Barcelona'da futbolcu maaşlarının üst limiti 648 milyondan 270 milyon avroya düşürüldü

LaLiga'da ekonomik sorun yaşayan kulüplerin başında gelen Barcelona'da geçen sezon futbolcuların toplam maaşları için konulan 648 milyon 820 bin avroluk üst limit, bu sezon 270 milyon 200 bin avroya kadar düştü

(AA)
(AA)
TT

Barcelona'da futbolcu maaşlarının üst limiti 648 milyondan 270 milyon avroya düşürüldü

(AA)
(AA)

İspanya'da 1. ve 2. ligdeki kulüplerin bağlı olduğu LaLiga, kulüplere getirdiği mali sınırlamalar kapsamında 2023-2024 sezonundaki futbolcu maaşlarıyla ilgili kulüplere getirdiği üst limitlerini açıkladı.

Buna göre, Real Madrid listede ilk sırada olmaya devam ederken, eflatun beyazlıların geçen sezon 683 milyon 460 bin avro olan futbolculara ödenen toplam maaş limiti bu sezon 727 milyon 425 bin avroya kadar çıktı.

Geçen sezon 648 milyon 820 bin avro futbolcu maaşları üst limiti olan Barcelona ise bu sezon bunu yaklaşık 379 milyon avro düşürmek zorunda kaldı. LaLiga, Barcelona'ya futbolcu maaşları için 270 milyon 200 bin avroluk üst limit verdi.

Barcelona'nın yerine listede ikinciliğe çıkan Atletico Madrid'in üst limiti de 296 milyon 350 bin avrodan 315 milyon 820 bine avroya çıkarıldı.

Listede en alt sıradaki kulüp, futbolcuları için toplam maaş üst limiti 31 milyon 270 bin avrodan 9 milyon 980 bin avroya indirilen Alaves oldu.

Listenin en üst ile en alt kulübü arasında bir kıyaslama yapıldığında, Real Madrid'in futbolcularına ödediği toplam maaşlarda Alaves'in yaklaşık 72 katı daha fazla bir üst limite sahip olduğu görüldü.

Diğer yandan Barcelona'nın durumuna bakıldığında, Katalan kulübü geçtiğimiz yaz özellikle Sergio Busquets, Jordi Alba ve Ousmane Dembele gibi futbolcularla yollarını ayırarak futbolcu maaşlarında yaklaşık 161 milyon 700 bin avroluk bir tasarruf sağlamıştı.

LaLiga Başkanı Tebas: Barcelona'nın Joao Felix'e 400 bin avro maaş ödediği doğru değil

Barcelona'nın ekonomik durumunu düzeltmek için çaba gösterdiğini kaydeden LaLiga Başkanı Javier Tebas, Katalan kulübünün Atletico Madrid'den kiraladığı Portekizli futbolcu Joao Felix'e 400 bin avro ödediğinin "gerçek olmadığını" savundu.

Basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tebas, "Biri kulüplerin oyunculara ödediği miktar, diğeri de bizim koyduğumuz limit. Barcelona'nın Joao için 400 bin avro maaş ödediği doğru değil. Biz bu sözleşmeyi olması gerektiğinden daha fazla inceledik. Barcelona, ona tahminimizden daha düşük bir maaş ödüyor. Maaş limitinde hesaplanması gerekenlerle ilgili bizim söylediklerimiz onların söylediklerinden çok daha fazlası" ifadelerini kullandı.



Pep Guardiola: Arsenal'ı yenebileceğimize inanmıyordum

Pep Guardiola, Lig Kupası'nı 5 kez kazanan ilk menajer olarak tarihe geçti (AP)
Pep Guardiola, Lig Kupası'nı 5 kez kazanan ilk menajer olarak tarihe geçti (AP)
TT

Pep Guardiola: Arsenal'ı yenebileceğimize inanmıyordum

Pep Guardiola, Lig Kupası'nı 5 kez kazanan ilk menajer olarak tarihe geçti (AP)
Pep Guardiola, Lig Kupası'nı 5 kez kazanan ilk menajer olarak tarihe geçti (AP)

Pep Guardiola, Avrupa'nın en iyi takımlarından biri diye nitelediği Arsenal'a karşı beklenmedik bir galibiyet elde etmenin tadını çıkarırken, Carabao Kupası finalinde Manchester City'nin Arsenal'ı yeneceğine kendisinin bile bahse girmeyeceğini söyledi.

Nico O'Reilly'nin ikinci yarıda attığı iki gol, Guardiola'ya rekor kırdıran 5. Lig Kupası'nı kazandırdı. Deneyimli çalıştırıcı, Wembley'deki maçta devre arasından sonra takımının "inanılmaz derecede iyi" olduğunu söyledi.

Guardiola, takımının kendisini şaşırttığını, özellikle ol bek O’Reilly'nin maçı kazandıran oyuncuya dönüşmesinin hoş bir sürpriz olduğunu iddia etti.

"Kupa kazanmak her zaman zordur, bu yüzden Bayern Münih ve belki de Barcelona'nın yanı sıra Avrupa'nın en iyi takımını [yenmek] mutluluk verici ve tatmin edici" dedi.

Bugünkü galibiyete ben bile tek bir poundluk bahis oynamazdım. Nottingham Forest’ı kendi sahamızda, West Ham’ı deplasmanda yenemedik, Real Madrid'e karşı toplamda 5-1 kaybettik, bunun nedeni de 75 dakika boyunca 10’a 11 oynamamızdı (Real Madrid'e karşı ikinci maçta) ama oyuncular kendilerini tekrar kanıtladı. Bugün başardık, özellikle ikinci yarıda toplu ve topsuz oyunda inanılmaz derecede iyiydik. İkinci yarıda ne kadar iyi oynadığımıza inanamadım.

 vfdfd
Pep Guardiola, öğrencisi Mikel Arteta üzerindeki hakimiyetini sürdürdü (Reuters)

Arsenal'ın 19 Nisan'da Etihad Stadyumu'nu ziyaret edecek olmasına rağmen Guardiola, City'nin galibiyetinin şampiyonluk yarışını etkilemeyeceğini düşünüyor:

Premier Lig şampiyonluk yarışında 9 puan önde olmak isterdim. Bu maçın bir etkisi olacağını düşünmüyorum. Farklı bir kulvar ve Etihad’a geldiklerinde daha temkinli olacaklar.

O’Reilly, attığı iki golün ardından maçın adamı seçildi ve Guardiola şunları söyledi:

Benim için bile çok şaşırtıcı oldu. Bu sezon şimdiye dek ortaya koyduğu performans olağanüstü.

Independent Türkçe


Manchester City'nin yıldızı, takımın "iştahını" nasıl geri kazandığını anlattı

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Manchester City'nin yıldızı, takımın "iştahını" nasıl geri kazandığını anlattı

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Manchester City'nin en başarılı jenerasyonundan sonra ilerlemek için büyük çaplı bir değişime ihtiyaç duyduğunu kabul eden Ruben Dias, son transferlerinin kupa kazanma arzularını daha da güçlendirdiğini.

Pep Guardiola, 2025 ve 2026'daki üç transfer döneminde yaklaşık 430 milyon sterlin (yaklaşık 25 milyar TL) harcayıp 13 oyuncu transfer ederek üç kupa kazanan kadroyu dağıttı.

Öte yandan City'nin modern döneminin önemli isimlerinden bazıları (ve Dias'ın uzun süredir takım arkadaşları) ayrıldı; bunlar arasında Kevin de Bruyne, İlkay Gündoğan, Kyle Walker, Jack Grealish, Manuel Akanji ve Ederson var.

City'nin yeni çehreli takımı, bugün Carabao Kupası finalinde Arsenal'le karşılaştığında birlikte ilk kupasını kazanabilir.

Savunmacı Dias şunları söyledi:

Takıma gelen oyuncuların hepsinde güçlü bir kazanma mentalitesi var. Geçmişte çok fazla kazanıp kazanmamış olmalarından bağımsız, bu iştahla geliyorlar. Bunu çok net görebiliyorum, bu da amacımıza katkıda bulunuyor ve bize ekstra itki sağlıyor.

Guardiola, geçen yaz transfer edilenlerden Gianluigi Donnarumma yerine kaleci James Trafford'un Wembley'de ilk 11'de başlayacağını doğruladı. Savunmacı Marc Guehi oynayamayacak olsa da Antoine Semenyo, Rayan Cherki, Tijjani Reijnders, Omar Marmoush, Rayan Ait-Nouri ve Abdukodir Khusanov gibi diğer birçok yeni transfer kadroda yer alabilir.

City'nin tarihindeki en başarılı kadrosu, geçen yıl 12 maçta 9 mağlubiyeti de içeren zorlu bir sezonun ardından dağıldı ve Dias, değişimin gerekli olduğunu düşünüyordu.

Şöyle açıkladı:

Bunu konuştuk ve yaptık. Bence artık takım çok daha iyi bir yol izliyor ve bu gerekliydi. Dolayısıyla o dönemden sonra elbette birçok şey değişti, yeni sezon için bir standart belirlememiz gerekiyordu. Bu gerekliydi ve bence doğru zamanda yaptık.

Donnarumma geldiğinde, bazı yorumcular onun pas oyununun zayıf yönlerinden biri olduğunu ancak Dias, İtalyan kalecinin ayaklarının beklediğinden daha iyi çıktığını söyledi.

"Bence herkesi şaşırttı" dedi.

İnsanlar bugünlerde çok konuşuyor ve buraya geldiğinde, oynadığını izlediğim maçlardan çok, hakkında söylenenleri duymuştum. Elbette birçok maçını izledim ama her hafta izlemiyorum. Ayaklarının kötü olmadığını hemen fark ettim. Tamam, Eddie [Ederson] farklı bir tarz ve yaklaşım sergiliyordu ama yine de ihtiyacımız olan her şeyi yapabiliyor.

Independent Türkçe


Manchester United iki kilit oyuncuyla sözleşme imzalamaya çok yakın

Kobbie Mainoo ve Harry Maguire, Eylül 2024'ten bu yana ilk kez İngiltere Milli Takımı kadrosuna geri dönüyor (Reuters)
Kobbie Mainoo ve Harry Maguire, Eylül 2024'ten bu yana ilk kez İngiltere Milli Takımı kadrosuna geri dönüyor (Reuters)
TT

Manchester United iki kilit oyuncuyla sözleşme imzalamaya çok yakın

Kobbie Mainoo ve Harry Maguire, Eylül 2024'ten bu yana ilk kez İngiltere Milli Takımı kadrosuna geri dönüyor (Reuters)
Kobbie Mainoo ve Harry Maguire, Eylül 2024'ten bu yana ilk kez İngiltere Milli Takımı kadrosuna geri dönüyor (Reuters)

Harry Maguire ve Kobbie Mainoo, Manchester United'la yeni sözleşmeler imzalamaya çok yakın.

United, Michael Carrick yönetiminde takımın yeniden doğuşunda kilit rol oynayan ve Old Trafford'da kariyerlerini tekrar canlandıran iki oyuncuyla da görüşüyor.

Takımın, mevcut sözleşmesinin bu yaz sona ermesiyle defans oyuncusu Maguire'ı ücretsiz transferle kaybetme riski varken, orta saha oyuncusu Mainoo'nun sözleşmesiyse sadece gelecek yaza kadar geçerliydi.

20 yaşındaki futbolcunun artık 2031'e kadar sürecek uzun vadeli bir sözleşme imzalaması beklenirken, Maguire bir sezon daha uzatma opsiyonlu bir yıllık sözleşme imzalayabilir.

Cuma günü Thomas Tuchel tarafından İngiltere Milli Takımı'na geri çağrılan Maguire ve Mainoo, Carrick yönetiminde hiç maç kaçırmadı ve Bournemouth deplasmanından önceki 9 maçın hepsinde ilk 11'de yer aldı.

Eski teknik direktör Ruben Amorim yönetiminde Premier Lig'in bu sezondaki hiçbir maçına ilk 11'de başlamayan Mainoo, geçen yaz ya da ocak ayında kiralık olarak Old Trafford'dan ayrılmayı düşünüyordu ancak Portekizli teknik adamın kovulmasıyla kaderi değişti.

2019'da Leicester'dan 80 milyon sterline (yaklaşık 4,7 milyar TL) transfer edilen eski kaptan Maguire, bu sezon sadece 4 üst düzey maçta ilk 11'de yer almıştı. Daha sonra Carrick göreve başladıktan sonraki ilk maçında, sakatlanan Maguire'ı aceleyle sahaya sürmüş, karşılaşmada Manchester City'yi 2-0 yenmişlerdi.

United formasıyla 265 maça çıkan 33 yaşındaki oyuncu, eski teknik direktör Erik ten Hag yönetiminde kaptanlığı kaybetmesine rağmen kulüpte yeniden kilit bir oyuncu olmak için mücadele etti.

Öte yandan Mainoo'nun takımda kalması, United'ın yaz transfer döneminde yapması gereken işlerin miktarını azaltacak. Casemiro'nun sözleşmesi sona erdiğinde ayrılacağı açıklandığından, takımın yine de yaz transfer döneminde en az bir ve belki de iki orta saha oyuncusu almaya çalışması bekleniyor.

Independent Türkçe