Barcelona'da futbolcu maaşlarının üst limiti 648 milyondan 270 milyon avroya düşürüldü

LaLiga'da ekonomik sorun yaşayan kulüplerin başında gelen Barcelona'da geçen sezon futbolcuların toplam maaşları için konulan 648 milyon 820 bin avroluk üst limit, bu sezon 270 milyon 200 bin avroya kadar düştü

(AA)
(AA)
TT

Barcelona'da futbolcu maaşlarının üst limiti 648 milyondan 270 milyon avroya düşürüldü

(AA)
(AA)

İspanya'da 1. ve 2. ligdeki kulüplerin bağlı olduğu LaLiga, kulüplere getirdiği mali sınırlamalar kapsamında 2023-2024 sezonundaki futbolcu maaşlarıyla ilgili kulüplere getirdiği üst limitlerini açıkladı.

Buna göre, Real Madrid listede ilk sırada olmaya devam ederken, eflatun beyazlıların geçen sezon 683 milyon 460 bin avro olan futbolculara ödenen toplam maaş limiti bu sezon 727 milyon 425 bin avroya kadar çıktı.

Geçen sezon 648 milyon 820 bin avro futbolcu maaşları üst limiti olan Barcelona ise bu sezon bunu yaklaşık 379 milyon avro düşürmek zorunda kaldı. LaLiga, Barcelona'ya futbolcu maaşları için 270 milyon 200 bin avroluk üst limit verdi.

Barcelona'nın yerine listede ikinciliğe çıkan Atletico Madrid'in üst limiti de 296 milyon 350 bin avrodan 315 milyon 820 bine avroya çıkarıldı.

Listede en alt sıradaki kulüp, futbolcuları için toplam maaş üst limiti 31 milyon 270 bin avrodan 9 milyon 980 bin avroya indirilen Alaves oldu.

Listenin en üst ile en alt kulübü arasında bir kıyaslama yapıldığında, Real Madrid'in futbolcularına ödediği toplam maaşlarda Alaves'in yaklaşık 72 katı daha fazla bir üst limite sahip olduğu görüldü.

Diğer yandan Barcelona'nın durumuna bakıldığında, Katalan kulübü geçtiğimiz yaz özellikle Sergio Busquets, Jordi Alba ve Ousmane Dembele gibi futbolcularla yollarını ayırarak futbolcu maaşlarında yaklaşık 161 milyon 700 bin avroluk bir tasarruf sağlamıştı.

LaLiga Başkanı Tebas: Barcelona'nın Joao Felix'e 400 bin avro maaş ödediği doğru değil

Barcelona'nın ekonomik durumunu düzeltmek için çaba gösterdiğini kaydeden LaLiga Başkanı Javier Tebas, Katalan kulübünün Atletico Madrid'den kiraladığı Portekizli futbolcu Joao Felix'e 400 bin avro ödediğinin "gerçek olmadığını" savundu.

Basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tebas, "Biri kulüplerin oyunculara ödediği miktar, diğeri de bizim koyduğumuz limit. Barcelona'nın Joao için 400 bin avro maaş ödediği doğru değil. Biz bu sözleşmeyi olması gerektiğinden daha fazla inceledik. Barcelona, ona tahminimizden daha düşük bir maaş ödüyor. Maaş limitinde hesaplanması gerekenlerle ilgili bizim söylediklerimiz onların söylediklerinden çok daha fazlası" ifadelerini kullandı.



Suudi kahvesi ve ud kokusu... Veliaht Prens’in Suudi Arabistan Milli Futbol Takımı’na Dünya Kupası’nda başarı dilekleri

Suudi Arabistan Milli Futbol Takımı heyeti ile Spor Bakanlığı ve Futbol Federasyonu yetkililerinin ABD’ye hareket etmeden önce çekilmiş toplu fotoğrafı (Suudi Arabistan Milli Futbol Takımı)
Suudi Arabistan Milli Futbol Takımı heyeti ile Spor Bakanlığı ve Futbol Federasyonu yetkililerinin ABD’ye hareket etmeden önce çekilmiş toplu fotoğrafı (Suudi Arabistan Milli Futbol Takımı)
TT

Suudi kahvesi ve ud kokusu... Veliaht Prens’in Suudi Arabistan Milli Futbol Takımı’na Dünya Kupası’nda başarı dilekleri

Suudi Arabistan Milli Futbol Takımı heyeti ile Spor Bakanlığı ve Futbol Federasyonu yetkililerinin ABD’ye hareket etmeden önce çekilmiş toplu fotoğrafı (Suudi Arabistan Milli Futbol Takımı)
Suudi Arabistan Milli Futbol Takımı heyeti ile Spor Bakanlığı ve Futbol Federasyonu yetkililerinin ABD’ye hareket etmeden önce çekilmiş toplu fotoğrafı (Suudi Arabistan Milli Futbol Takımı)

Suudi Arabistan Spor Bakanı Prens Abdulaziz bin Turki el-Faysal, 2026 Dünya Kupası için ABD’ye hareket eden Suudi Arabistan Milli Futbol Takımı kafilesine moral verdi. Faysal, oyunculara Suudi Arabistan Başbakanı ve Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın mesajını aktardı. Veliaht Prens Muhammed bin Selman mesajında futbolcuları selamlarken, Suudi Arabistan Milli Futbol Takımı’na Dünya Kupası’nda başarı dileklerini iletti.

dfvfe
Suudi Arabistan Spor Bakanı Prens Abdulaziz bin Turki el-Faysal, oyunculara motivasyon konuşması yaptı. (SPA)

Faysal, Suudi Arabistan Futbol Federasyonu Başkanı Yasir el-Meshal’in de katıldığı buluşmada, Suudi Arabistan Milli Futbol Takımı’nın Dünya Kupası’na katılımının Suudi sporunun büyük organizasyonlardaki varlığının devamı niteliğinde olduğunu söyledi. Faysal, futbolculardan uluslararası turnuvada yüksek mücadele ruhu ortaya koymalarını ve tüm potansiyellerini sahaya yansıtmalarını istedi.

Suudi Arabistan Milli Futbol Takımı kafilesi, uçuş saatine yarım saatten az bir süre kala havaalanındaki gidiş terminaline ulaştı. Kafileye kısa süre önce milli takım icra direktörlüğüne getirilen Fahd el-Mufarric başkanlık etti. El-Mufarric’in gazetecilerle selamlaştığı ve salonda bulunan 14 yaş altı milli takım oyuncularına özel olarak hitap ettiği belirtildi. Genç futbolculara “Şampiyonlar... İnşallah sizi de ileride bizim karşılandığımız gibi karşılarız” dediği aktarıldı.

Salonda, farklı kulüplerden gelen 2011 doğumlu genç oyuncular da yer aldı. Milli takım futbolcularının genç sporcularla yakından ilgilendiği, fotoğraf çektirip formalarını imzaladığı gözlendi.

Milli takım oyuncularını karşılayan ilk isimlerden birinin kaleci Muhammed el-Uveys olduğu belirtilirken, takım kaptanı Salem ed-Davsari’nin de genç oyuncular için çok sayıda forma ve hatıra eşyası imzaladığı kaydedildi.

Öte yandan, daha önce Al Hilal formasıyla birlikte oynayan forvetler Salih eş-Şehri ile Abdullah el-Hamdan arasında samimi bir karşılaşma yaşandığı, kafilede yolculuk öncesinde sıcak bir atmosferin hâkim olduğu ifade edildi.

sacsdc
Havaalanının gidiş salonunda bekleyen Suudi Arabistan Milli Futbol Takımı futbolcuları (Şarku’l Avsat)

El-Meshal, kafileye katılan son isim oldu. El-Meshal’in de genç futbolcular ve basın mensuplarıyla selamlaştığı ancak açıklama yapmadığı belirtildi. Suudi Arabistan Milli Futbol Takımı kafilesinin, geleneksel kutlama atmosferi içinde Suudi kahvesi ve ud kokusu ikramıyla uğurlandığı aktarıldı.

fgthy
Suudi Arabistan Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Georgios Donis ve kaptan Salem ed-Davsari, Riyad Havalimanı’nda (Suudi Arabistan Milli Futbol Takımı)

Suudi Arabistan Futbol Federasyonu, futbolcu Suud Abdulhamid’in, 2026 Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında düzenlenen son kamp dönemine planlanandan geç katılacağını açıkladı. Federasyondan yapılan resmî açıklamada, Abdulhamid’in Amsterdam’da hırsızlık olayına maruz kaldığı belirtildi.

Açıklamaya göre oyuncu, ailesiyle birlikte tatilde bulunduğu sırada özel aracının çalınması nedeniyle kişisel eşyalarını kaybetti. Kayıp eşyalar arasında pasaportunun da bulunduğu ifade edildi. Federasyon, futbolcunun bu nedenle daha önce onaylanan rezervasyona rağmen dün Riyad’a ulaşamadığını bildirdi.

Ayrıca Suudi Arabistan Futbol Federasyonu’nun, Suudi Arabistan Spor Bakanlığı ve ilgili kurumlarla koordinasyon içinde süreci takip ettiği, bunun yanında Suudi Arabistan’ın Hollanda Büyükelçiliği ile temas kurularak gerekli belgelerin çıkarılması ve oyuncunun önümüzdeki süreçte milli takım kampına katılımının sağlanması için çalışmalar yürütüldüğü kaydedildi.


Djokovic,Fransa Açık'ta Federer’in rekorunu kırarak açılış maçını kazandı

Sırp tenisçi Novak Djokovic, erkekler tekler ilk tur maçının ardından zaferini kutluyor. (AFP)
Sırp tenisçi Novak Djokovic, erkekler tekler ilk tur maçının ardından zaferini kutluyor. (AFP)
TT

Djokovic,Fransa Açık'ta Federer’in rekorunu kırarak açılış maçını kazandı

Sırp tenisçi Novak Djokovic, erkekler tekler ilk tur maçının ardından zaferini kutluyor. (AFP)
Sırp tenisçi Novak Djokovic, erkekler tekler ilk tur maçının ardından zaferini kutluyor. (AFP)

Sırp tenisçi Novak Djokovic, Fransa Açık Tenis Turnuvası’nda (Roland Garros) tarihi bir başarıya daha imza attı. Djokovic, turnuvanın ilk turunda Fransız rakibi Giovanni Mpetshi Perricard karşısında zorlu bir engeli aşmayı başardı.

Şarku’l Avsat’ın İngiliz haber ajansı PA Media’dan aktardığına göre, bu mücadele Djokovic’in profesyonel kariyerindeki 82’nci Grand Slam katılımı oldu. Sırp raket, bu maça 39’uncu yaş gününü kutlamasından yalnızca iki gün sonra çıktı.

Djokovic, böylece erkekler teklerde Grand Slam turnuvalarında en fazla maça çıkan oyuncu unvanını, daha önce İsviçreli Roger Federer ile paylaştığı rekoru kırarak tek başına ele geçirdi.

Bu yıl üst üste 22’nci kez Fransa Açık’ta mücadele eden Sırp yıldız, 2010’dan bu yana turnuvanın ilk turunda hiç set kaybetmemişti. Ancak bu kez 2,03 metre boyundaki Perricard karşısında geriden gelerek 5-7, 7-5, 6-1 ve 6-4’lük setlerle galibiyete ulaştı.

Djokovic’in maça tutuk başlaması sürpriz olarak değerlendirilmedi. Omuz sakatlığı nedeniyle mart ayı ortasından bu yana yalnızca bir karşılaşmaya çıkan Djokovic, ritim eksikliği yaşadı.

Turnuvanın 3 numaralı seri başı olan Djokovic, ilk setin 11’inci oyununda çizgi hakeminin hatalı çağrısı sonrası sayının tekrarlanmasına itiraz edince tribünlerden yuhalandı. Daha sonra eski tenisçi Greg Rusedski tarafından çalıştırılan Perricard, Sırp yıldızın servisini kırmayı başardı.

Kariyerinde 24 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Djokovic, ikinci turda bir başka Fransız tenisçi Valentin Royer ile karşılaşacak.

Djokovic maçın ardından yaptığı açıklamada, “Giovanni’yi bu harika mücadeleden dolayı kutlamak istiyorum. Kariyerim boyunca çok nadiren bu kadar güçlü servislerle karşılaştım” dedi.

Djokovic, “İlk sette hiçbir şansım yoktu. İkinci sette işler biraz değişti. Böyle bir maçta konsantrasyonunuzu korumanız ve doğru anı beklemeniz gerekir. Biraz karmaşık bir mücadeleydi ancak en iyi seviyeme yeniden ulaştığımı söyleyebilirim. Servis karşılama konusunda doğru zamanda başarılı oldum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Amerikalı tenisçi Taylor Fritz de bu sezon sakatlık sorunları yaşayan isimlerden biri oldu. Fritz, devam eden hamstring sakatlığı nedeniyle toprak kort sezonunun büyük bölümünü kaçırdı.

Fritz, vatandaşı Nishesh Basavareddy karşısında 7-6 (7-5), 7-6 (7-5), 6-7 (7-9) ve 6-1’lik setlerle mağlup olarak turnuvaya veda etti. Böylece Fritz, turnuvada elenen ilk ilk 10 seri başı oyuncu oldu.

Turnuvanın 2 numaralı seri başı Alexander Zverev ise Fransız rakibi Benjamin Bonzi karşısında zorlanmadı. Zverev, mücadeleyi 6-3, 6-4 ve 6-2’lik setlerle kazandı.


Muhammed Salah, Liverpool’a veda gecesinde: Hayatımda hiç böyle ağlamadım... Buradan uzak olacağım!

Salah, duygusal veda anlarında kendini tutamadı (EPA)
Salah, duygusal veda anlarında kendini tutamadı (EPA)
TT

Muhammed Salah, Liverpool’a veda gecesinde: Hayatımda hiç böyle ağlamadım... Buradan uzak olacağım!

Salah, duygusal veda anlarında kendini tutamadı (EPA)
Salah, duygusal veda anlarında kendini tutamadı (EPA)

Mısırlı yıldız Muhamed Salah, Liverpool F.C. formasıyla son kez sahaya çıktığı maçta duygusal anlar yaşadı ve kulübe veda etti.

Premier Lig’de oynanan ve Liverpool’un Brentford ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşma, Anfield Stadium’da oynandı. Maça ilk 11’de başlayan Salah, 72. dakikada oyundan alınırken tribünlerden büyük bir alkış aldı ve gözyaşlarını tutamadı.

Maçın ardından Premier League yayıncısı Sky Sports’a konuşan Salah, kariyerindeki en duygusal anlardan birini yaşadığını söyledi.

“Hayatımda hiç bu kadar ağlamadım. Ben normalde duygusal biri değilim ama burada gençliğimizi geçirdik, baştan sona her şeyi paylaştık” ifadelerini kullandı.

“Sahada elimizden gelenin en iyisini yaptık ve kulübü olması gereken yere getirdik. Taraftarların sevgisi bizim için her şeyden önemli,” diyen Salah, Liverpool kariyerinin kendisi için gurur verici olduğunu vurguladı.

Takım arkadaşı İskoç futbolcu Andy Robertson hakkında da konuşan Salah, onun kulüp için çok önemli bir isim olduğunu ve birlikte oynadığı için kendisini şanslı hissettiğini belirtti.

“Sakince geriye baktığımda, daha fazlasını isteyip istemediğimi soruyorum. Hayır. Her şeyi kazandık. Bu sevgi her şeyden önemli” ifadelerini kullandı.

Salah sözlerini şöyle tamamladı: "Buradan uzakta olacağım ve her zaman özleyeceğim. Umarım takım aynı seviyede kalır ve her şey için mücadele eder."