Güney Koreli bir milletvekili, Seul'deki istihbarat teşkilatından alınan bilgilere dayanarak pazartesi günü yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü savaşta yaklaşık 300 Kuzey Kore askerinin öldürüldüğünü ve 2 bin 700 askerin de yaralandığını söyledi.
Milletvekili Lee Seung-kwan, istihbarat teşkilatının verdiği brifing sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Tahminler, Kuzey Kore güçleri arasındaki kayıp sayısının 300 ölü ve 2 bin 700 yaralı dahil olmak üzere 3 bini aştığını gösteriyor" dedi. Güney Koreli milletvekili, Kuzey Koreli yetkililerin görünüşe göre askerlerinin yakalanmamak için kendilerini havaya uçurarak intihar etmelerini talep ettiğini belirtti.
Şarku’l Avsat’ın Yonhap Haber Ajansı'ndan aktardığına göre yakalanan Kuzey Koreli askerler Güney Kore'ye gelme niyetinde değiller ancak Ulusal İstihbarat Teşkilatı’na göre Güney Kore, talep etmesi halinde Ukrayna ile bu konuda iş birliği yapacak.
Jal, 7 Nisan 2026'da Pakistan'ın Peşaver kentinde yağmur yağarken ailesiyle birlikte motosikletle yolda ilerliyor (AFP)
Pakistan'ın Peşaver kentinde, şiddetli yağmurların ardından bir drenaj kanalının taşması sonucu sular altında kalan yolda, sakinler taş kullanarak karşıya geçiyor (AFP)