İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyinde 3 askerinin öldürüldüğünü duyurdu

Gazze Şeridi'ndeki İsrail askerleri (Reuters)
Gazze Şeridi'ndeki İsrail askerleri (Reuters)
TT

İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyinde 3 askerinin öldürüldüğünü duyurdu

Gazze Şeridi'ndeki İsrail askerleri (Reuters)
Gazze Şeridi'ndeki İsrail askerleri (Reuters)

İsrail ordusu bugün yaptığı açıklamada, üç askerinin Gazze Şeridi'nin kuzeyinde öldürüldüğünü duyurdu. Böylece, 27 Ekim 2023'te Filistin yerleşiminde kara harekatının başlamasından bu yana öldürülen İsrailli asker sayısı 424'e çıktı.

Şarku’l Avsat’ın AFP'den aktardığına göre Ordu açıklamasında, "çatışmada öldürülen üç askerin isimlerinin yayınlanabileceğini" ve bu askerlerin Gazze Şeridi'nin kuzeyinde öldürüldüğünü belirtti.

Askerlerin öldürüldüğü haberi, Hamas'ın askeri kanadının dün, savaşçılarının Gazze'nin kuzeyinde İsrail güçleriyle “şiddetli çatışmalar” yaşadığını açıklamasından saatler sonra geldi.

Kasam Tugayları'nın açıklamasında, “El Kassam mücahitleri, işgal askerleriyle sıfır mesafeden şiddetli çatışmalara girerek, Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye kampının doğusunda bazı düşman askerlerini öldürdü, bazılarını da yaraladı” denildi.

 İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik hava ve kara saldırıları sonucu yerlerinden edilen Filistinliler, Gazze Şehri'nin bir bölgesinde akşam vakti yıkılmış binalarla çevrili halde duruyor (AP)İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik hava ve kara saldırıları sonucu yerlerinden edilen Filistinliler, Gazze Şehri'nin bir bölgesinde akşam vakti yıkılmış binalarla çevrili halde duruyor (AP)

İsrail, Hamas militanlarının abluka altındaki Gazze sınırını geçmesi üzerine Gazze'ye saldırı başlattı. İsrail, saldırıda bin 200 kişinin öldüğünü ve 251 kişinin Gazze'ye rehin olarak götürüldüğünü açıkladı.

İsrail'in saldırılarında bugüne kadar 54 binden fazla Filistinli öldü ve Gazze'nin büyük bir kısmı, bölgedeki binaların çoğu dahil olmak üzere yerle bir edildi.



Naim Kasım: İran'ın her türlü destekle yanındayız

Hizbullah Genel Sekreteri Naim Kasım (Arşiv- Reuters)
Hizbullah Genel Sekreteri Naim Kasım (Arşiv- Reuters)
TT

Naim Kasım: İran'ın her türlü destekle yanındayız

Hizbullah Genel Sekreteri Naim Kasım (Arşiv- Reuters)
Hizbullah Genel Sekreteri Naim Kasım (Arşiv- Reuters)

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Naim Kasım dün yaptığı açıklamada, grubunun bir tarafta İran, diğer tarafta İsrail ve ABD arasındaki çatışmada “tarafsız olmadığını” söyledi.

Naim yaptığı açıklamada, “Bu nedenle İran'ın, liderliğinin ve halkının yanında olduğumuzu ifade ediyor ve bu acımasız İsrail-Amerikan saldırganlığı karşısında uygun gördüğümüz şekilde hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Naim şöyle devam etti: "İsrail'in son günlerdeki saldırganlığı bu halkın direncini ve tüm baskılara meydan okuduğunu kanıtlamıştır. Ayrıca İsrail'in acizliğini, ağır kayıplarını ve saldırganlığında Amerika'nın desteğini aramaya yönelik çaresizliğini de gösterdi. Ancak bu, bizi İran'ın yanında durma ve bu kibir ve zorbalığa son verilmesine katkıda bulunacak her türlü desteği verme sorumluluğumuzdan kurtarmaz."

Kasım, “Amerika bölgeyi kaos ve istikrarsızlığa, dünyayı da açık krizlere sürüklüyor” diyerek, “İran'ın kendini savunma hakkı vardır ve bölge halkları ile dünyanın özgür insanlarının büyük lider ve İran'la aynı siperde olma hakkı vardır” dedi.

Hizbullah'ın İran lideri Ali Hamaney'in “yaklaşımına” bağlı kalması, Lübnanlıların, Tahran'ın istemesi halinde Hizbullah'ın İsrail ile İran arasında devam eden savaşa katılacağı yönündeki korkularını tazeledi. Lübnan'da resmi düzeyde bu hipotezi çevreleyen belirsizlik ve askeri analistlerin Hizbullah'ın böyle bir savaşa girebilecek askeri kapasitesi konusundaki kuşkuları göz önünde bulundurulduğunda, Hizbullah'ın İsrail ile İran arasında devam etmekte olan savaşa müdahil olacağına dair endişelerini artırıyor.