Suriye devlet televizyonu el-İhbariye’de dün akşamı yer alan haberde, ülkenin batı kıyısına bakan Lazkiye kırsalındaki Cebele kasabası yakınlarında iç güvenlik güçleri ile "devrik rejimin kalıntıları" arasında çıkan çatışmada üç güvenlik görevlisinin yaralandığı bildirildi.
El-İhbariye güvenlik güçlerinin, Suriye'nin batısında Akdeniz kıyısındaki Tartus Vilayeti'ne bağlı Şeyh Bedir bölgesinde iyi planlanmış bir pusuda eski rejimin "kalıntılarından" oluşan 13 kişilik bir grubu tutukladığını duyurdu.
Tartus İç Güvenlik Güçleri'nin, dikkatli gözetim ve incelemelerin ardından, "dağlık alanlarda mevzilenmiş bir haydut örgütünün saklandığı yeri" hedef alan ve titizlikle yürütülen bir güvenlik operasyonu gerçekleştirdiği belirtildi.
Haberde, operasyon sonucunda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği ve ilgili makamlarca sorgulanan grup üyelerinin tutuklandığı ifade edildi.