Mossad Başkanı "insani aranın" sürdürülmesini görüşmek için Doha'ya gittihttps://turkish.aawsat.com/d%C3%BCnya/4695296-mossad-ba%C5%9Fkan%C4%B1-insani-aran%C4%B1n-s%C3%BCrd%C3%BCr%C3%BClmesini-g%C3%B6r%C3%BC%C5%9Fmek-i%C3%A7in-dohaya-gitti
Mossad Başkanı "insani aranın" sürdürülmesini görüşmek için Doha'ya gitti
İsrail dış istihbarat servisi Mossad Başkanı David Barnea’nın "insani aranın" uzatılması ve esir takasının sürdürülmesi konusunu görüşmek üzere Doha'ya gittiği bildirildi
Mossad Başkanı "insani aranın" sürdürülmesini görüşmek için Doha'ya gitti
David Barnea (AA)
Times of Israel'in haberine göre, Barnea, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde çatışmalara verilen "insani aranın" daha da uzatılması ve taraflar arasındaki esir takasının devam etmesini görüşmek üzere Katar'a gitti.
Barnea'nın Doha'da Katarlı yetkililer ve ABD dış istihbarat teşkilatı CIA Başkanı Bill Burns ile görüşmeler gerçekleştireceği aktarıldı.
Geçen hafta da Katarlı yetkililerin Mossad Başkanı Barnea ve diğer yetkililerle görüşmek üzere İsrail'e geldiği bildirilmişti.
NYT: ABD, Gazze Şeridi'ne insani yardım sağlama planı geliştiriyorhttps://turkish.aawsat.com/d%C3%BCnya/5141150-nyt-abd-gazze-%C5%9Feridine-insani-yard%C4%B1m-sa%C4%9Flama-plan%C4%B1-geli%C5%9Ftiriyor
NYT: ABD, Gazze Şeridi'ne insani yardım sağlama planı geliştiriyor
Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'da bir aşevinden yiyecek almak için mücadele eden Filistinliler (Reuters)
New York Times (NYT) bugün, ABD'nin Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere insani yardım sağlamak üzere bir plan geliştirdiğini ve Başkan Donald Trump'ın Ortadoğu ziyaretinden önce bu planı açıklamayı düşündüğünü bildirdi.
NYT’nin iki İsrailli yetkili ve bir Birleşmiş Milletler (BM) diplomatına dayandırdığı habere göre plan, her biri birkaç yüz bin Filistinliye gıda sağlayacak az sayıda dağıtım bölgesi oluşturulmasına dayanıyor.
Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye'de yıkılan evlerin arasına kurulan bir pazar (Reuters)
Plan ayrıca, İsrail askerlerinin yardım dağıtım alanlarının dışında konuşlanmasını ve böylece yardım çalışanlarının askerlerin doğrudan müdahalesi olmaksızın gıda dağıtımı yapabilmesini öngörüyor.
NYT, Trump yönetiminin Gazze Şeridi'ndeki insani yardım dağıtımının ayrıntılarını ilk kez bu kadar derinlemesine tartıştığına dikkat çekti.
Şarku’l Avsat’ın NYT’den aktardığına göre kaynaklar, İsrail ve ABD'nin Hamas'ın insani yardım dağıtımındaki etkisinin sona erdirilmesi, direniş hareketinin yardımlardan faydalanmasının engellenmesi ve nüfuzunun zayıflatılması gerektiğini söyledi.
Gazze sınırı yakınlarındaki İsrail askerleri (Reuters)
ABD'nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckabee bugün yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yardım dağıtımında yer almayacağını, ancak güvenliğin sağlanmasında görev alacağını söyledi. İsrail, mart ayından bu yana Gazze Şeridi'ne abluka uyguluyor.
Huckabee düzenlediği basın toplantısında yardımların ulaşmasının ateşkese bağlı olmadığını vurguladı.