Trump, Biden'a milyon dolarlık golf maçı için meydan okuyor

Joe Biden ve Donald Trump (Arşiv - AFP)
Joe Biden ve Donald Trump (Arşiv - AFP)
TT

Trump, Biden'a milyon dolarlık golf maçı için meydan okuyor

Joe Biden ve Donald Trump (Arşiv - AFP)
Joe Biden ve Donald Trump (Arşiv - AFP)

Oldukça heyecan yaratan bir olayda, eski ABD Başkanı Donald Trump, siyasi rakibi mevcut Başkan Joe Biden'a milyon dolarlık golf maçı için meydan okudu.

Şarku’l Avsat’ın Stuff internet sitesinden aktardığı habere göre, golf sevgisiyle bilinen Trump, Biden'a söz konusu maçta büyük bir avantaj (ekstra vuruş) vermeyi teklif etti.

x dvfb

Davet, iki başkan adayının son başkanlık tartışması sırasında golf becerileri hakkında atışmalarının ardından geldi.

Trump, Florida'daki seçim mitinginde destekçilerinden oluşan kalabalığa şöyle seslendi: “Joe'ya dünyanın en iyi golf sahalarından biri olan 18 delikli Doral Blue Monster'da bir golf maçı için resmen meydan okuyorum... Bu, tarihin en çok izlenen spor etkinliklerinden biri olacak. Belki de Ryder Kupası'ndan ve hatta Masters Turnuvası'ndan bile daha büyük olacak.”

sdfrg
Trump, Biden'dan daha güçlü ve odaklanmış görünüyor. (AFP)

Trump, “Biden'a her iki taraf için de fazladan 10 vuruş vereceğim… Yani toplamda 20 vuruş eder. Eğer kazanırsa, istediği bir hayır kurumuna bir milyon dolar bağışlayacağım ve bahse girerim bu teklifi kabul etmeyecek” ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan Biden'ın sözcüsü James Singer, hayati politika konularına yeniden odaklanmaya çalışarak şunları söyledi: “Donald Trump'a istihdam yaratması için meydan okuduk ama o 3 milyon kişiyi kaybetti. Trump'a Putin'e karşı durması için meydan okuduk ama o Putin'e boyun eğdi. Trump'a yasalara uyması için meydan okuduk ama o yasaları çiğniyor. Trump'a ülkemizi yok etmemesi için meydan okuyoruz ama Proje 2025'in tek amacı bu.”

fdbrb
ABD Başkanı Joe Biden (Reuters)

Singer sözlerini şöyle sürdürdü: “Biden'ın Donald Trump'ın tuhaf maskaralıklarına ayıracak vakti yok. O ABD'yi yönetmek ve özgür dünyayı savunmakla meşgul. Trump hüküm giymiş bir yalancı ve sadece kendisini önemseyen bir sahtekâr.”



ABD Başkan Yardımcısı: Hindistan ile Pakistan arasındaki kriz "bizi ilgilendirmez"

ABD Başkan Yardımcısı J.D. Vance (AFP)
ABD Başkan Yardımcısı J.D. Vance (AFP)
TT

ABD Başkan Yardımcısı: Hindistan ile Pakistan arasındaki kriz "bizi ilgilendirmez"

ABD Başkan Yardımcısı J.D. Vance (AFP)
ABD Başkan Yardımcısı J.D. Vance (AFP)

ABD Başkan Yardımcısı J. D. Vance, dün yaptığı açıklamada, Hindistan ile Pakistan arasındaki mevcut krizin "asla ABD'nin işi olmadığını" belirterek, "tansiyonun düşürülmesi" çağrısında bulundu.

Vance, Fox News'e verdiği röportajda, "Yapabileceğimiz şey, onları gerilimi azaltmaya teşvik etmek, ancak bizim işimiz olmayan bir savaşa dahil olmayacağız" dedi.

Şarku’l Avsat’ın CNN’den aktardığına göre Pakistan'ın ABD Büyükelçisi Rıdvan Said Şeyh verdiği röportajda, Hindistan ve Pakistan'ın birbirleri ile ulusal güvenlik konseyleri düzeyinde temaslarda bulunduğunu söyledi. Bu açıklama, iki nükleer silahlı komşu ülke arasında temasların olup olmadığına ilişkin bir soruya yanıt olarak geldi.