Wolverhampton, Irkçı söyleme maruz kalan  Güney Koreli forveti için federasyona şikayet bulunacak

Hwang Hee-chan (Reuters)
Hwang Hee-chan (Reuters)
TT

Wolverhampton, Irkçı söyleme maruz kalan  Güney Koreli forveti için federasyona şikayet bulunacak

Hwang Hee-chan (Reuters)
Hwang Hee-chan (Reuters)

İngiliz kulübü Wolverhampton Wanderers, Güney Koreli forvet Hwang Hee-chan'ın geçtiğimiz Pazartesi günü  yeni sezona hazırlık kapsamında İtalya'nın Como 1907 takımına karşı oynan maçta ırkçı söylemelere maruz kalması üzerine Avrupa Futbol Birliği'ne (UEFA) şikayette bulunacağını söyledi.

İngiltere Premier Ligi'nde mücadele eden Wolverhampton Wanderers, Huang'ın maçın 68. dakikasında ırkçı tacize tacize kalmasından dolayı takım arkadaşları öfkeli tepkisine yol açtığını ve Daniel Podence'in bir Como oyuncusuna yumruk attığı için oyundan atılmasına yol açtığını açıklandı.

Como, normal çalışma saatleri dışında yapılan yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Hwang, Wolverhampton Teknik Direktörü Gary O'Neil’ın maçı yarıda bırakma  teklifini kabul etmeyerek maça devam etmek istedi.  Wolverhampton, İspanya'nın Marbella kentindeki oynanan hazırlık maçını 1-0 kazandı.

Teknik Direktörü Gary O'Neil şu ifadeleri kullandı: “Chaney (Huang) iyi olacak. Tam desteğimizi alacak ve sabah onu görüp iyi olduğundan emin olacağız. Biz birbirine sıkı sıkıya bağlı bir grubuz" dedi.



Serena Williams: Jannik Sinner'in yaptığını yapsaydım 20 yıl ceza alırdım

Serena Williams teniste cinsiyete bağlı ücret farkına karşı mücadelenin sesi olmuştu (AP)
Serena Williams teniste cinsiyete bağlı ücret farkına karşı mücadelenin sesi olmuştu (AP)
TT

Serena Williams: Jannik Sinner'in yaptığını yapsaydım 20 yıl ceza alırdım

Serena Williams teniste cinsiyete bağlı ücret farkına karşı mücadelenin sesi olmuştu (AP)
Serena Williams teniste cinsiyete bağlı ücret farkına karşı mücadelenin sesi olmuştu (AP)

2022'de emekliye ayrılan tenis yıldızı Serena Williams, erkeklerde dünya bir numarası olan Jannik Sinner'in aldığı doping cezasını Time'a verdiği röportajda yorumladı. 

23 yaşındaki İtalyan raket, Mart 2024'te verdiği doping kontrol örneğinde "klostebol" adında bir anabolik steroide rastlanması üzerine üç ay ceza almıştı. 

9 Şubat'tan 4 Mayıs'a kadar bu cezayı çekecek olan Sinner, resmi müsabakalara katılamıyor. Ancak cezası biter bitmez başlayacak İtalya Açık'ta yer alacak. 

Uluslararası Tenis Dürüstlük Ajansı (ITIA) bir fizyoterapistin el yarası için kullandığı spreydeki yasaklı maddenin üç grand slam zaferi olan tenisçiye bulaştığını belirterek Sinner'i suçsuz bulmuştu.

Ardından Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) devreye girerek Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurunca başlatılan görüşmeler sonrasında Sinner üç aylık cezayı kabul etmişti.

Tek kadınlarda 23 kere grand slam kazanan Amerikalı, bu cezada çifte standart görüyor: 

Ben yapsaydım 20 yıl alırdım. Dürüst olalım. Grand slamlerim benden alınırdı.

Eski rakibi Mariya Şarapova'nın 2016'daki testinde kalp ilacı meldonyumun çıkması üzerine 15 ay ceza aldığını hatırlatan Williams, "Tuhaf bir şekilde bu süre zarfında Mariya'yı düşünüp durdum" dedi.

Jannik Sinner'in uzlaşma yolunu seçerek aldığı doping cezası spor gündemini meşgul ediyor (AP)Jannik Sinner'in uzlaşma yolunu seçerek aldığı doping cezası spor gündemini meşgul ediyor (AP)

43 yaşındaki tenis efsanesi, "fantastik bir kişilik" diye tanımladığı Sinner için sonrasında "O kadar çok yerildim ki, hiç kimseye aynısını yapmak istemem. Erkekler tenisinin ona ihtiyacı var" ifadesini de kullandı.

Tek erkeklerde 24 grand slam zaferi olan Novak Djokovic de bu cezayı eleştirmişti. 

37 yaşındaki Sırp raket, Sinner vakasının ele alışının tenis için iyi bir imaj oluşturmadığını ve pek çok meslektaşında "adam kayırmacılık" intibasının belirdiğini söylemişti. 

Independent Türkçe, CNN, Time