Biden'ın "Trump 2024" şapkası sosyal medyada olay yarattı

ABD Başkanı, çarşamba günü bir 11 Eylül anma töreninin ardından Pensilvanya'ya bağlı Shanksville kentine yaptığı ziyarette kısa süreliğine "Trump 2024" şapkası taktı

Fotoğraf: (X/@TrumpWarRoom)
Fotoğraf: (X/@TrumpWarRoom)
TT

Biden'ın "Trump 2024" şapkası sosyal medyada olay yarattı

Fotoğraf: (X/@TrumpWarRoom)
Fotoğraf: (X/@TrumpWarRoom)

Trump'ın destekçileri, Joe Biden'ın eski başkanın kampanya ürünlerinden birini taktığı fotoğraflar internete düşünce zevkten dört köşe oldu.

Fotoğraflarda ABD Başkanı "Trump 2024" yazan parlak kırmızı bir şapka takıp gülümserken görülüyor. Trump War Room adlı X (Twitter) hesabı, fotoğrafı paylaşıp "Destek için teşekkürler Joe!" yazmakta geç kalmadı.

Bir kullanıcı "Uykulu Joe, Trump Treni'ne hoş geldin!!!!" yazdı ve bir başkası da ekledi:

Sonunda bize katıldı.

Başka biriyse Biden'ın şapkayı takmasını "tüm siyasi kariyeri boyunca yaptığı en akıllıca şey" diye niteledi.

Biden'ın kampanya ekibi, fotoğrafın arkasındaki durumu hızlıca açıklayarak, bunun ABD Başkanı'nın çarşamba günü Pensilvanya seyahatinde "iki parti arasında birliğe" teşvik amacı taşıyan spontane bir jest olduğunu söyledi.

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Andrew Bates, olayın Biden'ın bir 11 Eylül anma töreninin ardından Shanksville İtfaiye Merkezi'ne yaptığı ziyaret sırasında gerçekleştiğini söyledi.

Bates "Biden'ın jest olarak bir şapka verdiği Trump destekçisi, ABD Başkanı'nın da aynı şekilde ona ait olan Trump şapkasını takmasını söyledi. Biden da kısa süreliğine şapkayı taktı" dedi.

İnternette paylaşılan video da Bates'in anlattıklarını doğruluyor gibi görünüyordu fakat bu, Trump destekçilerinin neşesine engel olmadı.

Bir kullanıcı, Trump'ın salı akşamı Philadelphia'da gerçekleşen başkanlık münazarasındaki yorumlarına gönderme yaparak "Bakın, Trump haklıymış. Joe Biden gerçekten Kamala Harris'ten nefret ediyor" yazdı. Kullanıcı "Size küçük bir sır vereyim" dedi.

Biden, Kamala'dan nefret ediyor. Kamala'ya dayanamıyor ama Biden 14 milyon oy aldı, onu kovdular.

Biden temmuzda başkanlık yarışından çekildiğini duyurduğundan beri Trump, ABD Başkanı ve Başkan Yardımcısı arasında anlaşmazlık olduğu fikrini yayıyor.

Eski başkan, yeni rakibi Harris'in kendisine ait birçok politikayı çaldığını iddia ederek ona bir MAGA şapkası göndermekle ilgili de şaka yapmıştı.  

Trump salı günü "Kamala artık benim felsefemi takip ediyor. Ona bir MAGA şapkası gönderecektim" demişti.

Independent Türkçe



Rusya Ukrayna'nın Luhansk bölgesinde tam kontrol sağladığını iddia ediyor

İtfaiyeciler Donetsk Oblastı'ndaki bir yangını söndürmeye çalışıyor (Reuters)
İtfaiyeciler Donetsk Oblastı'ndaki bir yangını söndürmeye çalışıyor (Reuters)
TT

Rusya Ukrayna'nın Luhansk bölgesinde tam kontrol sağladığını iddia ediyor

İtfaiyeciler Donetsk Oblastı'ndaki bir yangını söndürmeye çalışıyor (Reuters)
İtfaiyeciler Donetsk Oblastı'ndaki bir yangını söndürmeye çalışıyor (Reuters)

Rusya yanlısı yetkililer dün yaptıkları açıklamada, Moskova'nın Ukrayna'nın doğusundaki Luhansk eyaletinin kontrolünü tamamen ele geçirdiğini duyurdu.

Bölgenin Moskova tarafından atanan valisi Leonid Pashnik Rus devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, tam kontrol ilanının iki gün önce yapıldığını belirtti. Kiev'den bu habere ilişkin resmi bir doğrulama gelmedi. Rusya Savunma Bakanlığı Luhansk'ın ele geçirilmesinin tamamlandığını henüz duyurmadı. Ancak Moskova'dan gelen resmi teyitler genellikle yerel işgal makamlarından gelen başarı haberlerinden kısa bir süre sonra geliyor.

Ukrayna'nın Luhansk eyaleti, 2014 yılından bu yana kısmen Moskova destekli ayrılıkçıların kontrolü altındaydı. Şubat 2022'de tam ölçekli savaş patlak verdiğinde, Rus güçleri birkaç ay içinde vilayetin büyük bölümünü kontrol altına almayı başardı.

Ukrayna'nın 2022 sonbaharındaki karşı saldırısında, Ukrayna güçleri Luhansk'ın kuzeyindeki bazı bölgeleri geri almayı başardı. Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgiye göre son zamanlarda Ukrayna güçleri sadece birkaç kilometrekarelik bir alanı kontrol ediyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Luhansk, Donetsk, Zaporijya ve Herson vilayetlerinin yanı sıra Rusya'nın 2014 yılında ilhak ettiği Kırım'ın da Rusya toprağı olduğunu iddia ediyor.