Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD Başkanı Donald Trump’ın temsilcilerinin “önümüzdeki günlerde” Kiev’e gelmesini beklediğini belirterek, Washington’un Rusya ile savaşı sona erdirmeye yönelik çabalara aktif katılımını sürdürmesini umduğunu ifade etti.
Zelenskiy, dün akşam yayımladığı görüntülü mesajda, “ABD Başkanı’nın temsilcilerini burada, Kiev’de görmeyi bekliyoruz” dedi. ABD tarafından Moskova ve Kiev’de gerçekleştirilecek görüşmelere ilişkin teyit aldıklarını belirten Zelenskiy, “Amerika’nın aktif şekilde sürecin içinde kalması önemli” ifadelerini kullandı.
Kiev’in üst düzey ve kapsamlı görüşmelere hazır olduğunu belirten Zelenskiy, Ukrayna müzakere heyetinin Washington ile günün 24 saati temas halinde olduğunu söyledi.
ABD’nin özel temsilcisi Steve Witkoff ile ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı Jared Kushner’ın, 2022’den bu yana devam eden Rusya-Ukrayna savaşının sona erdirilmesine yönelik görüşmeler yapmak üzere aylardır Ukrayna’ya gitmesi bekleniyor.
Bununla birlikte, Moskova’da çok sayıda müzakere turu gerçekleştirilmiş olması, Zelenskiy’nin nisan ayında tepkisini çekmişti.
