Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) tarafından düzenlenen insansız hava aracı (İHA) saldırıları ikinci gün üst üste yenilenerek Bahri'nin kuzeyindeki El-Jili Petrol Rafinerisi, ülkenin kuzeyindeki Berber enerji santrali ve kuzeyde Atbara kentindeki tesisler de dâhil olmak üzere Sudan'daki birçok askeri tesis ve altyapıyı hedef alırken, dün ordunun en büyük üssü olan Vadi Sidna hava üssü, askeri akademi ve önemli komuta merkezlerinin bulunduğu Karri bölgesinde patlama sesleri duyuldu.
Ordunun başkent Hartum'u geri alması ve HDK'yı çıkarmasından beri bölge sakinleri son günlerde savaşın bir İHA savaşına dönüştüğünü söylüyor. Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgiye göre askeri personel, HDK'nin son zamanlarda ordunun karşı koyma kapasitesinin ötesinde modern Çin Ch-95 İHA’ları edindiğini öne sürdü.
Egemenlik Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan, Vadi Sidna üssünü yoğun bir şekilde bombalamalarının ardından HDK İHA’larının saldırılarına son verme sözü verdi.