Jose Mourinho, Amazon'la masaya oturdu

The Independent Özel Haber: 61 yaşındaki teknik direktör, yayın devinin gelecek sezon Avrupa futbolu yayınları için kuracağı yeni bir yorumcu ekibine katılabilir

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Jose Mourinho, Amazon'la masaya oturdu

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Jose Mourinho gelecek sezon Şampiyonlar Ligi canlı yayınına katılmak üzere Amazon'la görüşme halinde. Yayın devi gelecek üç yıl boyunca 17 Şampiyonlar Ligi maçının canlı yayın haklarını satın alarak her turda ilk tercih edilen maçın kendilerine verilmesini sağladı ve Mourinho'nun yeni görünümlü bir yorumcu ekibine katılması hedefleniyor.

Amazon'un ilk yaklaşımına sıcak baktığı anlaşılan Mourinho'nun nihai kararı, muhtemelen gelecek sezon başlamadan önce başka bir teknik direktörlük işi alıp almamasına bağlı olacak. Chelsea, Manchester United ve Tottenham'ın eski çalıştırıcısı, geçen ocakta Roma'dan kovulduğundan beri işsiz ve henüz Suudi Profesyonel Ligi kulüplerinden gelenler dışında ciddi iş teklifleri almadı.

Amazon'un anlaşması, eylülden itibaren yeni bir formata kavuşacak Şampiyonlar Ligi'nde salı gecesi oynanacak tüm maçlardan hangisinin yayımlanacağı tercihini onlara verecek; Manchester City, Liverpool ve Arsenal, ilk kez turnuvaya katılacak Aston Villa'dan önce en düzenli ekran süresi alacak kulüpler olacak.

TNT Sports, daha önce 2015'ten bu yana Birleşik Krallık'ta münhasır haklara sahip olduğu turnuvanın geriye kalan 187 maçının haklarını elinde tutuyor.

Amazon, 2019'dan bu yana her sezon 20 Premier Lig maçını Thierry Henry, Alan Shearer ve Michael Owen'ın da aralarında bulunduğu çeşitli yorumcuların katılımıyla yayımlıyor ancak bu sözleşme gelecek sezonun sonunda sona eriyor ve yenilenmedi.

2004'te FC Porto ve 2010'da Inter Milan'la olmak üzere turnuvayı iki kez kazanan Mourinho'yu kadrosuna katmak Amazon'un yayınlarına daha fazla cazibe ve ciddiyet katacaktır. Amazon'un yayınını, Premier Lig maçlarını da sunan Gabby Logan'ın sunması muhtemel.

Independent Türkçe



Serena Williams: Jannik Sinner'in yaptığını yapsaydım 20 yıl ceza alırdım

Serena Williams teniste cinsiyete bağlı ücret farkına karşı mücadelenin sesi olmuştu (AP)
Serena Williams teniste cinsiyete bağlı ücret farkına karşı mücadelenin sesi olmuştu (AP)
TT

Serena Williams: Jannik Sinner'in yaptığını yapsaydım 20 yıl ceza alırdım

Serena Williams teniste cinsiyete bağlı ücret farkına karşı mücadelenin sesi olmuştu (AP)
Serena Williams teniste cinsiyete bağlı ücret farkına karşı mücadelenin sesi olmuştu (AP)

2022'de emekliye ayrılan tenis yıldızı Serena Williams, erkeklerde dünya bir numarası olan Jannik Sinner'in aldığı doping cezasını Time'a verdiği röportajda yorumladı. 

23 yaşındaki İtalyan raket, Mart 2024'te verdiği doping kontrol örneğinde "klostebol" adında bir anabolik steroide rastlanması üzerine üç ay ceza almıştı. 

9 Şubat'tan 4 Mayıs'a kadar bu cezayı çekecek olan Sinner, resmi müsabakalara katılamıyor. Ancak cezası biter bitmez başlayacak İtalya Açık'ta yer alacak. 

Uluslararası Tenis Dürüstlük Ajansı (ITIA) bir fizyoterapistin el yarası için kullandığı spreydeki yasaklı maddenin üç grand slam zaferi olan tenisçiye bulaştığını belirterek Sinner'i suçsuz bulmuştu.

Ardından Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) devreye girerek Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurunca başlatılan görüşmeler sonrasında Sinner üç aylık cezayı kabul etmişti.

Tek kadınlarda 23 kere grand slam kazanan Amerikalı, bu cezada çifte standart görüyor: 

Ben yapsaydım 20 yıl alırdım. Dürüst olalım. Grand slamlerim benden alınırdı.

Eski rakibi Mariya Şarapova'nın 2016'daki testinde kalp ilacı meldonyumun çıkması üzerine 15 ay ceza aldığını hatırlatan Williams, "Tuhaf bir şekilde bu süre zarfında Mariya'yı düşünüp durdum" dedi.

Jannik Sinner'in uzlaşma yolunu seçerek aldığı doping cezası spor gündemini meşgul ediyor (AP)Jannik Sinner'in uzlaşma yolunu seçerek aldığı doping cezası spor gündemini meşgul ediyor (AP)

43 yaşındaki tenis efsanesi, "fantastik bir kişilik" diye tanımladığı Sinner için sonrasında "O kadar çok yerildim ki, hiç kimseye aynısını yapmak istemem. Erkekler tenisinin ona ihtiyacı var" ifadesini de kullandı.

Tek erkeklerde 24 grand slam zaferi olan Novak Djokovic de bu cezayı eleştirmişti. 

37 yaşındaki Sırp raket, Sinner vakasının ele alışının tenis için iyi bir imaj oluşturmadığını ve pek çok meslektaşında "adam kayırmacılık" intibasının belirdiğini söylemişti. 

Independent Türkçe, CNN, Time