OnlyFans yıldızı, ödemesi gereken vergi miktarını duyunca şaşırdı

1,5 milyon Türk lirasını aşıyor

Tasha Paige, Twitter'da 54 bin takipçiye sahip (Twitter/Tasha Paige)
Tasha Paige, Twitter'da 54 bin takipçiye sahip (Twitter/Tasha Paige)
TT

OnlyFans yıldızı, ödemesi gereken vergi miktarını duyunca şaşırdı

Tasha Paige, Twitter'da 54 bin takipçiye sahip (Twitter/Tasha Paige)
Tasha Paige, Twitter'da 54 bin takipçiye sahip (Twitter/Tasha Paige)

Avustralyalı içerik üreticisi Tasha Paige, bu mali yılda Avustralya'daki vergi dairesine borcunun 86 bin Avustralya doları olduğunu açıkladı. 

Yaklaşık 1 milyon 560 bin TL'ye denk gelen bu miktar hakkında konuşan OnlyFans yıldızı, aylardır vergi ödemediğini belirtti.

TikTok videosunda şu ifadeleri kullandı:

Nihayet muhasebecimle vergi meselesini konuştum ve borcumun neredeyse 90 bin dolar olduğunu öğrendim. Şahane… Şimdi ağlayacağım! Banka hesabım için bir dakikalık saygı duruşu!

Tasha Paige sosyal medya platformundaki 250 bini aşkın takipçisine seslenirken bu parayı ödeyebileceğini de söyledi. 

Yorum kısmını dolduran takipçilerin bazıları "Benim böyle bir borcum olsa uyuyana kadar ağlardım" gibi ifadeler sarfederken bir kısmı da "Bizim gibi vergi ödemek zorunda olman ne de şaşırtıcı" diyerek onunla dalga geçti. 

Yaklaşık 2 bin 500 kişinin beğendiği yorumu yapan kişiyse tahakkuk eden vergi miktarından kazancı hesapladı:

Ne güzel demek ki 240 bin (yaklaşık 4 milyon 350 bin TL) kazanıyorsun.
 

Independent Türkçe, Daily Mail, news.com.au



Dinozorlar asteroit çarpmasa da yok olmaya mahkum muydu?

Dinozorlar asteroit çarpmasa da yok olmaya mahkum muydu?
TT

Dinozorlar asteroit çarpmasa da yok olmaya mahkum muydu?

Dinozorlar asteroit çarpmasa da yok olmaya mahkum muydu?

Dinozorların asteroit çarpmasından önce çöküşe geçtiği teorisinin doğru olmadığı öne sürüldü.

Milyonlarca yıl boyunca yeryüzüne hükmeden dinozorların soyu, 66 milyon yıl önce Dünya'ya çarpan bir göktaşının etkisiyle tükenmişti. 

Bugüne kadar bulunan bazı fosiller, dinozorların bu olaydan önce sayı ve çeşitlilik açısından gerilediğine işaret ediyordu. Özellikle göktaşından önceki yıllarda fosil sayısının azalması bu teoriyi destekliyordu. Bazı bilim insanları, asteroit gezegene çarpmasa bile bu sürüngelerin yok olma sürecine girdiğine inanıyordu. 

University College London'dan paleontolog Chris Dean "Dinozorların asteroit çarpmadan önce de yok olmaya mahkum olup olmadığı 30 yılı aşkın süredir tartışılan bir konu" diyor.

Dean ve ekip arkadaşları bu soruya yanıt bulmak için 66 milyon ila 84 milyon yıl önce Kuzey Amerika'da yaşamış 4 dinozor türüne ait 8 binden fazla fosili inceledi. 

Bulguları hakemli dergi Current Biology'de dün (8 Nisan) yayımlanan çalışmada dinozor çeşitliliğinin yaklaşık 76 milyon yıl önce zirveye ulaştığı ve ardından kitlesel yok oluşa kadar azaldığı bulundu. Bu eğilim, dinozorların soyu tükenmeden önceki 6 milyon yılda daha belirgindi. 

Ancak araştırmacılar, paleontologların asteroit çarpmasından önceki yıllarda ne kadar araziye erişebildiğini ve bu bölgelerde kaç kazı çalışması yapıldığını hesaplayınca, bilim insanlarının elinde pek örnek olmadığını tespit etti. Ekip, bu döneme ait jeolojik kayıtların açığa çıkmadığını veya üstünün bitki örtüsüyle kaplı olduğunu buldu.

Ayrıca çevresel koşullar veya diğer faktörlerin bu düşüşü açıklayamadığını söylüyorlar. Geliştirdikleri modellere göre dinozorların sayısı, göktaşı çarpmasına kadar stabildi. 

Bilim insanlarına göre dinozorlar kitlesel yok oluştan önce muhtemelen çökmeye başlamamıştı. Bu izlenimin, döneme ait fosillerin iyi korunmamış ya da bulunmasının zor olmasından kaynaklandığını düşünüyorlar. 

Makalenin bir diğer yazarı Alfio Alessandro Chiarenza, "Dinozorlar muhtemelen kaçınılmaz bir yok oluşa mahkum değildi" diyerek ekliyor: 

Eğer o asteroit olmasaydı, hâlâ bu gezegeni memeliler, kertenkeleler ve hayatta kalan torunları olan kuşlarla paylaşıyor olabilirlerdi.

Diğer yandan bazı bilim insanları yeni çalışmanın, dinozorların türlerinin azalmaya başladığı teorisini çürütmediğini savunuyor.

Reading Üniversitesi'nden Manabu Sakamoto'nun araştırmasına göre dinozorların yaşadığı 175 milyon yıl boyunca, yeni dinozor türlerinin ortaya çıkma hızı genel olarak yavaşlamıştı ve yeni türlerinin gelişmesinden çok daha fazla sayıda türün nesli tükeniyordu. 

Sakamoto, yeni araştırma mevcut fosillerde sapma olduğunu öne sürmesine karşın dinozor çeşitliliğindeki bu uzun vadeli düşüşün geçerliliğini koruduğunu söylüyor: 

Bu iki durum aynı anda geçerli olabilir.

Independent Türkçe, Live Science, New Scientist, Current Biology