Sharon Stone: Temel İçgüdü'den sonra hayranlar kırmızı ışıkta arabama tırmandı

Ünlü oyuncu, filmle seks sembolü olduktan sonra hayranların kıyafetlerini ve saçlarını da çekiştirdiğini söyledi

 Temel İçgüdü dünya çapında yaklaşık 353 milyon dolar hasılat elde etti (TriStar Pictures)
Temel İçgüdü dünya çapında yaklaşık 353 milyon dolar hasılat elde etti (TriStar Pictures)
TT

Sharon Stone: Temel İçgüdü'den sonra hayranlar kırmızı ışıkta arabama tırmandı

 Temel İçgüdü dünya çapında yaklaşık 353 milyon dolar hasılat elde etti (TriStar Pictures)
Temel İçgüdü dünya çapında yaklaşık 353 milyon dolar hasılat elde etti (TriStar Pictures)

Ünlü oyuncu Sharon Stone, Temel İçgüdü’nün (Basic Instinct) kendisini bir seks sembolüne dönüştürdüğünü söyledi. 28 Temmuz’da CNN International sunucusu Chris Wallace’ın podcast’ine konuk olan Stone, filmin vizyona girmesinin ardından hayranların arabasına tırmandığını ifade etti.

Çarpıcı seks sahneleriyle meşhur film, Michael Douglas’ın canlandırdığı ve yürüttüğü cinayet soruşturmasının baş şüphelisi Stone’un karakteri tarafından baştan çıkarılan bir dedektifi ele alıyor. 1992 yapımı filmin en ünlü sahnesi Stone’un, sorgu esnasında erkeklerle dolu bir odada bacak bacak üstüne attığı andı.

65 yaşındaki oyuncu, film vizyona girdikten sonraki günlerde gözlüğünü almak için dışarı çıktığında neler yaşadığını anlattı:

Trafik ışığında durdum. Herkes arabamın üzerine tırmandı. Yeşil ışık yandı. Arabalar korna çalmaya başladı. İnsanlar tepesindeyken araba kullanmak yasal mı bilmiyordum.

Wallace bu anıya şaşırıp "Sharon bu hikaye mi yoksa gerçek mi?" diye sordu. Başarılı aktris, anlattıklarının gerçek olduğunu savundu:

İnsanlar kornaya basıyordu. Arabayı kullanırsam ve birileri yaralanırsa tutuklanır mıyım diye düşündüm.

ABD’li yıldız, hayranların giderek agresif hale geldiğini, arabasının tamponlarına ve camlarına zarar verdiğini söyledi. Stone, hayranların kıyafetlerini ve saçlarını çekiştirdiğini de sözlerine ekledi. 

Stone, iki sene önce katıldığı radyo programında Temel İçgüdü’den yeteri kadar para kazanamadığını açıklamıştı.

Filmde kendisine başrolde eşlik eden Michael Douglas'ın ciddi bir gelir elde ettiğini belirten ünlü oyuncu şu ifadeleri kullanmıştı:

Temel İçgüdü için para almadım. Çok az para kazandım. Michael 14 milyon dolar aldı. Sonraki yıl Oscar töreninde giyeceğim elbiseyi alacak kadar para kazanamadım. 

Stone’un Temel İçgüdü’den 500 bin dolar kazandığı düşünülüyor.

 

Independent Türkçe, Daily Mail, TMZ



Araştırmacılar sinekleri kokain bağımlısı yapmak için genetiklerini değiştirdi

Meyve sinekleri normalde kokainin tadını sevmiyor (Unsplash)
Meyve sinekleri normalde kokainin tadını sevmiyor (Unsplash)
TT

Araştırmacılar sinekleri kokain bağımlısı yapmak için genetiklerini değiştirdi

Meyve sinekleri normalde kokainin tadını sevmiyor (Unsplash)
Meyve sinekleri normalde kokainin tadını sevmiyor (Unsplash)

Bilim insanları meyve sineklerinin genetiğini değiştirerek kokaini sevmelerini sağladı. Çalışmanın insanlardaki kokain bağımlılığını daha iyi anlama ve tedavi etmeye katkı sunması bekleniyor. 

Meyve sinekleri ve insanlar birbirlerine sanılandan daha fazla benziyor. Örneğin bu iki türde çeşitli hastalıklardan sorumlu genlerin yaklaşık yüzde 75'inin aynı olması, bilim insanlarının ilgisini çekiyor. Sinekler üzerindeki genetik incelemeler, bu hastalıkların daha iyi anlaşılmasına katkı sağlıyor.

Bu rahatsızlıklardan biri de kokain gibi maddelere karşı gelişen bağımlılıklar. Utah Üniversitesi'nden Dr. Adrian Rothenfluh, "Son yıllarda, sinekler ve insanların birçok açıdan sandığımızdan daha fazla birbirine benzediği ortaya çıktı" diyerek ekliyor: 

Örneğin sineklerin alkole verdiği tepkiyi düzenleyen genlerin, insanlardaki alkol bağımlılığında da rol oynadığını birçok kez gösterdik. Bu durumun kokain bağımlılığıyla bağlantılı genler için de geçerli olacağını ve bunların sineklerdeki etki mekanizmasını inceleyebileceğimizi düşünüyoruz.

Ancak sineklerin kokaini sevmemesi bu çalışmaların önünde engel teşkil ediyordu. Meyve sineklerinin bacaklarındaki tat reseptörleri, böceğin bir şeyi yemeden önce zararlı olup olmadığını algılamasını sağlıyor. 

Dr. Rothenfluh ve ekip arkadaşları yeni çalışmalarında kokainin acı tadı nedeniyle bu reseptörlere yakalandığını ve sineklerin maddeden bu yüzden uzak durduğunu doğruladı. Araştırmacılar daha sonra sineklerin genetiğini değiştirerek bu reseptörleri devre dışı bıraktı.

Bulguları hakemli dergi Journal of Neuroscience'ta 2 Haziran Pazartesi günü yayımlanan çalışmada genetiği değiştirilmiş sineklerin kokaini sevdiği gözlemlendi. Düşük seviyede kokain içeren şekerli su verilen sinekler 16 saat içinde bu içeceği tercih etmeye başladı.

Dr. Rothenfluh, "Düşük dozlarda, tıpkı insanlar gibi koşuşturmaya başlıyorlar" diyor: 

Çok yüksek dozlardaysa yine insanlar gibi hareket edemez hale geliyorlar.

Bilim insanları genetiğiyle oynanmış sinekleri üretmeyi artık öğrendiği için çalışmalarını daha kolay ve hızlı yürütmeyi umuyor. Meyve sineklerinin hızlı yaşam döngüsü ve nispeten basit genetik yapıları, üzerlerinde insanlara kıyasla daha kolay deney yapılmasına imkan tanıyor. 

Makalenin yazarlarından Travis Philyaw "Daha karmaşık organizmalarda ortaya çıkması zor olan riskli genleri tespit ederek bu bilgileri memeliler üzerinde çalışan araştırmacılara aktarabiliriz" diyor.

Ekip bu sayede insanlardaki kokain bağımlılığına yönelik yeni tedaviler geliştirmeyi umuyor. Dr. Rothenfluh şu ifadeleri kullanıyor:

Kokain tercihinin mekanizmalarını gerçekten anlamaya başlayabiliriz ve mekanizmayı ne kadar iyi anlarsak, o mekanizmaya etki edebilecek bir tedavi bulma şansımız o kadar artar.

Independent Türkçe, Popular Science, IFLScience, Journal of Neuroscience