ABD'nin Florida eyaletindeki dünyaca ünlü eğlence merkezi bu kez olumsuz bir haberle gündem oldu.
Eskiden Walt Disney World'de çalışan Michael Scheuer çarşamba günü federal mahkemede görülen davada üç yıl hapis cezası aldı.
40 yaşındaki Scheuer, eğlence kompleksindeki restoranların menülerini hackleyip fiyatları değiştirdiğini, argo ifadeler eklediğini ve alerjen uyarılarını kaldırdığını ocak ayında itiraf etmişti.
Mahkeme kayıtlarına göre bu değişiklikler müşterilere verilen menülere hiçbir zaman yansımadı.
Ancak zanlı yine de Disney'e 620 bin, menü yapma programını Disney'e sağlayan yazılım şirketineyse 70 bin dolar tazminat ödemeye mahkum edildi.
Scheuer'in Haziran 2024'te babalık izninden döndükten birkaç gün sonra yöneticilerden biriyle menüler hakkında kavga ettiği yasal süreçte ortaya çıktı.
Zanlı şarapların geldiği bölgeleri, toplu katliamların işlendiği yerlerle değiştirmek gibi eylemlerinden sonra kovulmuş.
Savcılar, zanlının yakalanmamak için küçük değişikliklerle yetindiğini savunurken Scheuer'in avukatı David Haas, bu hamlelerin fark edileceğini düşünen müvekkilinin Disney'in dikkatini çekmek istediğini öne sürdü.
Scheuer'in 14 Disney çalışanının şirket hesaplarına erişmesini dijital saldırıyla engellediği de ortaya çıktı.
Bir iş arkadaşının evine giden zanlı, güvenlik kamerasına başparmağını kaldırarak hareket çektikten sonra bölgeyi terk etmiş.
Avukat Haas, müvekkilinin ruh sağlığı sorunları yaşadığını savunsa da ceza almasına engel olamadı.
Haas, Scheuer'in aldığı cezadan memnun olduğunu ve eşiyle üç küçük çocuğuna yeniden kavuşmak için can attığını yazılı bir açıklamayla bildirdi.
Independent Türkçe, New York Times, New York Post