Maçta dili boğazına kaçan kaleci, hakemin müdahalesiyle kurtuldu

"Maçın hakemi Onur Bingöl sanırım hayatımı kurtarmış. Kendisine teşekkür ediyorum"

(AA)
(AA)
TT

Maçta dili boğazına kaçan kaleci, hakemin müdahalesiyle kurtuldu

(AA)
(AA)

Osmaniye'de maç sırasında dili boğazına kaçan kaleci, karşılaşmayı yöneten orta hakemin müdahalesiyle kurtarıldı.

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden İskenderunspor ile İnegölspor, Osmaniye 7 Ocak Stadyumunda karşı karşıya geldi.

Mücadelenin 40. dakikasında rakibiyle girdiği mücadele sonrası yere düşen İskenderunspor kalecisi Emirhan Seçkin'in dili boğazına kaçtı.

Yerde hareketsiz kalan Seçkin'e ilk müdahaleyi, orta kalem Onur Bingöl yaparak, oyuncunun dilini çıkarıp nefes almasını sağladı.

Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Osmaniye Devlet Hastanesine kaldırılan Seçkin, tedavisinin ardından taburcu edildi.

İskenderunspor Mehmet Kurt Tesisleri'nde kulüp doktorları tarafından müşahede altına alınan Seçkin, durumunun iyi olduğunu söyledi.

Mücadele sonrası yaşananları hatırlamadığını aktaran Seçkin, "Tam olarak olayın nasıl olduğunu hatırlamıyorum. En son ambulansta gözlerimi açtığımda gördüğüm birkaç şeyi hatırlıyorum. Maçın hakemi Onur Bingöl sanırım hayatımı kurtarmış. Kendisine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Hakan Bolat: "Hakem kardeşimizin, ilk müdahalesi sayesinde oldu"

İskenderunspor Kulübü Başkanı Hakan Bolat ise yaşanan olay sonrası kısa süreli korku yaşadıklarını söyledi.

Hakemin kalecilerine yaptığı ilk yardımın ders niteliğinde olduğunu kaydeden Bolat, spor müsabakalarında yaşanan olaylara dikkat çekti.

Hakemin anlık refleksle kaleciye müdahale uyguladığını belirten Bolat, "Hemen orada müdahale etmesi sonucunda sağlık ekiplerinin gelmesine gerek kalmadan kalecimizin boğazına kaçan dilini hemen çıkarttı." dedi.

Türkiye Futbol Federasyonunun sporcu ve hakemlere ilk yardım konusunda eğitim vermesi gerektiğine dikkat çeken Bolat, "Bugünkü olay resmen böyle eğitimin ne kadar önemli olduğunu ve sadece sağlık ekibini beklemeden daha iyi şeyler olması gerektiğinin söylüyor. Ben de çok mutluyum oyuncumuzun çok şükür sağlık durumu iyi. Ama tamamen bu hakem kardeşimizin, ilk müdahalesi sayesinde oldu. Buradan hepimizin çok ders çıkartması gerekiyor." diye konuştu.



Guardiola: Gazze'de yaşananlar beni derinden etkileyen bir ‘kâbus’

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola (AFP)
Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola (AFP)
TT

Guardiola: Gazze'de yaşananlar beni derinden etkileyen bir ‘kâbus’

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola (AFP)
Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola (AFP)

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, Gazze'de yaşananları görmenin kendisini derinden yaraladığını söyledi ve bunu bir ‘kâbus’ olarak tanımladı.

Guardiola'nın yorumları, 2016 yılında Manchester City’nin başına geçmesinden bu yana şehre yaptığı katkılardan dolayı dün düzenlenen resmi bir törenle Manchester Üniversitesi'nden fahri doktora unvanı aldığı sırada geldi.

Törende konuşan İspanyol teknik adam şu ifadeleri kullandı: “Gazze'de olanları görmek beni derinden yaralıyor. Mesele ideoloji ya da kimin haklı ya da haksız olduğu değil; mesele hayatı sevmekle ve etrafımızdakilere değer vermekle ilgili. Dört ve beş yaşındaki çocukların bombardıman altında ya da artık var olmayan hastanelerde öldüğünü gördük. Pek çok kişi bunun kendileriyle ilgili olmadığını düşünebilir ama dikkat edin, sıra bizim çocuklarımıza gelebilir.”

Guardiola, “Bu kâbusun başlangıcından beri ne zaman Gazze'deki çocukların görüntülerini görsem çocuklarım Maria ve Valentina'yı hatırlıyorum ve dehşete düşüyorum” dedi.

Sessiz kalmayı reddettiğini ve yaşananlar konusunda farkındalık yaratmak için üzerine düşeni yapmak istediğini kaydeden Guardiola sözlerini şöyle sürdürdü: “Bize büyük bir fark yaratmak için çok küçük ve zayıf olduğumuzu söyleyen bir dünyada, bir insanın gücünün sessiz kalmayı seçme ve reddetme yeteneğinden geldiğine inanıyorum.”

Guardiola duruşunu, bir orman yangını hikâyesine benzetti; Bir kuş, küçük gagasında su damlaları taşıyarak ve yangına püskürterek birkaç kez hızlıca denize gidip gelmeye karar verdi. Yılan onu gördüğünde, “Getirdiğin bu su hiçbir işe yaramaz” diyerek alay etmiş, kuş da ona cevap vermiş: “Ben üzerime düşeni yapıyorum.” Küçük kuş, yaptığı şeyin yangınları söndürmeyeceğini biliyor ama yine de üzerine düşeni yapıyordu.

İspanyol teknik adam ayrıca, Sudan ve Ukrayna'da yaşananlardan da derin üzüntü duyduğunu vurguladı.