Rusya: Kiev'e ait 35 İHA Lipetsk, Rostov ve Volgograd bölgelerinde imha edildi

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’ya ait 35 insansız hava aracını (İHA) Lipetsk, Rostov ve Volgograd bölgelerinde düşürdüklerini bildirdi

(AA)
(AA)
TT

Rusya: Kiev'e ait 35 İHA Lipetsk, Rostov ve Volgograd bölgelerinde imha edildi

(AA)
(AA)

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Kiev'in dün gece ve bu sabah Rusya topraklarındaki tesislere İHA ile saldırı girişiminde bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada, hava savunma sistemlerinin gece 3 bölgenin hava sahasında toplam 33 İHA'yı düşürdüğü, bu sabah da Volgograd bölgesinde 2 uçak tipi İHA'nın imha edildiği belirtildi.



Trump-Putin zirvesi Alaska'da başladı: Ana gündem Ukrayna

Trump-Putin zirvesi  Alaska'da başladı: Ana gündem Ukrayna
TT

Trump-Putin zirvesi Alaska'da başladı: Ana gündem Ukrayna

Trump-Putin zirvesi  Alaska'da başladı: Ana gündem Ukrayna

Rusya ve ABD liderleri Vladimir Putin ile Donald Trump, Alaska’da görüşmelere başladı. Görüşmelerde Rusya  Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Devlet Başkanı Yardımcısı Yuriy Uşakov ABD tarafında ise Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile ABD liderinin özel temsilcisi Steven Witkoff'un yer aldığını bildirdi.

ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Şubat 2022'den bu yana devam eden Ukrayna savaşını görüşmek üzere Alaska'da bir araya geliyor. Görüşme öncesi Trump, toplantıdan bir ateşkes kararı çıkmasını umduğunu söylerken Avrupalı liderlerden de eğer ateşkes sağlanamazsa Rusya'ya yaptırımların artırılması çağrısı geldi. Putin'in savaşı bitirmek istemediğini düşünen Kiev'in ise Alaska'dan beklentisi düşük.

Alaska'ya hareketi sırasında başkanlık uçağı Air Force One'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, "Bunu kendi sağlığım için yapmıyorum. Tamam mı, buna ihtiyacım yok. Kendi ülkemize odaklanmak isterdim ama bunu pek çok hayatı kurtarmak için yapıyorum" diye konuştu.

Trump'a Hazine Bakanı Scott Bessent, Ticaret Bakanı Howard Lutnick ve Dışişleri Bakanı Marco Rubio eşlik ediyor. ABD Başkanı eğer Ukrayna konusunda görüşmeler iyi geçerse Rusya ile ayrıca ikili ticari meseleleri ele almak istiyor. Halihazırda ABD ve Avrupa Birliği (AB) Rusya'ya kapsamlı ekonomik yaptırımlar uyguluyor.