ABD Başkanı Donald Trump, Tahran ile yapılan görüşmelerin ilerleyişinden "memnun olmadığını" belirterek, İran'ın nükleer silah edinmesini engelleyecek kapsamlı bir anlaşma istediğini, aksi takdirde "başka seçeneklerin" olacağını vurguladı. Potansiyel bir gerginliğin işareti olarak Washington, İsrail'deki gerekli olmayan personelinin ayrılmasına izin verdi. Diğer ülkeler de diplomatik misyonlarını azalttı ve vatandaşlarını ülkeyi terk etmeye çağırdı; Çin ise vatandaşlarını İran'ı "en kısa sürede" terk etmeye çağırdı.
İngiltere geçici olarak personelini Tahran'dan çekti, Fransa ve İtalya ise vatandaşlarına İsrail, Kudüs ve Batı Şeria'ya seyahat etmemeleri konusunda uyarıda bulundu.
Trump, Teksas'a gitmek üzere Beyaz Saray'dan ayrılmadan önce İran'ın "nükleer silaha sahip olamayacağını" vurguladı. Güç kullanmanın "istenmeyen" bir durum olduğunu, ancak gerekli hale gelebileceğini ifade etti.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ise Washington'u müzakerelerde "düşüncesiz adımlardan ve aşırı taleplerden kaçınmaya" çağırdı. Arakçi, Tahran'ın uranyum zenginleştirmeye bağlı olduğunu ve nükleer dosyanın çerçevesinin ötesine geçen her türlü koşulu reddettiğini vurguladı.