ABD Başkanı Donald Trump bugün yaptığı açıklamada, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve eşinin yakalanarak uçakla ülke dışına çıkarıldığını duyurdu.
Trump, Washington'un Venezuela ve liderine karşı başarılı büyük çaplı bir saldırı başlattığını belirtti.
Trump, sosyal medya platformu Truth Social'da şöyle yazdı: “Amerika Birleşik Devletleri, Venezuela ve Başkan Nicolas Maduro'ya karşı büyük çaplı bir saldırı düzenledi. Maduro, eşi ile birlikte tutuklandı ve ülke dışına çıkarıldı.”
Trump, “Bu operasyon ABD kolluk kuvvetleri ile koordineli olarak gerçekleştirildi. Ayrıntılar daha sonra açıklanacak. Bugün saat 10'da Mar-a-Lago tatil beldesinde bir basın toplantısı düzenlenecek. Bu konuya gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz!” ifadelerini kullandı.
Bu gelişme, Venezuela'nın bugün başkent Karakas'ı sarsan patlamaların ardından “çok ciddi askeri saldırıyı” kınamasının ve Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro'nun olağanüstü hal ilan etmesinin ardından geldi.
Karakas'ta patlamalar ve yüksek seslerin ardından yaşanan elektrik kesintisi sırasında askeri bir bölgenin yakınlarında duman yükseliyor (Reuters)
Hükümetin yaptığı açıklamada, “Venezuela, Amerika Birleşik Devletleri'nin Karakas ve Karakas'ı çevreleyen Miranda, Aragua ve La Guaira eyaletlerindeki sivil ve askeri bölgelerde Venezuela topraklarına ve halkına karşı başlattığı (...) son derece tehlikeli askeri saldırıyı reddediyor ve kınıyor” denildi.
“Böyle bir saldırı uluslararası barış ve istikrarı tehdit eder (...) ve milyonlarca insanın hayatını ciddi tehlikeye atar” diye ekledi.
Şarku'l Avsat'ın AFP'den aktardığına göre bugün Venezuela'nın başkenti Karakas'ta yerel saatle 14:00 civarında güçlü patlamalar ve uçak gürültüsüne benzeyen sesler duyuldu.