Beşiktaş Başkanı Çebi: Önümüzdeki hafta sonuna kadar kararımı vereceğim. Üç gündür aday olmamı isteyenlerce telefonum susmuyor

"Şenol Güneş'in bütün transferlerde onayı vardı. 'Bu gelmesin' dediği bir tane futbolcu olmadı"

Ahmet Nur Çebi (AA)
Ahmet Nur Çebi (AA)
TT

Beşiktaş Başkanı Çebi: Önümüzdeki hafta sonuna kadar kararımı vereceğim. Üç gündür aday olmamı isteyenlerce telefonum susmuyor

Ahmet Nur Çebi (AA)
Ahmet Nur Çebi (AA)

Beşiktaş Kulübünün, 6 Şubat'ta yaşanan depremden etkilenen Adıyaman, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te yaptığı okulların açılış töreni sonrasında basın mensuplarıyla buluşan Çebi, yeniden aday olup olmayacağı konusunda "Henüz kararımı vermedim. Önümüzdeki hafta sonuna kadar kararımı vereceğim. Üç gündür aday olmamı isteyenlerce telefonum susmuyor ama ben şahsi duygularla hareket etmeyeceğim." dedi.

Yaşanılan süreçte tepkinin ailesine döndüğünü ve kızının gece geç saatlerde dahi aranarak küfür edildiğini vurgulayan Çebi, "Kongreden yana tereddüdüm yok. Gireceksem kaybedeceksem de girerim. Ben Beşiktaş için kendimi yakarım ama aileme sıçradığı zaman düşünmem lazım. O zaman da çocuklarıma ve aileme sıçratanı yakarım." şeklinde konuştu.

Şenol Güneş'in görevinden ayrılması

Teknik direktör Şenol Güneş'in takımdan ayrıldığı sürece de değinen başkan Çebi, "Şenol Güneş, 'Benim gitmem lazım artık enerjim yok, kaçan adam da olmak istemiyorum ama gitmem lazım' dedi. Böyle diyen birine çok fazla bir şey söyleyemezsiniz. Sonra takımı Burak Yılmaz'a emanet ettik. Burak Yılmaz temmuz ayından beri takımın başında. Takımı en iyi tanıyan o. Yeni bir hoca getirmek yanlıştı. Rıza hocanın oyuncularla daha mı fazla tecrübesi var. Burak 4-5 aydır takımla beraber çalışıyor. Futbolculardan 'Burak Yılmaz'la devam etmek istiyoruz' diye bir talep gelmedi, zaten biz de öyle bir şey sormadık." değerlendirmesinde bulundu.

Transferlerin eleştirilmesine de değinen Çebi, "Transferleri eleştiriyorlar ama Şenol Güneş'in bütün transferlerde onayı vardı. 'Bu gelmesin' dediği bir tane futbolcu olmadı, Onana dahil hepsini onayladı. Ben Onana'nın iyi futbolcu olacağına inanıyorum. Bakhtiyor hocanın en çok istediği oyuncuydu." dedi.

Sakat oyuncuların transfer edildiği yönündeki eleştirilere de cevap veren Çebi, "Sakatlık geçmişi olmayan oyuncu mu var? Her futbolcu sakatlanır, iyileşir döner. Bailly özel bir futbolcu, Chamberlain'i de göreceksiniz." diye konuştu.

Ligde şampiyonluk yarışında geride kalmalarına rağmen oynanacak çok müsabaka olduğuna dikkati çeken Çebi, "Puan kayıpları yaşamış olabiliriz ama daha 28 maç var. Fenerbahçe ve Galatasaray hava yakalamış olabilir ama o hava tersine de dönebilir. Biz fikstür talihsizliği yaşıyoruz. Avrupa'dan gelip deplasmana gidiyoruz. Avrupa dönüşlerinde zorlu rakiplerle oynadık." değerlendirmesinde bulundu.

"Mehmet Büyükekşi bana parmak sallamadı"

Siyah-beyazlı takımın UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Lugano ile oynadığı maçta Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin parmak salladığı görüntülerle ilgili de konuşan başkan Ahmet Nur Çebi, "Başkan 'bu hareketler komplo, planlı, hazırlanmış olay. Bu tribünle, şu tribün yapıyor bu küfürleri' dedi iki tribünü işaret ederek. Bana parmak sallamadı. Beklese devre arasında giderdi. 'Çok beklersiniz' diye bir laf da etmemiş. Ali Koç, 'Ben dinlemedim, duymadım' dedi." ifadelerini kullandı.

"Taraftara kırgın değilim ama sosyal medyaya kırgınım"

Beşiktaş taraftarına kırgın olmadığını anlatan Ahmet Nur Çebi, "Taraftara kırgın değilim ama sosyal medyaya kırgınım. Sosyal medya ayarımızı bozdu. Çirkin işletilen bir sosyal medya var. Seri galibiyetler alınırken bile sosyal medya durmadı. Zaman zaman organize bir şey yapıldığını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Hakemlerin VAR üzerinden operasyon yaptığını savunan Başkan Çebi, eski başkan Fikret Orman'ın açıklamalarına da günü geldiğinde cevap vereceğini aktardı.

Çebi, ayrıca Cenk Tosun ve Salih Uçan'ın sözleşmeleriyle ilgili bir sorun olmadığını belirterek, "Ücretler arasında dağlar kadar fark vardı. Biz bir yere geldik, onlar bir yere geldi. 15 güne kadar o iş biter. İki taraf da bir yere geldi, bitti sayılır. Bonuslarda ufak sorunlar var, onlar da çözülür." diyerek sözlerini tamamladı.



Formula 1 şampiyonu, Oscar Piastri'den umudunu kesti

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Formula 1 şampiyonu, Oscar Piastri'den umudunu kesti

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Jacques Villeneuve, F1 dünya şampiyonasındaki liderliğini kaybeden Avustralyalı pilot Oscar Piastri'nin bu sezon "artık sınırına ulaştığına" inanıyor.

Ağustostaki Hollanda Grand Prix'sinde Lando Norris'in yarış dışı kalmasının ardından 34 puanlık bir fark yakalayan Piastri, ilk şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyordu.

Ancak Piastri'nin o yarıştan bu yana yaşadığı performans düşüşü, Norris'in farkı eritmesini sağladı. Piastri'nin McLaren'dan takım arkadaşı, bu hafta sonu gerçekleştirilecek Brezilya Grand Prix'sine bir puan farkla önde giriyor. Piastri, nisandaki Suudi Arabistan GP'sinden beri şampiyona lideriydi.

Sezonun bitimine 4 yarış kala ve Max Verstappen zirveden sadece 36 puan gerideyken, Piastri'nin form düşüklüğünü tersine çevirmesi çok önemli. Ancak 1997 F1 dünya şampiyonu Villeneuve, Avustralyalı pilotun artık sınırına ulaşmış olabileceğine inanıyor.

Villeneuve, Sky Sports'un The F1 Show programında, "Lando sezonun başlarında olağanüstü değildi, geçen yılın sonundaki Lando yoktu" diye konuştu.

Ve sürekli, 'Ah, bunun sebebi Piastri’nin vites yükseltmesi, artık Lando'nun hızına yetişti, hatta daha da hızlı' diyorduk. Ama aslında Piastri mi hızlanıyordu yoksa Lando mu formunda değildi? Sürekli araçtan pek memnun olmadığını söylüyordu. Ve belki de bu, Piastri'yi biraz rehavete sürükledi. Bir pilot sadece takım arkadaşıyla mücadele ediyorsa belki de sonuna kadar, saniyenin son onda birine kadar zorlamıyordur. Birdenbire Bakü'ye geldik ve her şeyi Max kazandı. Lando da öne çıktı. Lando tüm sezon boyunca olduğundan daha hızlı ve daha iyi sürüyor. Piastri öne çıkmıyor. Zaten limitindeydi. Ve böyle olduğunda, saniyenin onda ikisini daha düşünmek gerektiğinde aniden araçta önceden olmayan sorunlarla karşılaşılır.

Verstappen, geçen yıl Sao Paulo'da düzenlenen unutulmaz Grand Prix'yi kazanarak 4. dünya şampiyonluğunu garantilemişti. Bu hafta sonu aynı zamanda sezonun sondan bir önceki sprint hafta sonu olacak ve kazanılacak 33 puan var.

Independent Türkçe


Eski şampiyondan Anthony Joshua'ya geri dönüş uyarısı

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Eski şampiyondan Anthony Joshua'ya geri dönüş uyarısı

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Anthony Joshua'nın geri dönüş maçında sonuna kadar dayanamayacağından endişe eden Johnny Nelson, Britanyalı yıldızın " boks iştahının" kaçmış olabileceği uyarısını yapıyor.

Daniel Dubois tarafından durdurulmasının üzerinden 14 ay geçmesine rağmen eski dünya ağırsıklet şampiyonunun bir sonraki hamlesi hâlâ belirsiz. Ancak 36 yaşındaki boksörün organizatörü Eddie Hearn, Joshua'nın yıl sonundan önce bir Matchroom alt kartında dövüşebileceğini ima etti.

Eski dünya kruvazör sıklet şampiyonu Nelson için sadece bu bile dikkat çekici. Sky Sports'a konuşan Nelson, "Boks sizi bırakmadan siz boksu bırakmalısınız. Sanırım artık bu AJ için sadece bir iş" dedi.

Başarı yolunda ilerleyen genç bir dövüşçü, ringe çıkıp dövüşmek için can atar. AJ ringden o kadar uzun süredir uzak ki, hâlâ yeterince iştahlı olduğunu bana söyleyemez.

58 yaşındaki Nelson, Benn'in 1996'da Collins'e karşı ikinci yenilgisinde 6. rauntta dövüşü bırakmasına atıfta bulunarak, "Nigel Benn ve Steve Collins'i örnek verdim. Nigel Benn'in dövüşün ortasında pes etmesini kim beklerdi ki?" diye devam etti.

Bu şu anlama geliyor: İçinizdeki ateş söndüğünde kendinizi kandırabilir ve aldatabilirsiniz ama dövüş size geldiğinde... 'Hayır, bunu yeterince istemiyorum' diye düşünürsünüz. Sanırım AJ orada. Yani, dövüşecekse, bir alt kartta boks yapacak. Bu, bir zamanlar dünyanın en iyi dövüşçüsü olduğuna inanan bir adam. Bu kabul edilmesi zor bir şey ve dünyanın en iyisi olmadıysanız başkalarının anlaması da zor.

Joshua 28 yaşındaki Dubois'ya yenilince, profesyonel karnesi 28 galibiyet ve 4 mağlubiyete gerilemişti. Joshua, mağlubiyetlerinden ikisinde nakavt oldu. Britanyalı sporcu daha önce 2019'da Andy Ruiz Jr.'a karşı şok bir teknik nakavt yenilgisi almış, 2021 ve 2022'de ise Oleksandr Usyk'e puanla mağlup olmuştu.

Joshua'nın adı, ocak ayında emekliliğini açıklayan ancak boksa dönmeyi de düşünen bir başka Britanyalı Tyson Fury'yle hayalleri süsleyen dövüşle anılmaya devam ediyor. Ancak Joshua'nın (37 yaşındaki Fury'yle boks yapsa bile) önce başka bir rakiple karşılaşması bekleniyor.

Bununla birlikte bu yıl çok az fırsat kaldı. Matchroom'un 2025'teki önemli etkinlikleri arasında 15 Kasım'da Chris Eubank Jr. - Conor Benn 2, aralık ayında Suudi Arabistan'da Japonlarla düzenlenecek bir organizasyon ve gelecek yıl Afrika'da olası bir AJ dövüşü için bir test maçı olarak lanse edilen aralık ayındaki Gana etkinliği yer alıyor.

Independent Türkçe


Teniste erkekler dünya 1 numarası yeniden el değiştirdi

Jannik Sinner, Paris Masters'ı set vermeden kazandı (AFP)
Jannik Sinner, Paris Masters'ı set vermeden kazandı (AFP)
TT

Teniste erkekler dünya 1 numarası yeniden el değiştirdi

Jannik Sinner, Paris Masters'ı set vermeden kazandı (AFP)
Jannik Sinner, Paris Masters'ı set vermeden kazandı (AFP)

Felix Auger-Aliassime'yi yenerek galibiyet serisini sürdüren ve Paris Masters şampiyonluğunu kazanan Jannik Sinner, dünya 1 numarası unvanını rakibi Carlos Alcaraz'dan geri aldı.

24 yaşındaki İtalyan, formdaki Auger-Aliassime'yi 6-4, 7-6'lık (7-4) setlerle yenerek Paris'te baskın bir performans sergilediği haftayı tamamladı ve ilk Paris şampiyonluğuna set vermeden ulaştı.

Sinner ayrıca kapalı sert kortlarda üst üste 26. maçını kazandı. 4 Grand Slam şampiyonu tenisçi, bu ay kendi evinde ilk kez ATP Finalleri şampiyonluğunu savunacak.

Görsel kaldırıldı.
(AFP)


Ancak Alcaraz yıl sonunda dünya 1 numarası olmanın hâlâ en favori adayı. İspanyol tenisçi, İtalya'nın Torino kentindeki sezonun son etkinliği öncesi 1050 puan öne geçmişti.

Auger-Aliassime için bu, kaçan bir fırsat oldu. ATP Finalleri'ndeki yerini garantilemek için 9. sıradaki Kanadalı'nın şampiyonluğu kazanması gerekiyordu. Ancak 25 yaşındaki tenisçi yine de eleme sıralamasında Lorenzo Musetti'nin önüne geçti.

Sinner, "Bu çok önemli, çok yoğun bir finaldi, ikimiz de neyi kaybedebileceğimizi biliyorduk" dedi.

Benim açımdan bu sonuç son derece mutluluk verici, son birkaç ay harika geçti, bir şeyler üzerinde çalışmaya, bir oyuncu olarak gelişmeye çalıştık ve bu tür sonuçları görmek beni inanılmaz mutlu ediyor. Bir şampiyonluk daha, Torino'daki sonuçtan bağımsız harika bir yıldı.

Görsel kaldırıldı.
Sinner sezonun 5., toplamdaysa 23. şampiyonluğunu kazandı (AFP)

Sinner, Auger-Aliassime karşısında kontrolü erkenden ele geçirdi ve hiç kaybetmedi; ilk sette serviste sadece üç sayı verdi. Erken gelen bir servis kırma onun öne geçmesine yetti ve ikinci sette de Auger-Aliassime'yi sürekli geride bıraktı.

Auger-Aliassime, ikinci seti daha çekişmeli hale getirmek için 5 servis kırma puanı kurtardı ancak Sinner'ın güçlü servisine karşı koyamadı. Final, Sinner'a Paris'teki ilk şampiyonluğunu getiren tie-break'le belirlendi.

24 yaşındaki tenisçi artık 5 kez Masters şampiyonu ve kariyerinin 23. kupasını kazandı. Auger-Aliassime, ilk turu bay geçtiği Metz'de ATP Finalleri'ne katılma hakkını garantileyebilir.

Independent Türkçe