İran: Mahsa Emini'nin babası Emced Emini'ye yönelik suikast girişimi engellendi

İran'da başörtüsü mecburiyetine riayet etmediği gerekçesiyle gözaltına alınan ve polis nezaretinde hayatını kaybeden Mahsa Emini'nin babası Emced Emini'ye yönelik suikast girişiminin engellendiği bildirildi

(AA)
(AA)
TT

İran: Mahsa Emini'nin babası Emced Emini'ye yönelik suikast girişimi engellendi

(AA)
(AA)

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Kürdistan Eyaleti Vali Yardımcısı Mehdi Ramazani suikast girişimine ilişkin açıklamada bulundu.

Ramazani, "Terör örgütleriyle iltisaklı birkaç kişinin Ayçi Kabristanı yolunda Mahsa Emini'nin babası Emced Emini'ye suikast girişimi emniyet güçlerinin müdahalesiyle engellendi, şahıslar yakalandı." ifadelerini kullandı.

Emini'nin babasının gözaltına alındığı iddia edilmişti

Öte yandan muhalif haber kaynakları, Mahsa Emini'nin ölüm yıl dönümünde babası Emced Emini'nin Kürdistan eyaletine bağlı Sakkız kentinde evinden çıkarken gözaltına alındığını iddia etmişti.

İran resmi ajansı IRNA ise konuyla ilgili haberinde, iddiayı yalanlayarak Emini'nin babası ve ailesinin Sakkız kentindeki evlerinde olduğunu ve gözaltına alınmadığını duyurmuştu.

Sosyal medyada, Mahsa Emini'nin mezarının olduğu Ayçi Kabristanı'na giden yolların kapatıldığına dair görüntüler paylaşılmıştı.

Başörtüsü mecburiyetine riayet etmediği gerekçesiyle gözaltına alınan Mahsa Emini'nin polis nezaretindeyken ölümünün birinci yılının arifesinde ülkede protestoların yeniden canlanma ihtimali üzerine güvenlik güçleri ülke genelinde tedbirlerini artırmıştı.



Trump, Zelenskiy'nin Kırım'dan vazgeçmeye hazır olduğuna inanıyor

TT

Trump, Zelenskiy'nin Kırım'dan vazgeçmeye hazır olduğuna inanıyor

Trump, Zelenskiy'nin Kırım'dan vazgeçmeye hazır olduğuna inanıyor

ABD'nin Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e Rusya ile barış karşılığında Kırım'dan vazgeçmesi yönünde baskı yapması üzerine Ukrayna müzakereleri bugün kritik bir haftaya giriyor. ABD Başkanı Donald Trump, Zelenskiy'nin Rusya tarafından ilhak edilen yarımadaya ilişkin açıklamalarının aksine, Ukraynalı mevkidaşının Kırım'dan vazgeçmeye hazır olduğuna inandığını söyledi.

Zelenskiy'nin 2014 yılında Rusya tarafından işgal edilen yarımadadan ‘vazgeçmeye’ hazır olduğunu düşünüp düşünmediği sorusuna Trump şu yanıtı verdi: “Sanırım öyle.”

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio dün NBC News'e verdiği demeçte, “Anlaşmaya yakınız ama yeterince değil. Bence bu hafta çok önemli olacak” ifadelerini kullandı.

Washington barış planının detaylarını açıklamadı, ancak çatışmaların sona ermesi karşılığında cephe hattının dondurulmasını ve Kiev'in Kırım'ı Rusya'ya bırakmasını önerdi.

ABD Başkanı, Papa Francis'in Vatikan'daki cenaze töreni sırasında Zelenskiy ile yaptığı görüşmeden birkaç saat sonra, son günlerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in savaşı sona erdirme konusundaki istekliliğine ilişkin şüphelerini dile getirdi. Trump dün Rus mevkidaşını ‘savaşı durdurmaya’ ve Ukrayna konusunda bir anlaşma yapmaya çağırarak şunları söyledi: “Ateşi kesmesini istiyorum. Oturun ve anlaşmayı imzalayın. Bence bir anlaşma için temellerimiz var ve bunu imzalamasını istiyorum.”