UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grupların üçüncü haftası başlıyor

Galatasaray, Almanya ekibi Bayern Münih'i ağırlayacak

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grupların üçüncü haftası başlıyor
TT

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grupların üçüncü haftası başlıyor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grupların üçüncü haftası başlıyor

UEFA Şampiyonlar Ligi 2023-2024 sezonunda grup aşamasının üçüncü haftası, yarın başlayacak.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonunda grup etabının üçüncü haftası, yarın ve 25 Ekim Çarşamba günü toplam 16 maçla tamamlanacak.

Turnuvada mücadele eden tek Türk takımı Galatasaray, A Grubu'nda Almanya temsilcisi Bayern Münih'i yarın saat 19.45'te konuk edecek.

Son kez mevcut formatla düzenlenecek turnuvada, üçüncü hafta maçlarının programı şöyle:

Yarın:

19.45 Galatasaray-Bayern Münih (Almanya)

19.45 Inter (İtalya)-Salzburg (Avusturya)

22.00 Manchester United (İngiltere)-Kopenhag (Danimarka)

22.00 Sevilla (İspanya)-Arsenal (İngiltere)

22.00 Lens (Fransa)-PSV Eindhoven (Hollanda)

22.00 Braga (Portekiz)-Real Madrid (İspanya)

22.00 Union Berlin (Almanya)-Napoli (İtalya)

22.00 Benfica (Portekiz)-Real Sociedad (İspanya)

25 Ekim Çarşamba:

19.45 Feyenoord (Hollanda)-Lazio (İtalya)

19.45 Barcelona (İspanya)-Shakhtar Donetsk (Ukrayna)

22.00 Celtic (İskoçya)-Atletico Madrid (İspanya)

22.00 Paris Saint-Germain (Fransa)-Milan (İtalya)

22.00 Newcastle United (İngiltere)-Borussia Dortmund (Almanya)

22.00 Leipzig (Almanya)-Kızılyıldız (Sırbistan)

22.00 Young Boys (İsviçre)-Manchester City (İngiltere)

22.00 Royal Antwerp (Belçika)-Porto (Portekiz)



FIFA Kulüpler Dünya Kupası hâlâ Trump'ın ofisinde

Chelsea, Dünya Kulüpler Kupası zaferini kutlarken Başkan Donald Trump da sahnedeydi (AP)
Chelsea, Dünya Kulüpler Kupası zaferini kutlarken Başkan Donald Trump da sahnedeydi (AP)
TT

FIFA Kulüpler Dünya Kupası hâlâ Trump'ın ofisinde

Chelsea, Dünya Kulüpler Kupası zaferini kutlarken Başkan Donald Trump da sahnedeydi (AP)
Chelsea, Dünya Kulüpler Kupası zaferini kutlarken Başkan Donald Trump da sahnedeydi (AP)

Katie Hawkinson ABD Muhabiri 

ABD Başkanı Donald Trump, ilk kez düzenlenen Dünya Kulüpler Kupası'nı Chelsea kazanmadan önce FIFA yetkililerinin kupayı kendisine verdiğini açıkladı.

New Jersey'deki MetLife Stadyumu'nda oynanan maçtan önce Trump yayıncı kuruluş DAZN'a yaptığı açıklamada kupanın kendisine hediye edildiğini ve Oval Ofis'te durduğunu söyledi.

FIFA Başkanı Gianni Infantino, martta kupayla birlikte Beyaz Saray'ı ziyaret etmişti.

Trump, "'Bu kupa bir süre sizde kalabilir mi?' dediler. Biz de Oval Ofis'e koyduk" diye konuştu.

Sonra 'Kupayı ne zaman alacaksınız?' dedim. 'Asla almayacağız. Sonsuza kadar Oval Ofis'te kalabilir. Yenisini yapıyoruz' yanıtını verdiler.

Ve gerçekten de yenisini yaptılar. Bu epey heyecan vericiydi... Hâlâ Oval Ofis'te.

Bu durum, Avrupa şampiyonu Paris Saint-Germain'e karşı elde ettiği zaferle tüm ihtimalleri alt üst etmesine rağmen Chelsea'nin kupanın replikasıyla yetinmek zorunda kaldığı anlamına geliyordu.

Trump "soccer" kelimesini "football" diye değiştiren bir kararname "yazabileceği" esprisi de yaptı.

"Onlar football diyor ama sanırım biz soccer diyoruz" diyen Trump, sporun dünyanın çoğunluğunda kullanılan adından bahsediyordu.

Röportajı yapan kişi şöyle sordu:

Sadece football diyebileceğimize dair bir kararname çıkarsak nasıl olur?

Trump, "Bence bunu yapabiliriz" diye ekledi.

Sanırım bunu yapabilirim.

Trump pazar günkü final boyunca manşetlerde yer aldı. First Lady Melania Trump'la birlikte stadyum ekranlarında göründüğünde ve geçen hafta FIFA'nın New York'taki Trump Tower'da yeni bir ofis açtığını doğrulayan Infantino'yla birlikte oyunculara madalya takdim etmek için sahaya girdiğinde yuhalandı.

Başkanın kaptan Reece James'e kupayı çoktan vermiş olmasına rağmen Chelsea oyuncuları kutlama yaparken onlarla birlikte sahnede kalması internette daha fazla kafa karışıklığına yol açtı.

İngiltere Premier Lig kulübünün oyuncuları maçtan sonra, başkanın kendileriyle kalmasını beklemediklerini itiraf etti.

Maçta iki gol atan Cole Palmer, PA Media'ya, "Buraya geleceğini biliyordum ama kupayı kaldırdığımızda sahnede olacağını bilmiyordum. Evet, biraz kafam karışmıştı" diye konuştu.

Kaptan James, "Bana kupayı takdim edeceğini ve sonra sahneden ineceğini söylediler, ben de sahneden ineceğini düşündüm ama o kalmak istedi" diye ekledi.

 Independent Türkçe, independent.co.uk/news/world/americas/us-politics