Tesla, ABD'de Model 3 ve Model Y araçlarının fiyatlarında indirime gitti

Elektrikli otomobil üreticisi, Model 3'ün fiyatında 2 bin 250 dolara, Model Y'nin ise 2 bin dolara kadar düşüş yaptı.

AA
AA
TT

Tesla, ABD'de Model 3 ve Model Y araçlarının fiyatlarında indirime gitti

AA
AA

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, üçüncü çeyrekte araç teslimatlarında yaşanan düşüşün ardından ABD'de bazı Model 3 ve Model Y araçlarının fiyatlarında indirim yaptı.

Şirketin internet sitesinde yer alan fiyat listelerine göre Tesla, Model 3'ün fiyatında 2 bin 250 dolara, Model Y'nin fiyatında ise 2 bin dolara kadar düşüşe gitti.

Model 3'ün başlangıç fiyatı 40 bin 240 dolardan 38 bin 990 dolara düşürülürken uzun menzilli versiyonunun fiyatı 47 bin 240 dolardan 45 bin 990 dolara ve performans versiyonunun fiyatı 53 bin 240 dolardan 50 bin 990 dolara indirildi.

Model Y'nin performans versiyonunun fiyatı da 54 bin 490 dolardan 52 bin 490 dolara düşürüldü.

Tesla'nın son fiyat indirimlerinin, şirketin üçüncü çeyrekte araç teslimatlarında yaşadığı düşüşün ardından gelmesi dikkati çekti.

Elektrikli otomobil üreticisi, hafta başında yaptığı açıklamada, üçüncü çeyrekte 435 bin 59 aracın teslimatının yapıldığını bildirmişti. Şirketin bu dönemdeki teslimat sayısı piyasa beklentilerinin altında kalırken önceki çeyreğe kıyasla yüzde 7 düşüş kaydetmişti.

Tesla, ABD ve Çin gibi pazarlarda tüketici harcamalarının yavaşladığına dair endişeler ve elektrikli araç alanındaki rekabetin artmasıyla talebi canlandırmak amacıyla yıl başından bu yana dünya genelinde otomobil fiyatlarında indirime gitmeye başlamıştı.



Trump Irak, Libya ve Cezayir'e yüzde 30, Brezilya'ya ise yüzde 50 gümrük vergisi uyguluyor

ABD Başkanı Donald Trump gazetecilere konuşuyor (Arşiv- Reuters)
ABD Başkanı Donald Trump gazetecilere konuşuyor (Arşiv- Reuters)
TT

Trump Irak, Libya ve Cezayir'e yüzde 30, Brezilya'ya ise yüzde 50 gümrük vergisi uyguluyor

ABD Başkanı Donald Trump gazetecilere konuşuyor (Arşiv- Reuters)
ABD Başkanı Donald Trump gazetecilere konuşuyor (Arşiv- Reuters)

ABD Başkanı Donald Trump dün Cezayir, Brunei, Irak, Libya, Moldova ve Filipinler olmak üzere altı ülkeye gümrük tarifeleriyle ilgili mektuplar gönderdi.

Mektuplar Cezayir, Irak ve Libya'ya yüzde 30, Brunei ve Moldova'ya yüzde 25, Filipinler'e ise yüzde 20 gümrük vergisi uygulanmasını içeriyordu.

Trump ayrıca Brezilya'dan gelen mallara 1 Ağustos'tan itibaren yüzde 50 gümrük vergisi uygulanacağını duyururken, eski Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'ya desteğini ifade etti.

ABD Başkanı Brezilya ile ticari ilişkilerin mütekabiliyet ilkesinden uzak olduğunu belirtti.

Trump'ın mektubunda yüzde 50 gümrük vergisinin sektöre özel tüm gümrük vergilerinden ayrı olacağı ifade edildi.

Trump'ın yorumları Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva'ya yazdığı mektupta yer aldı. Trump, Brezilya'nın önemli bir üyesi olduğu BRICS ülkelerini eleştirdi.

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgiye göre ABD yönetiminin Amerika ile ticaret dengesinde fazla veren ülkelere gümrük vergisi uygulamak için belirlediği son tarih dün doluyordu ancak Trump bu tarihi ağustos ayının ilk gününe erteledi.

Trump, özellikle gümrük vergisi uyguladığı bu ülkelere neden ağustos ayının ilk gününe kadar süre vermediğini açıklamadı.