Oscar ödüllü yönetmen Guillermo del Toro'nun, Mary Shelley'nin gotik klasiğinden uyarladığı Frankenstein, Netflix'te büyük ilgi gördü.
Yönetmenin yıllardır hayalini kurduğu tutku projesi, geçen hafta sonu platformda yayına girdi ve izlenme rakamları beklentilerin çok üzerine çıktı.
Del Toro'nun Frankenstein uyarlaması, yayın devindeki ilk üç gününde neredeyse 30 milyon izlenmeye ulaştı.
Platformun dün açıkladığı haftalık verilere göre film, 29,1 milyon izlenmeyle İngilizce yapımlar arasında zirveye yerleşti. Frankenstein, 72 ülkede zirvede, 93 ülkede ise ilk 10'da kendine yer buldu.
Guillermo del Toro, Deadline'a yaptığı açıklamada "İnsanların Frankenstein'ı 50 yılı aşkın süredir benimsediğim şekilde kucaklaması benim için gerçekten çok anlamlı" diyerek ekledi:
Gerek 600 kapalı gişe gösteriminde gerekse şimdi Netflix'te, insanların filmi tekrar tekrar izlediğini görmek büyük bir mutluluk. Bu filmi hayatım boyunca içimde taşıdım ve şimdi dünyanın dört bir yanındaki izleyicilerle bu kadar derin bir bağ kurduğunu görmek, benim için tam bir döngünün tamamlanması gibi.
Film, yönetmenin platform için çektiği ikinci yapım oldu. Del Toro daha önce 2022'de Netflix için çektiği Pinokyo'yla (Pinocchio) En İyi Animasyon dalında Oscar kazanmıştı.
Frankenstein, yalnızca izlenme başarısıyla değil, aynı zamanda ödül sezonunun güçlü adaylarından biri olarak da öne çıkıyor. Film, sonbaharda Venedik Film Festivali'ndeki prömiyerinden bu yana eleştirmenler arasında büyük yankı uyandırmıştı.
Oscar Isaac'in Victor Frankenstein'ı, Jacob Elordi'nin ise Canavar'ı oynadığı film, hem izleyicilerin ilgisi hem de sanatsal övgüler açısından yayın devinin son dönemdeki en dikkat çekici yapımlarından biri olarak öne çıkıyor.
Independent Türkçe, Deadline, The Wrap, Tudum