Sosyal medya fenomenleri Candan kardeşler tutuklandı

"Suç gelirlerini aklama" iddiasıyla gözaltına alınan sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve kamuoyunda "Nihal Candan" olarak tanınan kardeşi Gülnihal Çiçek'in de aralarında bulunduğu 3 şüpheli tutuklandı.

AA
AA
TT

Sosyal medya fenomenleri Candan kardeşler tutuklandı

AA
AA

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında "suç gelirlerini aklama" iddiasıyla yakalanan Alisya Bahar Candan ve kardeşi Gülnihal Çiçek ile Hacı İsrafil Sağlam'ın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'nden Küçükçekmece Adliyesi'ne götürüldü.

Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek'e, poliste yaklaşık dörder saat süren ifadelerinde 20'den fazla soru yöneltildiği ve iki kardeşin suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi.

İfadesi sırasında, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda hesabına 12 milyon lira geldiği yönündeki açıklamaları hatırlatılan Candan'ın, bu paylaşımı şaka amaçlı yaptığını söylediği belirtildi.

Soruşturma savcılığına çıkarılan 3 şüpheli, buradaki ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Şüpheliler, hakimlikteki sorgularının ardından üzerlerine atılı suçlardan tutuklandı.

Şüphelilerden Gülnihal Çiçek'in tutuklama kararı üzerine adliyede ağladığı öğrenildi.

Suç örgütü operasyonunun devamı

Alisya Bahar Candan, Gülnihal Çiçek ve Hacı İsrafil Sağlam ile ilgili çalışmanın, daha önce bir suç örgütüne yönelik yürütülen "nitelikli dolandırıcılık" ile ilgili soruşturmanın devamı niteliğinde olduğu kaydedildi.

Söz konusu soruşturmada, ülke genelinde çeşitli devlet kurumlarından ihale yoluyla ucuza araç aldıklarını beyan eden suç örgütü üyelerinin, ulaştıkları mağdurlara ucuz araç satışı yaparak güvenlerini kazandıkları ve bu yöntemle araç talepleri alarak para topladıkları belirlenmişti.

Aynı yöntemle 13 mağdurdan yaklaşık 10 milyon lira alan şüphelilerin, ihalede sorun olduğu gerekçesiyle mağdurlara geri ödeme ve araç teslimi yapmadıkları tespit edilmişti.

Bunun üzerine 3 Mayıs'ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 5'i tutuklanmıştı.



Suudi-Türk toplantısında çeşitli alanlarda ilişkilerin güçlendirilmesi müzakere ediliyor

Suudi Arabistan Dışişleri Bakan Yardımcısı, Türk mevkidaşıyla video konferans yoluyla yapılan toplantıya başkanlık ediyor (SPA)
Suudi Arabistan Dışişleri Bakan Yardımcısı, Türk mevkidaşıyla video konferans yoluyla yapılan toplantıya başkanlık ediyor (SPA)
TT

Suudi-Türk toplantısında çeşitli alanlarda ilişkilerin güçlendirilmesi müzakere ediliyor

Suudi Arabistan Dışişleri Bakan Yardımcısı, Türk mevkidaşıyla video konferans yoluyla yapılan toplantıya başkanlık ediyor (SPA)
Suudi Arabistan Dışişleri Bakan Yardımcısı, Türk mevkidaşıyla video konferans yoluyla yapılan toplantıya başkanlık ediyor (SPA)

Suudi Arabistan-Türkiye Koordinasyon Kurulu'na bağlı Siyasi ve Diplomatik Komite'nin ilk toplantısı dün gerçekleştirildi. Toplantıda, başta siyasi olmak üzere çeşitli alanlarda ikili ilişkilerin güçlendirilmesinin yolları ele alındı.

Toplantıya, Suudi Arabistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Velid el-Hureyci ile Türk mevkidaşı Dr. Nuh Yılmaz video konferans yoluyla eş başkanlık etti. İki dost ülkenin liderlerinin ve halklarının özlemlerini gerçekleştirmek amacıyla, karşılıklı ilgi duyulan konularda ikili ve çok taraflı eşgüdümün yoğunlaştırılması ele alındı.

Toplantının sonunda, Suudi Arabistan ve Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcıları, Komite'nin ilk toplantı tutanaklarını imzaladılar.

a67ı8
Komite toplantısında ortak çıkar konularıyla ilgili ikili koordinasyonun yoğunlaştırılması müzakere edildi (SPA)