Yeni bir ankete göre ABD Başkanı Donald Trump, Papa XIV. Leo'dan açık ara daha az popüler.
The Economist/YouGov'un salı günü yayımlanan anketi, başkan, papa, Jon Stewart, Alexandria Ocasio-Cortez ve Kamala Harris de dahil çeşitli kamu figürlerinin popülerliğini 1600'den fazla ABD vatandaşına sordu.
Papa, +37'lik net beğenilme puanıyla en popüler kamu figürü oldu. Ankete göre Trump, Amerika doğumlu Papa'nın 54 puan gerisinde kalarak -17'lik net beğenilme puanı elde etti.
Ankete göre ikinci en popüler kamu figürü ise +14'lük net popülarite puanıyla komedyen Jon Stewart oldu.
Trump'tan daha üst sıralarda yer alan diğer kamu figürleri arasında Arizona Senatörü Mark Kelly (+10), Georgia Senatörü Jon Ossoff (+6) ve eski Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg (+1) yer aldı.

Çok sayıda kamu figürü olumludan çok olumsuz görüş alsa da yine de başkandan daha popülerdi.
Bunlar arasında New York Temsilcisi Alexandria Ocasio-Cortez (-3), Kaliforniya Valisi Gavin Newsom (-5), Başkan Yardımcısı J.D. Vance (-8) ve Dışişleri Bakanı Marco Rubio (-8) yer alıyor.
Başkandan daha az popüler olduğu düşünülenler ise Donald Trump Jr. (-27) ve muhafazakar yorumcu Tucker Carlson (-36) oldu.
Geniş kapsamlı anket Amerikalıların yüzde 61'inin Trump'ın başkanlık görevini yürütme şeklini onaylamadığını da ortaya koydu. YouGov'a göre bu, Trump'ın net görev onayının -26 puan olduğu anlamına geliyor. Bu, Trump'ın her iki dönemde de elde ettiği en düşük oran.
YouGov'a göre Amerikalıların çoğu (yüzde 64) Trump'ın İran savaşını yönetme biçimini de onaylamıyor.
Anketin bulguları, Trump'ın Papa Leo'yu aylardır hedef aldığı bir dönemde geldi. Papa, ABD yönetimini ve İran'la süregelen savaşı defalarca eleştirmişti. Papa, barışın açık sözlü savunucularından biri ve bunun sonucunda Trump, onu suç konusunda "ZAYIF" ve "dış politikada berbat" diye niteleyerek internet üzerinden hedef aldı. Trump ayrıca Papa'nın kardeşi Louis'yi tercih ettiğini ve onun "tamamen MAGA yanlısı" olduğunu iddia etti.
Eleştirileri boyunca Trump, kendisini İsa olarak hastaları iyileştirirken tasvir eden görselleri de internette paylaştı; bu, kendi destekçileri de dahil geniş çaplı tepkilere yol açan bir mimdi.
Öte yandan Papa, "Trump yönetiminden korkmadığını" söyledi ve başkanla tartışmak istemediğini vurguladı.
Trump, son olarak hafta sonu Papa'nın memleketi Şikago'nun belediye başkanı ve ABD Başkanı'nın bir başka düşmanı olan Brandon Johnson'la görüşmesinin ardından Papa'ya sert tepki gösterdi.
Independent Türkçe