Putin: Alaska zirvesi faydalıydı ve zamanında gerçekleşti

Rusya, ABD’nin Ukrayna'daki çatışmaların durdurulması gerektiği yönündeki isteğini saygıyla karşıladığını vurguladı

Trump ve Putin, Alaska'daki zirve toplantısında (DPA)
Trump ve Putin, Alaska'daki zirve toplantısında (DPA)
TT

Putin: Alaska zirvesi faydalıydı ve zamanında gerçekleşti

Trump ve Putin, Alaska'daki zirve toplantısında (DPA)
Trump ve Putin, Alaska'daki zirve toplantısında (DPA)

Rus devlet kanalı RT, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dün yaptığı açıklamada, cuma günü Alaska'da ABD'li mevkidaşı Donald Trump ile yaptığı zirve toplantısının çok yararlı ve zamanında gerçekleştiğini söylediğini aktardı. Putin, Rusya’nın ABD yönetiminin Ukrayna’daki çatışmaların bir an önce durdurulması gerektiği yönündeki isteğini saygıyla karşıladığını da vurguladı.

Putin, Trump ile Ukrayna krizinin adil bir şekilde çözülmesi için yollarını görüştüğünü vurguladı. Bu fırsatı, Rusya'nın tutumunu sakin ve ayrıntılı bir şekilde sunmak için değerlendirdiğini ve Trump ile iki ülke arasındaki tüm iş birliği konularını görüştüğünü belirtti.

Putin, görüşmenin ertesi günü Moskova'da üst düzey yetkililerle yaptığı görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'daki çatışmaların bir an önce durdurulmasını ve tüm sorunların barışçıl yollarla çözülmesini tercih ettiğini söyledi.

Ukrayna'daki savaşın başlamasına neden olan temel sorunların çözülmesinin, bir uzlaşıya varılması için temel oluşturması gerektiğini belirten Putin, Trump ile yapılan görüşmenin ‘açık ve yapıcı olduğunu ve arzu edilen çözümlere bizi yaklaştırdığını’ ifade etti.

Financial Times gazetesi dün, Putin'in savaşı sona erdirmek için Ukrayna'nın doğu Donetsk bölgesinden çekilmesini şart koştuğunu, ancak başlıca taleplerine cevap verilmesi halinde diğer cephelerin dondurulabileceğini Trump'a ilettiğini yazdı.

Gazete, dört kaynaktan Putin'in, Donetsk'i kontrol altına almak karşılığında güneydeki Herson ve Zaporijya bölgelerindeki cephe hatlarını dondurmayı önerdiğini aktardı.

Öte yandan ABD Başkanı Trump dün, Ukrayna'nın Rusya ile savaşı sona erdirmek için bir anlaşmaya varması gerektiğini, çünkü Rusya'nın çok büyük bir güç olduğunu, ancak Ukraynalıların öyle olmadığını söyledi.



İsrailli kamu görevlisi ABD'deki cinsel suç operasyonunda tutuklandı

Fotoğraf: AFP
Fotoğraf: AFP
TT

İsrailli kamu görevlisi ABD'deki cinsel suç operasyonunda tutuklandı

Fotoğraf: AFP
Fotoğraf: AFP

İsrail hükümetine bağlı bir siber güvenlik yetkilisi, çocuk istismarcılarını hedef alan bir operasyonda Nevada'da tutuklandı.

Las Vegas Metropolitan Polis Teşkilatı cuma günü yaptığı açıklamada, 38 yaşındaki Tom Artiom Alexandrovich'in bu ay tutuklandığını ve kendisine, bir çocuğu bilgisayar aracılığıyla cinsel ilişkiye ikna etme suçu isnat edildiğini belirtti. Mahkeme kayıtlarına göre Alexandrovich, 10 bin dolar kefalet ödedikten sonra serbest bırakıldı.

Polis, Alexandrovich'in operasyonun ardından son iki hafta içinde tutuklanan 8 kişiden biri olduğunu söyledi.

İsrail hükümetinin internet sitesinde 38 yaşındaki Alexandrovich'in "sivil alanda siber savunmanın tüm yönlerinden" sorumlu hükümet kurumu olan İsrail Ulusal Siber Müdürlüğü'nün Teknolojik Savunma Bölümü Başkanı olduğu belirtiliyor.

Mediaite'in haberine göre, Alexandrovich'in daha sonra silinen LinkedIn profilinde de bir kurum yetkilisi olarak tanımlandığı belirtiliyor. Hesabından alınan ekran görüntüleri, konferanslar ve siber güvenlik eğitimlerini içeren 6 günlük bir etkinlik olan Black Hat USA'ya katılmak için Las Vegas'ta bulunduğunu gösteriyor.

Alexandrovich, LinkedIn'de etkinlikte çekilmiş bir fotoğrafını paylaşıp emojilerle dolu bir açıklama yazmış:

Black Hat 2025'te kaçamayacağınız iki şey: Üretken yapay zeka hakkında bitmek bilmeyen sohbetler ve her koridorda duyulan İbranice konuşmalar.

Nevada yasalarına göre, siber ayartma suçu bir ila 10 yıl hapisle cezalandırılıyor.

Polis, gizli operasyonda tutuklanan Alexandrovich ve 6 kişinin Henderson Gözaltı Merkezi'ne götürüldüğünü söyledi. Mahkeme kayıtlarına göre Alexandrovich, 7 Ağustos'ta kefalet ödedikten sonra serbest bırakıldı.

The Independent, Las Vegas Metropolitan Polis Teşkilatı'ndan Alexandrovich'in nerede olduğu hakkında daha fazla bilgi istedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisi, bir kamu çalışanının tutuklandığı iddiasını yalanladı. Başbakanlık, Mediaite'e yaptığı açıklamada, "ABD'ye mesleki nedenlerle seyahat eden bir kamu çalışanı, kaldığı sürede Amerikan yetkilileri tarafından sorgulandı" dedi.

Diplomatik vizesi olmayan çalışan tutuklanmadı ve planlandığı tarihte İsrail'e geri döndü.

İsrail haber sitesi Ynet, İsrail Ulusal Siber Güvenlik Müdürlüğü çalışanının ABD'de düzenlenen mesleki konferans sırasında "kısa süre sorgulanmak üzere gözaltına alındığını" ve iki gün sonra oteline dönüp İsrail'e geri geldiğini bildirdi.

Independent Türkçe