İsrail ordusu dün yaptığı açıklamada, Gazze şehrinde düzenlenen bir operasyonda Hamas'ın önde gelen liderlerinden birini öldürdüğünü duyurdu.
Ordu, Hamas'ın askeri kanadı olan “El-Kassam Tugayları”nın önemli lideri olarak nitelendirdiği El-İsa'yı Gazze'nin Sabra mahallesinde öldürdüğünü doğruladı.
İsrail ordusu, el-İsa'nın Hamas'ın askeri kanadının kurucularından biri olduğunu, hareketin genel güvenlik konseyinin üyesi olduğunu ve 7 Ekim 2023'teki saldırının planlanmasında önemli bir rol oynadığını belirtti.
Gazze'deki sivil savunma teşkilatı, İsrail ordusunun 20 aydan fazla süredir yıkıcı bir savaşın yaşandığı Gazze Şeridi'nde dün düzenlediği saldırılarda, aralarında 9 çocuğun da bulunduğu, 37 Filistinlinin öldüğünü açıkladı.