Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde İngiltere deplasmanında

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 2. hafta maçında yarın İngiltere'nin Manchester United takımıyla karşılaşacak

(AA)
(AA)
TT

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde İngiltere deplasmanında

(AA)
(AA)

Old Trafford Stadı'nda yapılacak maç, TSİ 22.00'de başlayacak. Müsabaka, Exxen'den yayımlanacak.

Karşılaşmayı Slovakya Futbol Federasyonundan hakem Ivan Kruzliak yönetecek. Kruzliak'ın yardımcılıklarını Branislav Hancko ve Jan Pozor üstlenecek. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Peter Kralovic olacak.

Gruptaki ilk maçında Danimarka temsilcisi Kopenhag'ı konuk eden sarı-kırmızılı ekip, 2-0 geri düştüğü mücadeleden 2-2 beraberlikle ayrıldı. Galatasaray, sıkıntılı bir süreçten geçen rakibini mağlup ederek ilk galibiyetini almak istiyor.

A Grubu'nun ilk haftasında Almanya'nın Bayern Münih takımına konuk olan Manchester United ise sahadan 4-3 mağlup ayrıldı.

Tek eksik Kazımcan Karataş

Galatasaray'da sakatlığı bulunan Kazımcan Karataş, Manchester United maçında forma giyemeyecek.

Trendyol Süper Lig'deki RAMS Başakşehir maçında geçirdiği sakatlık sonrası sol diz iç yan bağlarında esneme tespit edilen Kazımcan Karataş, müsabakasının kadrosunda yer alamayacak.

Bireysel çalışmalarına devam eden Faslı yıldız Hakim Ziyech'in durumu ise bugün yapılacak son antrenmandan sonra netleşecek.

Galatasaray'da ayrıca UEFA listesinde yer almayan Halil Dervişoğlu ile Eyüp Aydın da Manchester United'a karşı mücadele edemeyecek.

(AA)
Galatasaray, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 7 maçta da yenilmedi (AA)

Galatasaray, son 20 resmi maçında mağlup olmadı

Sarı-kırmızılı takım, son 20 resmi maçında mağlubiyet yüzü görmedi.

Son yenilgisini geçen sezonun 32. haftasındaki derbide Beşiktaş karşısında yaşayan sarı-kırmızılı ekip, sonrasındaki 6 lig mücadelesini (Biri Hatayspor'a karşı 3-0 hükmen) kazandı.

"Cimbom" bu sezon da Trendyol Süper Lig'de 7, UEFA Şampiyonlar Ligi elemesinde 6 ve grup aşamasında 1 olmak üzere çıktığı 14 maçta 11 galibiyet, 3 beraberlik yaşadı.

Sarı-kırmızılılarda İngiltere'yi tanıyan çok

Galatasaray'da 7 futbolcu daha önce top koşturduğu İngiltere'ye dönecek.

Bonservisi 2013-2015 arasında Manchester United'ta olan ancak fazla forma şansı bulamadığı için farklı takımlara kiralanan Wilfried Zaha, eski takımına karşı mücadele edecek.

Daha önce İngiltere'de farklı takımlarda oynayan Angelino, Hakim Ziyech, Tete, Davinson Sanchez, Tanguy Ndombele, Lucas Torreira da alışık olduğu ülkede sahaya çıkacak.

Manchester United sezona iyi başlamadı

İngiliz ekibi, hem UEFA Şampiyonlar Ligi hem de Premier Lig'de sezona kötü bir başlangıç yaptı.

"Devler Ligi"nde yaptığı tek maçı kaybeden Manchester United, Premier Lig'de ise 7 müsabakada 3 galibiyet, 4 yenilgi yaşadı.

Sahasında çıktığı son 2 lig maçını kaybeden "Kırmızılar" toplamda 10 gol atıp, 15 gol yedi.

Manchetser United, Premier Lig'de 1989-1990 sezonundan sonra kulüp tarihinin en kötü sezon başlangıcını yaptı.

Altay Bayındır, Galatasaray'a karşı

Manchester United'ın kadrosunda milli kaleci Altay Bayındır yer alıyor.

Yaz transfer ve tescil döneminde Fenerbahçe'den kadroya katılan milli file bekçisi, Galatasaray'a karşı kadroda yer alacak.

(AA)
Lisandro Martinez'in (sağda) sakatlığı sürüyor. Sol bek Sergio Reguilon'un durumu belirsiz (AA)

Manchester United'da eksik çok

İngiliz temsilcisinde farklı nedenlerden dolayı 5 futbolcu Galatasaray'a karşı süre alamayacak.

Teknik direktör Erik ten Hag'la yaşadığı gerilimin ardından kadro dışı bırakılan Jadon Sancho'nun yanı sıra sakatlıkları bulunan Lisandro Martinez, Luke Shaw, Tyrell Malacia ve Aaron Wan-Bissaka, forma giyemeyecek.

Sakatlığı geçen Sergio Reguilon'un durumu ise belirsizliğini koruyor.

Kız arkadaşına uyguladığı şiddet sonrasında kadro dışı bırakılan ancak yargı sürecindeki tavrı nedeniyle affedilen Brezilyalı Antony'nin de antrenman ve maç eksiği nedeniyle Galatasaray'a karşı forma giymesi beklenmiyor.



Arjantin, Yeşil Burun Adaları'nın sürpriz girişimini engelledi

Arjantin, uzun süren bir maçın ardından Yeşil Burun Adaları'nı mağlup etti (AP)
Arjantin, uzun süren bir maçın ardından Yeşil Burun Adaları'nı mağlup etti (AP)
TT

Arjantin, Yeşil Burun Adaları'nın sürpriz girişimini engelledi

Arjantin, uzun süren bir maçın ardından Yeşil Burun Adaları'nı mağlup etti (AP)
Arjantin, uzun süren bir maçın ardından Yeşil Burun Adaları'nı mağlup etti (AP)

Dünya Kupası'nın son şampiyonu Arjantin, son 32 turunda uzatmalara giden karşılaşmada Yeşil Burun Adaları'nı (Cabo Verde) 3-2 mağlup ederek son 16 turuna yükseldi.

Arjantin'de takım kaptanı Lionel Messi, attığı bir gol ve yaptığı iki asistle galibiyetin mimarı oldu. Messi, 29. dakikada takımını öne geçirirken, Yeşil Burun Adaları adına Déroy Duarte 59. dakikada skora denge getirdi.

Uzatma devrelerinin 93. dakikasında Lisandro Martínez, Arjantin'i yeniden öne geçirdi. Ancak Yeşil Burun Adaları', Sidney Cabral'ın 103. dakikadaki golüyle bir kez daha eşitliği sağladı. Karşılaşmanın kader anı ise 111. dakikada yaşandı. Yeşil Burun Adaları savunma oyuncusu Dini Edilson, topu kendi ağlarına göndererek Arjantin'e galibiyeti getiren gole imza attı.

Arjantin, son 16 turunda 7 Temmuz'da Mısır ile karşı karşıya gelecek. Mısır, dün oynanan mücadelede Avustralya'yı normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 sona eren karşılaşmanın ardından penaltı atışlarında eleyerek adını bir üst tura yazdırmıştı.


Dünya Kupası: Mısır, Avustralya'yı penaltılarla yenerek son 16 turuna yükseldi

Hossam Abdel-Maguid, Arlington'da Avustralya ile Mısır arasında oynanan Dünya Kupası son 32 turu maçında belirleyici penaltı vuruşunu gole çevirdikten sonra sevinç gösterisi yapıyor (AP)
Hossam Abdel-Maguid, Arlington'da Avustralya ile Mısır arasında oynanan Dünya Kupası son 32 turu maçında belirleyici penaltı vuruşunu gole çevirdikten sonra sevinç gösterisi yapıyor (AP)
TT

Dünya Kupası: Mısır, Avustralya'yı penaltılarla yenerek son 16 turuna yükseldi

Hossam Abdel-Maguid, Arlington'da Avustralya ile Mısır arasında oynanan Dünya Kupası son 32 turu maçında belirleyici penaltı vuruşunu gole çevirdikten sonra sevinç gösterisi yapıyor (AP)
Hossam Abdel-Maguid, Arlington'da Avustralya ile Mısır arasında oynanan Dünya Kupası son 32 turu maçında belirleyici penaltı vuruşunu gole çevirdikten sonra sevinç gösterisi yapıyor (AP)

Mısır, normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 eşitlikle sona eren mücadelede Avustralya'yı penaltı atışları sonucunda 4-2 mağlup ederek FIFA Dünya Kupası'nda son 16 turuna yükseldi.

Mısır, 13. dakikada Kerim Hafez'in sol kanattan yaptığı ortada İmam Ashour'un kafa golüyle öne geçti. Ancak ikinci yarının 10. dakikasında Muhammed Hany, Avustralya'nın kullandığı serbest vuruşta topu uzaklaştırmak isterken meşin yuvarlağı kendi ağlarına göndererek skora denge getirdi.

Karşılaşmanın son bölümünde baskısını artıran Mısır, Rami Rabia ile galibiyete çok yaklaştı. Ancak Avustralya kalecisi Patrick Beach'in başarılı kurtarışı sonrası mücadele uzatma devrelerine taşındı. Uzatmalarda da eşitlik bozulmayınca turu geçen taraf penaltı atışlarıyla belirlendi.

Penaltı serisinde Mısır adına oyuna sonradan giren Mahmud Sabır, Rami Rabia, takım kaptanı Muhammed Salah ve Hüsam Abdülmecid hata yapmadı. Avustralya'da ise Harry Souttar ile Lucas Herrington penaltı atışlarından yararlanamadı.

Mısır, son 16 turunda Arjantin ile Yeşil Burun Adaları (Cabo Verde) arasında oynanacak karşılaşmanın galibiyle eşleşecek.


Şarku'l Avsat’a konuşan kaynaklar: Al-Ahli, Riyad Mahrez ile yollarını ayırdı

Cezayirli yıldız Riyad Mahrez. (AFP)
Cezayirli yıldız Riyad Mahrez. (AFP)
TT

Şarku'l Avsat’a konuşan kaynaklar: Al-Ahli, Riyad Mahrez ile yollarını ayırdı

Cezayirli yıldız Riyad Mahrez. (AFP)
Cezayirli yıldız Riyad Mahrez. (AFP)

Şarku’l Avsat’ın  kaynaklardan edindiği bilgiye göre Al-Ahli yönetimi, Cezayirli yıldız Riyad Mahrez ile üç sezon süren birlikteliğini sona erdirdi. Mahrez, bu süreçte sergilediği başarılı performansla takımın elde ettiği önemli başarılarda kilit rol oynadı.

Cezayir Milli Takımı'nın kaptanı olan Mahrez, Al-Ahli formasıyla Asya Şampiyonlar Ligi Elite, Suudi Arabistan Süper Kupası ve Elite Kupası olmak üzere üç şampiyonluk yaşadı. Kulüp yönetimi, deneyimli futbolcunun takımdaki kariyerini sonlandırma kararı aldı.

Al-Ahli'nin, taraflar arasında varılan anlaşmanın ardından Mahrez'in ayrılığına ilişkin ayrıntıları önümüzdeki günlerde resmen açıklaması bekleniyor. Böylece Cezayirli yıldız, hücum hattına yaptığı önemli katkılar ve kulübün başarılarında oynadığı belirleyici rolle geçen üç sezonun ardından takıma veda edecek.

Şarku'l Avsat, 26 Haziran'da yayımladığı haberinde, Al-Ahli yönetiminin, sözleşmede yer alan ve 30 Haziran'a kadar kullanılabilecek tek taraflı fesih maddesini yürürlüğe koymaya hazırlandığını aktarmıştı. Haberde, Mahrez'in sözleşmesini sonuna kadar sürdürmek istemesine rağmen kulübün bu seçeneği değerlendirdiği belirtilmişti.

Şarku'l Avsat’a konuşan kaynaklarına göre Al-Ahli yönetimi, söz konusu fesih maddesini resmen devreye soktu. Buna göre kulüp, taraflar arasındaki sözleşme hükümleri uyarınca Riyad Mahrez'e sözleşmenin feshi karşılığında 15 milyon dolar tazminat ödeyecek.