Galatasaray-Bayern Münih karşılaşması Alman basınında

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nun 3. haftasında Galatasaray'ın sahasında Bayern Münih'e 3-1 yenildiği karşılaşma, Alman basınında geniş yer aldı

(AA)
(AA)
TT

Galatasaray-Bayern Münih karşılaşması Alman basınında

(AA)
(AA)

Kicker dergisi, "Buz gibi Bayern İstanbul'da üçüncü galibiyetini elde etti" başlığıyla verdiği haberde, Bayern Münih'in, zayıf oynadığı ve Galatasaray'ın birçok fırsatı kaçırdığı ilk yarıya rağmen İstanbul'da 3-1'lik başarıyı kutladığı ve böylelikle A Grubu'nda 3 galibiyetten sonra rahat bir şekilde lider olduğu ifade edildi.

Bild gazetesi ise "İstanbul'un ıslık cehenneminde geç gelen zafer" başlığını kullanarak, Bayern Münih'in grubu birinci sırada bitirmek için önemli bir galibiyet aldığı belirtildi.

Haberde, Bayern Münih’in 1-0 öne geçtikten sonra taraftarların “ıslık konserinin” kırmızı-beyazlı takımın oyuncularını etkilediği ve maçta sadece Galatasaray’ın oynadığı aktarıldı.

İkinci yarıda Bayern Münih'in yavaş yavaş uyandığının ifade edildiği haberde, Harry Kane'in 73. dakikada attığı golle Alman ekibinin teknik direktörü Thomas Tuchel'i kurtardığı ve 6 dakikada sonra da Jamal Musiala'nın Bayern Münih'in üçüncü golünü attığı kaydedildi.

Spiegel dergisi de "Bayern İstanbul'da sendeledi, ancak daha sonra 3 puanı güçlükle elde etti" başlığını kullandı.

Haberde, Bayern Münih'in Galatasaray karşısında ilk yarıda öne geçtiği ancak sonra neredeyse gafil avlandığı belirtilerek, sonunda ev sahibi ekibin enerjisinin tükendiği ve Bayern Münih'in bu fırsatı acımasızca kullandığı yorumu yapıldı.

Alman kamu yayıncısı ZDF televizyon kanalı, "Bayern İstanbul'un cadı kazanında kazandı" başlığını kullanarak, 50 bin coşkulu seyirci önünde alınan 3-1'lik galibiyet sayesinde Bayern Münih'in grubunda liderliğini sürdürdüğü ifade edildi.

Alman özel televizyon kanalı NTV de "Bayern İstanbul'un cehenneminde zamanında uyandı" başlığıyla duyurduğu haberde, Galatasaray'ın ilk yarıda daha iyi bir takım olduğu aktarıldı.

Sportbild dergisi ise "Kane mega ıslık konserini bitirdi" başlığını kullanarak, Galatasaray taraftarının ses düzeyinin 132 desibele ulaştığı bilgisini verdi.



“İşe yaramazım” diyen Hamilton'a yarış efsanesi Brundle’dan destek

Lewis Hamilton henüz Ferrari'yle podyuma çıkamadı (AP)
Lewis Hamilton henüz Ferrari'yle podyuma çıkamadı (AP)
TT

“İşe yaramazım” diyen Hamilton'a yarış efsanesi Brundle’dan destek

Lewis Hamilton henüz Ferrari'yle podyuma çıkamadı (AP)
Lewis Hamilton henüz Ferrari'yle podyuma çıkamadı (AP)

Martin Brundle, Ferrari F1 kariyerine sıkıntılı bir başlangıç yapan Lewis Hamilton'ın "kişisel olarak zor durumda" olduğuna inanıyor.

6 dünya şampiyonluğu kazandığı Mercedes'te 12 yıl geçiren Hamilton, 2025 sezonu öncesinde 8. dünya şampiyonluğu hedefiyle Ferrari'ye katıldı.

Ancak ön sıralardaki McLaren'lara kıyasla temposu düşük bir araçta Hamilton, 14 grand prix'nin ardından henüz ilk üçte yer alamadı. En iyi sonucu, martta Çin'deki sprint yarışını kazandığında geldi.

40 yaşındaki pilot, Macaristan'da zorlu bir hafta sonu ve sıralama turlarını geçirip yarışı 12. sırada tamamladı. Kendi performansını "işe yaramaz" diye niteledi ve Ferrari'ye başka bir pilot aramayı önerdi.

Eski F1 pilotu Brundle, Sky Sports'ta yazdığı köşesinin başında, "Bundan sonraki bölümü yazmak için sabırsızlanmıyorum" dedi.

Bu, araç içinde ve dışında kariyerinin en kötü hafta sonlarından birini geçiren Lewis Hamilton hakkında. Sıralama turları sonrası röportajlarda kendini 'işe yaramaz' diye tanımladı ve takımın pilotu değiştirmesi gerektiğini öne sürdü. Bunu söylemese daha iyiydi ama belli ki kendini açıkça cezalandırmak istiyordu. Kişisel bakımdan zor durumda olduğu açık ve hiçbir ilerleme belirtisi göstermediği yarışı 12. sırada bitirdi. Yarış sonrası kapalı parkta araçta çok uzun süre oturdu ve röportajlarda yine çok moralsizdi.

Hamilton, 31 Ağustos'ta Hollanda'da yapılacak bir sonraki yarış öncesindeki 4 haftalık yaz tatilini "dört gözle beklediğini" kabul etti ve Brundle, Hamilton'ın bu seviyeyle ne kadar süre başa çıkabileceği konusunda spekülasyon yapmadan önce, aranın mükemmel bir zamanda geldiğine inanıyor.

Brundle, "Yaz tatili, Lewis'in kendini toparlaması için bundan daha iyi bir zamanda gelemezdi" diye ekledi.

Bu büyük şampiyonu böylesine zorlu bir mücadelenin içinde görmek acı verici. Yeteneği ve deneyimi göz önüne alındığında, fırtınayı atlatıp formuna geri dönebileceğini beklemeliyiz. Aksi takdirde, Ferrari'de veya başka bir yerde böyle iki sezon daha geçirebileceğini düşünemiyorum.

Eski F1 patronu Bernie Ecclestone, 19. F1 sezonunda olan Hamilton'ın, mevcut durumu göz önüne alındığında spordan emekli olması gerektiğini belirtti.

Independent Türkçe