastanede yattığı sırada gelmiş. 

75 yaşındaki King, bu sırada evindeki ofisinin boya ve tadilat için boşaltıldığını ve eve döndüğünde kitapları da dahil olmak üzere pek çok eşyasını kutularda bulduğunu söylemişti.

Bu görüntüden etkilenen King, ölümünün ardından odanın böyle görüneceğini ve eşi Tabitha'nın bununla mücadele etmek zorunda kalacağını düşündü.

Lisey's Story, güçlü oyuncu kadrosunun harika performansları ve King'in kişisel dokunuşuyla bu fikirlerin izini sürüyor. 

Independent Türkçe, ScreenRant, Collider



Starbucks, Güney Kore’de bilgisayar, yazıcı ve çoklu prizleri yasakladı

Fotoğraf: Unsplash
Fotoğraf: Unsplash
TT

Starbucks, Güney Kore’de bilgisayar, yazıcı ve çoklu prizleri yasakladı

Fotoğraf: Unsplash
Fotoğraf: Unsplash

Starbucks, müşterilerinin kafeleri ev ofislerine dönüştürmesinin ardından Güney Kore'deki tüm mağazalarında masaüstü bilgisayar, yazıcı ve çoklu priz kullanımını yasakladı.

Kahve devi ayrıca, çalışma alanı oluşturmak için kullanılan büyük bölme panellerinin kullanımını da kısıtladı.

Şubelere yerleştirilen duyurulara göre, müşterilerin dizüstü bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlara hâlâ izin veriliyor ancak "ortak alanı etkileyen büyük eşyalar" getirilemiyor.

İlk olarak The Korea Herald tarafından bildirilen bu hamle, kabaca "kafeden çalışanlar"  şeklinde çevrilebilecek "cagongjok" diye bilinen bir grubu hedefliyor.

Ülkedeki kafe sahipleri, "cagongjok"ların yer kaplayarak, elektriği bedavaya tüketerek ve tek bir içecek aldıktan sonra saatlerce oturarak mağazalarının kârlılığını etkilediğinden şikayet ediyor.

Sosyal medya kullanıcıları yeni kurala farklı tepkiler verirken, bazıları ABD'li şirketi kişilerin kafenin misafirperverliğini suiistimal etmesini engellediği için övdü.

Bir kullanıcı X'te paylaştığı bir gönderide, "İşte bu yüzden Starbucks'tan uzak durdum ve bu, kaba davranışlarına karşı adil bir önlem gibi görünüyor" diye yazdı.

Bu günlerde çok fazla kişi temel sağduyudan yoksun gibi hissediyorum.

Starbucks sözcüsü şunları söyledi:

Starbucks Kore, tüm müşterilerin keyifli ve erişilebilir bir mağaza deneyimi yaşayabilmesi için politikasını güncelledi. Dizüstü bilgisayarlar ve küçük kişisel cihazlar memnuniyetle karşılanırken, müşterilerden oturma alanını kısıtlayabilecek ve ortak alanı etkileyebilecek masaüstü bilgisayar, yazıcı veya diğer büyük eşyaları getirmemeleri rica olunur. Starbucks, kahve ve bağlantı için kucaklayıcı bir üçüncü mekan olmaya ve her fincanda, her sohbette ve her ziyarette topluluğun geliştiği bir yer olmaya kararlı.

Independent Türkçe