Yemen'deki Husilere ait televizyon kanalı Al-Masirah TV, ABD’nin dün gece Yemen'in batısındaki Hudeyde Uluslararası Havaalanı'na hava saldırısı düzenlendiğini bildirdi.
Al-Masirah TV, ABD’nin havaalanını üç, Marib ilinin Meczar bölgesini ise beş kez vurduğunu aktarırken daha fazla ayrıntı vermedi.
ABD merkezli haber ağı CNN’in geçtiğimiz cuma günü ABD'li bir yetkiliden aktardığına göre Washington, Yemen'de Husilere yönelik saldırılar devam ederken USS Harry S. Truman uçak gemisi taarruz grubuna katılmak üzere Ortadoğu'ya ikinci bir uçak gemisi göndermeye karar verdi.
Washington, geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Donald Trump'ın emriyle Husilere karşı Sanaa ve ülkenin diğer yedi ilinde çeşitli noktaları hedef alan yeni bir saldırı başlattı.
Washington'ın geçtiğimiz hafta sonundan bu yana Husilere karşı yürüttüğü saldırılarda dün 53 kişi öldü, 98 kişi de yaralandı. Husiler, bu saldırıya Kızıldeniz'deki bir ABD uçak gemisini defalarca kez hedef alarak karşılık verdiklerini açıkladılar.
Husiler, İsrail’in salı günü Hamas Hareketi ile varılan ateşkes anlaşmasını tek taraflı olarak bozarak Gazze Şeridi'ne yeniden hava saldırıları düzenlemeye başlamasından bu yana İsrail hedeflerine karşı düzenlenen roketli saldırıların sorumluluğunu dört kez üstlendiler.
Husiler, Gazze Şeridi'nde 19 Ocak'ta yürürlüğe giren ateşkesten bu yana İsrail ve Kızıldeniz'e yönelik saldırılarını durdurdu.