Audi'nin takım patronu Binotto, Formula 1'e girmenin "Everest'e tırmanmak" gibi olacağını söylüyor

Mattia Binotto, Sauber'e (Audi) temmuzda katılmıştı (Reuters)
Mattia Binotto, Sauber'e (Audi) temmuzda katılmıştı (Reuters)
TT

Audi'nin takım patronu Binotto, Formula 1'e girmenin "Everest'e tırmanmak" gibi olacağını söylüyor

Mattia Binotto, Sauber'e (Audi) temmuzda katılmıştı (Reuters)
Mattia Binotto, Sauber'e (Audi) temmuzda katılmıştı (Reuters)

Audi F1 CEO'su Mattia Binotto, takımın 2026'da Formula 1'e girişinin, epey zorlu geçen 2024 sezonunun ardından "Everest'e tırmanmak" gibi olacağını kabul ediyor.

2026'da resmen Audi olacak Sauber, bu sezon henüz puan alamayan tek takım. Araçlarını, Valtteri Bottas ve Zhou Guanyu sürüyor.

Haas'tan Nico Hulkenberg'in 2025'te Sauber sürücüsü olacağının kesinleşmesiyle birlikte, ikilinin gelecek yıl takımdaki ikinci koltuğu kapmak için yalnızca 6 yarışı kaldı.

Audi, 2026'da yarışa katılacak ve eski Ferrari takım patronu Binotto önündeki görevin büyüklüğünü kabul etti.

BBC Sport'a "Bu sadece büyük bir dağa tırmanmak değil, Everest'e tırmanmak gibi. Birkaç yıl sürecek" diye konuştu.

Hedefimiz 2020'lerin sonunda şampiyonluk için mücadele edebilmek. Buraya geldiğinizde ve ayrıntılara bakmaya başladığınızda, nerede olduğumu ve daha önce Ferrari'den bildiklerimden temel farklılıkların neler olduğunu daha fazla görüyorum. Kesinlikle aradaki uçurum ve farklılıklar çok fazla ve aradaki uçurum büyük. Boyutlar nedeniyle, insan sayısı nedeniyle, zihniyet nedeniyle, araçlar, tesisler nedeniyle büyük. Etrafınıza ne gözle bakarsanız bakın, bu gerçekten de küçük bir takımla üst düzey bir takımı karşılaştırmak anlamına geliyor.

Bottas'ın gelecek yıl Sauber'in ikinci koltuğuna oturmak için favori görüldüğü ancak F2 şampiyona lideri Gabriel Bortoleto ve Williams'tan Franco Colapinto'nun da yarışta olduğu söyleniyor.

F1 bu hafta sonu (18-20 Ekim) Austin'deki Birleşik Devletler Grand Prix'siyle geri dönüyor.

Independent Türkçe



Oscar Piastri'den Formula 1'de şampiyonluk formülü

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Oscar Piastri'den Formula 1'de şampiyonluk formülü

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Oscar Piastri, F1 şampiyonluk yolculuğunu tekrar rayına oturtmak istiyorsa bazı şeyleri değiştirmesi gerektiğinin farkında.

Meksika Grand Prix'siyle birlikte Avustralyalı pilot 4 yarıştır podyuma çıkamıyor. McLaren'dan takım arkadaşı Lando Norris, 6 ay sonra pilotlar klasmanında onu geçerek ilk sıraya yükseldi.

Bu sezon 7 galibiyete ulaşan Piastri, sezonun bitimine sadece 4 yarış kala beklenmedik bir form düşüşü yaşarken Red Bull'dan Max Verstappen'in yeniden yükselişe geçmesiyle baskı daha da arttı.

24 yaşındaki pilot, son haftalarda gerekli değişiklikleri yapamadığını kabul ediyor ve sezonun doruk noktasına yaklaşırken bunu telafi etmeyi planladığını söylüyor.

Sürüş yeteneğine olan güvenini kaybedip kaybetmediği sorulduğunda Sky Sports'a şunları söyledi:

Hayır, sadece son birkaç hafta sonu çok farklı bir sürüş tarzı benimsemek zorunda kaldım ya da farklı sürmem gerektiğinde bunu yapmadım. Sanırım bunu kafamda oturtmak biraz tuhaf oldu çünkü tüm yıl boyunca aynı şekilde sürüyordum. Sadece son birkaç hafta sonu, araç, lastikler veya başka bir şey epey farklı bir sürüş tarzı gerektirdi. Ben de buna tam olarak uyum sağlayamadım. (Meksika'da) birkaç şey denedim, bugün biraz değişiklik yapmaya çalıştım ve bunun etkili olup olmadığını analiz ettiğimizde, umarım bir ilerleme kaydederiz.

Mücadeleye 7. sırada ve Britanyalı Norris'in 14 puan önünde başlayan Piastri, moral bozucu bir yarışın ardından 5. sırada tamamladı.

Verstappen, üçlü bir şampiyonluk yarışına dönüşen mücadelede heyecanı canlı tuttu ve Ferrari'den Charles Leclerc'in arkasında üçüncü sırayı alarak dikkat çekici bir toparlanma performansı sergiledi.

Piastri, pilotlar klasmanında Norris'in sadece bir puan gerisinde ancak bu farkın artmasını önlemek için son yarışlardaki eğilimi tersine çevirmesi gerekecek.

"Araçta bir süredir herhangi bir değişiklik olmadığı açık, bu yüzden bunun araçla bir ilgisi yok" diye ekledi.

Son birkaç yarışta temponun nasıl farklılaştığını göz önünde bulundurarak, Lando'nun buna uyum sağlamayı biraz daha kolay bulduğunu düşünüyorum, bense bulamadım. Dolayısıyla bunun üzerine daha da ileri gitmek için bolca analize ihtiyaç var, ancak diğer 19 yarışta sürüş tarzımın oldukça iyi çalıştığını hatırlamanın önemli olduğunu düşünüyorum. Kendimi yeniden keşfetmekten ziyade, alet çantama yeni aletler eklemekle ilgili.

Independent Türkçe


Vinicius Jr.'dan El Clasico açıklaması

Vinicius Jr., El Clasico'nun ardından Lamine Yamal'la yüzleşmeye çalıştı (Reuters)
Vinicius Jr., El Clasico'nun ardından Lamine Yamal'la yüzleşmeye çalıştı (Reuters)
TT

Vinicius Jr.'dan El Clasico açıklaması

Vinicius Jr., El Clasico'nun ardından Lamine Yamal'la yüzleşmeye çalıştı (Reuters)
Vinicius Jr., El Clasico'nun ardından Lamine Yamal'la yüzleşmeye çalıştı (Reuters)

Real Madrid'in El Clasico galibiyetinin ardından Barcelona oyuncularıyla maç sonu arbede yaşayan Vinicius Jr., "kimseyi gücendirmek istemediğini" ısrarla belirtti.

72. dakikada oyundan alındıktan sonra sinirli görünen 25 yaşındaki oyuncu, Santiago Bernabeu'da son düdük çaldığında sahaya döndü.

Takımı ezeli rakibini 2-1 yendikten sonra Vinicius, başta 18 yaşındaki Lamine Yamal olmak üzere Barcelonalı rakipleriyle karşı karşıya gelen Real Madrid oyuncularından biriydi.

Gerilim tırmanınca sarı kart gören 5 oyuncu arasında Vinicius da yer alırken, Real'in yedek kalecisi Andriy Lunin de arbededeki rolü nedeniyle kırmızı kart gördü.

Vinicius, Real Madrid TV'ye , "El Clasico böyle bir şey" diye konuştu.

Saha içinde ve dışında pek çok şey oluyor. Denge kurmaya çalışıyoruz ama bu her zaman mümkün olmuyor. Ne Barça oyuncularını ne de taraftarları gücendirmek istedik.

dfrg
Vincius Jr., El Clasico'nun ardından yaşanan tatsız olaylar sırasında sahadan çıkarıldı (AFP)

Sahaya çıktığımızda kendi takımımızı savunmamız gerektiğini biliyoruz ve bugün de öyle oldu.

Yamal, maç başlamadan önce iki İspanyol devi arasındaki gerginliği körükleyerek, televizyonda yayımlanan bir röportajda Real Madrid'in "hile yaptığını" ve "şikayet ettiğini" öne sürmüştü.

Real Madrid teknik direktörü Xabi Alonso, bu alaycı tavır hakkında yorum yapmayı reddetti ve bunun yerine Los Blancos'un (Beyazlar) zirvede puan farkını 5'e çıkardığı maça odaklanmayı tercih etti.

Ancak Alonso ve Vincius arasında gerginlik artıyor gibi görünüyor. Vincius'un oyundan çıktıktan sonra yayın kameralarına "Hep ben! Takımdan ayrılıyorum. Ayrılsam daha iyi olur, ayrılıyorum" dediği bildirildi.

Alonso maç sonrası yaşanan arbedeyi önemsemezken, Brezilyalının tepkisinin takım içinde "konuşulacağını" açıkladı.

İspanyol teknik adam, "Bunu normal karşılıyorum. Çok abartmamıza gerek yok" dedi.

Bu, hem onlar hem de bizim için o anın gerginliği. Bu tür kavgalar her zaman yaşandı.

Independent Türkçe


Mayweather - Pacquiao 2: Yüzyılın maçında ikinci perde

Fotoğraf: AP
Fotoğraf: AP
TT

Mayweather - Pacquiao 2: Yüzyılın maçında ikinci perde

Fotoğraf: AP
Fotoğraf: AP

Floyd Mayweather ve Manny Pacquiao, nihayet rekabetlerini yeniden canlandırabilir. 2026'daki bir Netflix etkinliğinde sansasyonel bir rövanş maçının planlandığına dair söylentiler dolaşıyor.

46 yaşındaki Pacquiao, temmuzda 4 yıl aradan sonra ilk kez dövüşmüş ve WBC yarı ortasıklet kemeri maçında Mario Barrios'la berabere kalarak boksa geri dönmüştü.

Öte yandan Mayweather, 2017'deki son resmi maçından bu yana Logan Paul ve John Gotti III gibi rakiplerle birkaç gösteri maçında mücadele etti. 2017'deki maçta Conor McGregor'ı 10. rauntta teknik nakavtla yenmişti.

48 yaşındaki Mayweather, gelecek yıl baharda 59 yaşındaki Mike Tyson'la bir başka gösteri maçında karşılaşmayı kabul etmişti ancak bu maçın tarihi henüz netleşmediği için, Mayweather - Pacquiao 2'nin Netflix tarafından yayımlanacak gişe canavarı bir etkinliğin ana maçı olabileceği yönünde haberler var.

Ring Dergisi'nin haberine göre iki boks efsanesi arasında rövanş maçı ihtimali araştırılıyor.

Bu maç, Mayweather'ın oybirliğiyle kazandığı ilk maçtan 10 yıl sonra gerçekleşecek. Mayweather, Las Vegas'ta savunma dersi vererek teknik anlamda usta olduğunu yeniden göstermişti.

Bu sonuç, Amerikalı boksörün 2017'den beri 50 galibiyet ve 0 yenilgiyle sürdürdüğü mükemmel profesyonel karnesini korumuştu. Gösteri maçları karnesine dahil edilmedi.

Pacquiao’nun karnesi ise 62 galibiyet, 8 yenilgi ve 3 beraberlik. En ünlü galibiyetlerini Miguel Cotto, Oscar De La Hoya ve geçen ay hayatını kaybeden büyük Ricky Hatton gibi isimlere karşı elde etti.

Independent Türkçe