11 günde 15,2 milyon izlenmeyi aştı: Netflix dizisi fırtına gibi

Kim Kardashian da Instagram'daki 364 milyon takipçisine duygusal uyarlamayı önerdi

Roman yarlamasının yazar ekibinin başında BAFTA ödüllü İskoç senarist Nicole Taylor bulunuyor (Netflix)
Roman yarlamasının yazar ekibinin başında BAFTA ödüllü İskoç senarist Nicole Taylor bulunuyor (Netflix)
TT

11 günde 15,2 milyon izlenmeyi aştı: Netflix dizisi fırtına gibi

Roman yarlamasının yazar ekibinin başında BAFTA ödüllü İskoç senarist Nicole Taylor bulunuyor (Netflix)
Roman yarlamasının yazar ekibinin başında BAFTA ödüllü İskoç senarist Nicole Taylor bulunuyor (Netflix)

Netflix'in yeni dizisi One Day, yayın hayatına başladıktan sadece 11 gün sonra 15,2 milyon izlenmeyi aştı.

Başrollerini 28 yaşındaki Ambika Mod ve 27 yaşındaki Leo Woodall'ın paylaştığı 14 bölümlük dizi, 8 Şubat'ta gösterime girdi. 

Yürek burkan finaliyle kalpleri fethetti

Dizi, o günden bu yana dokunaklı hikayesi ve yürek burkan finaliyle izleyicilerin kalplerini fethetti.

David Nicholls'ın 2009 tarihli çok satan romanından uyarlanan One Day, 1988'de Edinburgh Üniversitesi'ndeki öğrenciliklerinin son gününde karşılaşan Emma Morley ve Dexter Mayhew'un hayatlarını konu alıyor.

Dizinin her bölümü, birer yaş daha büyümüş olan Dex ve Em'in değişimlerini, sevinç ve kalp kırıklıklarını takip ediyor.

Kardashian da Instagram'da paylaştı

Kim Kardashian da hikayeye aşık oldu ve Instagram'daki 364 milyon hayranına bu göz yaşartıcı diziyi tavsiye etti.

One Day şu ana kadar 15,2 milyondan fazla izleyici tarafından izlendi. 

Gösterime girdiği ilk hafta 5,3 milyon abonenin seyrettiği dizinin izlenme sayısı kısa sürede 9,9 milyona ulaştı.

"Her dakikasına bayıldım"

20 yıla yayılan bir aşk hikayesinin anlatıldığı dizi izleyenler, sosyal medyaya akın ederek övgü dolu yorumlarda bulundu.

Bir Netflix izleyicisi, "Hayatımda hiçbir dizide bu kadar ağlamamıştım. Her dakikasına bayıldım" derken diğeri ekledi:

Emma ve Dex'in bu uyarlamasının ne kadar mükemmel olduğunu anlatamam, Ambika ve Leo HARİKA.

Romanı çok sevmesine rağmen rolü reddetmiş

Diziyle ilgili konuşan Ambika Mod, 2009'da 14 yaşındayken Nicholls'ın romanına aşık olmasına rağmen seçmelere katılması istendiğinde "Hayır" dediğini anlatmıştı.

İtalya merkezli haftalık moda dergisi Grazia'ya konuşan aktris, "Seçmeleri birkaç ay boyunca tekrar tekrar geri çevirdim" diyerek sözlerini şöyle sürdürmüştü:

Kitabı çok seviyorum ve kendimi o rolü oynarken göremedim. Zaman kaybı olduğunu düşündüm. Bu fikre kapıldığım takdirde ne kadar hayal kırıklığı yaşayacağımı öngördüm.

5 milyondan fazla sattı

Onlarca yıla yayılan aşk hikayesi, 57 yaşındaki Britanyalı yazar David Nicholls'ın dünya çapında 5 milyondan fazla satan 2009 tarihli romanına dayanıyor.

Emma ve Dexter'ın hikayesi, daha önce beyazperdeye de taşınmıştı. Anne Hathaway ve Jim Sturgess'ın başrollerini paylaştığı aynı adlı film, 2011'de gösterime girmiş ancak olumlu yorumların yanı sıra negatif eleştiriler de almıştı.

Independent Türkçe



Sydney Sweeney, Euphoria setinden sızan gelinlik fotoğrafını yorumladı

Üçüncü sezonun çekimlerinin başladığı 10 Şubat'ta resmen duyurulmuştu (HBO)
Üçüncü sezonun çekimlerinin başladığı 10 Şubat'ta resmen duyurulmuştu (HBO)
TT

Sydney Sweeney, Euphoria setinden sızan gelinlik fotoğrafını yorumladı

Üçüncü sezonun çekimlerinin başladığı 10 Şubat'ta resmen duyurulmuştu (HBO)
Üçüncü sezonun çekimlerinin başladığı 10 Şubat'ta resmen duyurulmuştu (HBO)

Yeni sezonu büyük merakla beklenen Euphoria'da Cassie karakterine hayat veren Sydney Sweeney, Jimmy Fallon'ın sunduğu The Tonight Show'da diziyle ilgili soruları yanıtladı.

Perşembe yayımlanan programda "Cassie bir çılgın diyen" Sweeney'ye Fallon "Yani, hâlâ mı?" diye sorunca "Oh, daha da beter" yanıtını aldı. 

Sonrasında ünlü talk show sunucusu, Sweeney'nin gelinlik içinde görüldüğü fotoğrafı sordu. Setten sızdığı iddia edilen görüntüler, Jacob Elordi'nin canlandırdığı Nate karakteriyle Cassie'nin evlendiği spekülasyonlarına yol açmıştı. 
Sweeney, "Ne doğrulayabilirim ne de yalanlayabilirim" dedikten sonra "Kimbilir belki de yapay zeka üretimidir" diye ekledi. 

Fallon ise onu "Hayır değildir" ifadesiyle yanıtladı. 

27 yaşındaki yıldız, köklü sinema dergisi Empire'a önceki haftalarda verdiği röportajda canlandırdığı karakteri neden bu kadar sevdiğini ve yeni sezonda izleyicileri nelerin beklediğini anlatmıştı.

"Cassie'nin kalbimde çok özel bir yeri var. Onu kendime çok yakın hissediyorum. O deli... Çok fazla hata yapıyor, birçok açıdan kusurlu ama tüm bunları sevgiyle yapıyor. Belki bu biraz hüzünlü bir sevgi biçimi ama yine de öyle" diyen Sweeney, sözlerini şöyle sürdürmüştü: 

Böylesine çılgın bir karakteri canlandırmak çok eğlenceli. Sam Levinson gerçekten harika bir yönetmen. Bazen senaryoyu okuyorum ve hemen onu arayıp 'Biraz daha çıldıralım mı?' diyorum. O da 'Ben varım' diyor. Bu sezon gerçekten kontrolden çıkıyor.

İkinci sezonu 2022'de ekranlara gelen HBO dizisinin yeni bölümleri üç yıldır bekleniyor. Euphoria'nın 2026 başlarında izleyicilerle buluşacağı bildiriliyor. 

Hollywood grevleri ve dizinin yaratıcısı Sam Levinson'la başrol oyuncusu Zendaya arasındaki yaratıcı fikir ayrılıkları bu gecikmeye neden olan faktörler arasında.

Üçüncü sezonun öyküsü, 5 yıllık bir zaman atlamasıyla devam edecek ve karakterler artık lisede olmayacak.

Kadroya Sharon Stone, Lucy Punch, Rosalía, Asante Blackk, Kadeem Hardison ve Marshawn Lynch gibi yeni isimler katılırken Zendaya, Jacob Elordi, Alexa Demie, Hunter Schafer, Colman Domingo, Maude Apatow, Eric Dane ve Sydney Sweeney de rolleriyle geri dönecek.

Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Variety