Rusya, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Kamışlı havaalanından güçlerini çekmeye başladı ve Şam hükümetinin Kürt güçlerinden geri almaya çalıştığı bölgedeki askeri varlığını sona erdirdi.
Şarku'l Avsat'ın Reuters'ten aktardığına göre iki Suriyeli kaynak, Rus güçlerinin geçen hafta Kamışlı havaalanından kademeli olarak çekilmeye başladığını söyledi. Hmeymim'de Rus hava üssündeki bir kaynak, bazı güçlerin batı Suriye'ye gideceğini, diğerlerinin ise Rusya'ya döneceğini söyledi.
Bu arada, Suriye Demokratik Güçleri Lideri Mazlum Abdi, ateşkesin sağlanması için bir süredir çabaların sürdüğünü belirtti ve mevcut ateşkesin ABD ordusunun talebi üzerine gerçekleştiğini kaydetti. Abdi, “Yakın gelecekte anlaşmayı uygulamaya hazırız ve birçok konuda mutabakat sağlandı” dedi. Kürt kanalı Ronahi'ye verdiği röportajda, “Ateşkesin avantajından yararlanarak, bu dönemde 18 Aralık anlaşmasında pratik ilerleme kaydetmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.