Manchester City, Portekizli futbolcu Nunes'i transfer etti

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Manchester City, Portekizli futbolcu Nunes'i transfer etti

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester City, Portekizli orta saha oyuncusu Matheus Nunes'i kadrosuna kattı.

Kulüpten yapılan açıklamada, Wolverhampton forması giyen 25 yaşındaki futbolcuyla 5 yıllık sözleşme imzalandığı kaydedildi.

Transferinin ardından kulübün internet sitesine konuşan Nunes, "Avrupa şampiyonu ve uzun zamandır hayranı olduğum Manchester City'ye katıldığım için çok mutluyum. Gelmiş geçmiş en iyi teknik direktörlerden Pep Guardiola ve dünyanın en iyi oyuncularından bazılarıyla birlikte çalışma fırsatını geri çeviremezdim." ifadelerini kullandı.

Geçen sezon tüm kulvarlarda 39 maça çıkan Nunes, bir de gol attı.



Slot: Salah insan olduğunu kanıtladı

Muhammed Salah, Brighton karşısında takımı adına net bir fırsatı kaçırdı. (Reuters)
Muhammed Salah, Brighton karşısında takımı adına net bir fırsatı kaçırdı. (Reuters)
TT

Slot: Salah insan olduğunu kanıtladı

Muhammed Salah, Brighton karşısında takımı adına net bir fırsatı kaçırdı. (Reuters)
Muhammed Salah, Brighton karşısında takımı adına net bir fırsatı kaçırdı. (Reuters)

Liverpool Teknik Direktörü Arne Slot, takımının dün gece İngiltere Premier Lig'in 37. haftasında Brighton'a 3-2 mağlup olduğu maçta büyük bir fırsatı kaçıran Mısırlı yıldız futbolcu Muhammed Salah'ın ‘insan’ olduğunu kanıtladığını söyledi.

Liverpool, Amex Stadyumu’nda Brighton karşısında 2-1 öndeyken Salah, Liverpool formasıyla tüm kulvarlardaki 400. maçında bu sezon ligdeki 29. golünü atma fırsatını yakaladı. Salah 54. dakikada kaleye sadece birkaç adım uzakta olmasına rağmen topu ağlarla buluşturamadı. Brighton, sonradan oyuna giren Kaoru Mitoma ve Jack Hinshelwood'un attığı iki golle skoru lehine çevirdi.

Bu sonuç Liverpool'un bu sezonki Premier Lig şampiyonluğunu etkilemedi. 27 Nisan'da şampiyonluğu resmen garantiledikten sonra oynadıkları son üç maçtan sadece bir puan almalarına rağmen 83 puanla halen lider durumdalar.

Slot, “Topun Salah'a doğru gittiğini gördüğümde aklıma gelen ilk şey pozisyonun golle sonuçlanmasıydı. Kendi kendime, ‘Bu kesin bir şans, belki de golle sonuçlanır, çünkü Salah genelde böyle yapar’ dedim. Sezon boyunca Salah pek insan gibi davranmadı ama insan olduğunu kanıtladığı anlar da oldu. Yani üst üste bir veya iki maçta gol atamadığı ilk sefer bu değil” ifadelerini kullandı.

Hollandalı teknik adam sözlerine şöyle devam etti: “Ama bizim için iyi olan şey, bunun nadiren gerçekleşmesi. Eğer gerçekleşirse, üçüncü veya dördüncü maçta gol atacağından emin olabilirsiniz.”

Salah, İngiltere Premier Lig'de 300 maça ulaşan dördüncü Afrikalı oyuncu oldu, ancak Tottenham'a attığı son golden (5-1) bu yana üst üste üçüncü maçta da gol atamadı. Buna rağmen Salah, bu sezon attığı 28 golle ligin en golcü oyuncusu konumunda ve en yakın rakibi Newcastle United'ın İsveçli forveti Alexander Isak'tan beş gol önde.