Filistin'in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Riyad Mansur, Filistin Devleti'nin daha fazla ülke tarafından tanınmasını "üzerine inşa edilmesi gereken tarihi bir an" olarak nitelendirdi.
İngiltere, Avustralya, Kanada ve Portekiz'in New York'taki iki devletli çözüm konferansı arifesinde Filistin devletini tanıdıklarını açıklamalarını değerlendiren Mansur, daha fazla ülkenin, özellikle de İngiltere'nin Filistin devletini tanımasıyla ortaya çıkan gelişmeyi, "Filistin halkının tam ve devredilemez ulusal haklarına, kendi kaderini tayin hakkı da dahil olmak üzere, kavuşması yolunda doğru yönde atılmış bir adım" olarak değerlendirdi.
İsrail'in Filistin topraklarındaki işgaline son vermesi için uluslararası baskının artırılması çağrısında bulunan Mansur, önümüzdeki dönemde Filistin Devleti'ni tanıyan ülke sayısının artacağını belirtti.
New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde dün akşam gazetecilere konuşan Mansur, Filistin devletinin tanınmasının "Filistin'in Birleşmiş Milletler'deki doğal yerini almasının önünü açtığını" söyledi.
Mansur, "Birçok ülkenin İsrail'i boykot etmesinin, işgalin sonunun başlangıcı olacağını" ifade etti.
Filistin topraklarındaki "yasadışı (İsrail) işgalinin" sona erdirilmesi gerektiğini vurgulayan Mansur, mevcut önceliğin Gazze'deki savaşı durdurmak olduğunu vurguladı.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Filistin devleti olmayacağı yönündeki iddiasını değerlendire Filistin Birleşmiş Milletler temsilcisi, Netanyahu'nun açıklamasını, "Filistin devletini tanıdığını açıklayan tüm ülkelere bir hakaret" olarak nitelendirdi.
Mansur, "Bunu belirleyecek olan Filistin halkı ve onu destekleyen dünyadır... Çatışmanın zirvesine ulaştık çünkü (Netanyahu) tüm Filistin halkını yok etmeye kararlı, ancak bunu başaramayacak" ifadelerini kullandı.