BAE, Gazze Şeridi'nde 3 deniz suyu arıtma tesisi kuracak

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İsrail'in saldırıları ve ablukası nedeniyle su sıkıntısının derinleştiği Gazze Şeridi'nde 3 deniz suyu arıtma tesisi kuracağını duyurdu

(AA)
(AA)
TT

BAE, Gazze Şeridi'nde 3 deniz suyu arıtma tesisi kuracak

(AA)
(AA)

BAE resmi ajansı WAM'ın haberinde, Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın talimatıyla Gazze halkına insani yardım ulaştırılması için başlatılan "Yiğit Süvari 3" operasyonu kapsamında Gazze'de su arıtma tesisleri kurulacağı belirtildi.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde kurulması planlanan, her biri günlük 200 bin galon kapasiteli 3 deniz suyu arıtma tesisinin günlük 300 bin kişiye fayda sağlamasının öngörüldüğü kaydedildi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik şiddetli saldırılarla sürdürdüğü işgalinde Gazze halkını en çok etkileyen insani sıkıntılardan biri de temiz suya erişim.

BAE'nin 5 Kasım'da başlattığı "Yiğit Süvari 3" operasyonu kapsamında ayrıca Gazze Şeridi'nde kapsamlı bir sahra hastanesi kuracağı açıklanmıştı.

Daha önce de BAE'nin Filistin'e 20 milyon dolar acil yardım yapacağı ve Gazzeli 1000 çocuğun tüm tıbbi ihtiyaçlarının iyileşip ülkelerine dönene kadar BAE'deki devlet hastanelerinde sağlanacağı duyurulmuştu.



Suudi Arabistan, Lübnan ile iş birliği yaparak 5 milyon uyuşturucu hapın kaçakçılığını önledi

Uyuşturucular cam ve porselen yemek takımlarının içine gizlenmişti. (SPA)
Uyuşturucular cam ve porselen yemek takımlarının içine gizlenmişti. (SPA)
TT

Suudi Arabistan, Lübnan ile iş birliği yaparak 5 milyon uyuşturucu hapın kaçakçılığını önledi

Uyuşturucular cam ve porselen yemek takımlarının içine gizlenmişti. (SPA)
Uyuşturucular cam ve porselen yemek takımlarının içine gizlenmişti. (SPA)

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı Narkotikle Mücadele Genel Müdürlüğü’nün Lübnan Gümrüğü Narkotikle Mücadele Birimi'ne sağladığı bilgi sayesinde 5 milyondan fazla tablet amfetaminin kaçakçılığı girişimi engellendi. Uyuşturucu haplar, bir ülkeden Lübnan'a gelen bir konteynerin içindeki cam ve porselen yemek takımları arasına gizlenmişti.

Uyuşturucu madde amfetamin içeren 5 milyondan fazla tabletin kaçakçılığı engellendi. (SPA)Uyuşturucu madde amfetamin içeren 5 milyondan fazla tabletin kaçakçılığı engellendi. (SPA)

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı Güvenlik Sözcüsü Albay Talal bin Abdulmuhsin bin Şalhub, bunun uyuşturucu kaçakçılığı yapan suç şebekelerinin faaliyetlerine yönelik proaktif güvenlik takibi ışığında gerçekleştiğini açıkladı.

Güvenlik Sözcüsü, uyuşturucu maddelerin takibi ve ele geçirilmesi konusunda Lübnan Cumhuriyeti'ndeki yetkili makamlarla yapılan olumlu iş birliğinden övgüyle söz ederek Suudi Arabistan'ın, ülkenin güvenliğini ve gençlerini uyuşturucu ile hedef alan suç faaliyetlerini takip etmeye, bunlara karşı koymaya ve engellemeye ve bunlara karışanları yakalamaya devam ettiğini vurguladı.