Trabzonspor'da golcü değişimi sonuç verdi

Trendyol Süper Lig'de TÜMOSAN Konyaspor'u yeni golcüsü Paul Onuachu'nun golleriyle 2-1 yenen Trabzonspor'da yapılan santrfor değişikliği fayda sağladı.

AA
AA
TT

Trabzonspor'da golcü değişimi sonuç verdi

AA
AA

Bordo-mavili kulübün sezon başında İspanya'nın Cadiz ekibine kiraladığı Uruguaylı oyuncu Maxi Gomez, geçen sezon ligde forma giydiği 26 maçta 5 gol kaydetti.

Karadeniz ekibi, Gomez ile yollarının ayrılmasının ardından Nijeryalı santrfor Paul Onuachu ile transferin son günlerinde kiralık olarak anlaşma imzaladı.

Ligin 5. haftasındaki Beşiktaş maçı öncesi kadroya katılan Onuachu, Gomez'in sezon boyunca gösterdiği performansı 12. hafta sonunda geride bıraktı.

Onuachu, ligde forma giydiği 8 karşılaşmada 6 kez rakip fileleri havalandırarak takımının en golcü oyuncusu olmayı başardı.

12 puanlık katkı

Onuachu'un gol attığı 5 maçta Trabzonspor, 12 puan kazandı.

Bordo-mavili takım, Nijeryalı oyuncunun gol attığı maçlarda sahasında Beşiktaş'ı 3-0, Pendikspor ve TÜMOSAN Konyaspor'u 2-1, İstanbul'da Fenerbahçe'yi 3-2 yendi, Atakaş Hatayspor deplasmanında ise 3-2'lik skorla mağlubiyet yaşadı.

Ligde 22 puanı bulunan Karadeniz ekibi, Onuachu'nun gol attığı maçlarda bu puanların yarısından fazlasını elde etti.

Sörloth ve Cornelius'tan sonra

Trabzonspor'un 2,01 metre boyundaki golcüsü Paul Onuachu, daha önce bordo-mavili takımda iz bırakan uzun boylu golcüler Alexander Sörloth ve Andreas Cornelius'tan daha iyi 8 maçlık performans gösterdi.

Norveçli oyuncu Alexander Sörloth, 2019-2020 sezonunda 34 lig maçında 24 kez rakip fileleri havalandırıp gol kralı olurken, ligde forma giydiği ilk 8 maçta 5 gole ulaşmıştı.

Karadeniz ekibinin şampiyon olduğu 2021-2022 sezonunda 37 lig karşılaşmasında 15 kez rakip fileleri havalandıran Danimarkalı golcü Andreas Cornelius da ilk 8 lig maçında 3 gol kaydetmişti.



Klopp, Yunanistan'a karşı alınan tarihi yenilginin sebebini açıkladı

Jurgen Klopp, kadroda yapılan değişikliklerin Almanya'ya pahalıya patlamış olabileceğini söyledi (Reuters)
Jurgen Klopp, kadroda yapılan değişikliklerin Almanya'ya pahalıya patlamış olabileceğini söyledi (Reuters)
TT

Klopp, Yunanistan'a karşı alınan tarihi yenilginin sebebini açıkladı

Jurgen Klopp, kadroda yapılan değişikliklerin Almanya'ya pahalıya patlamış olabileceğini söyledi (Reuters)
Jurgen Klopp, kadroda yapılan değişikliklerin Almanya'ya pahalıya patlamış olabileceğini söyledi (Reuters)

Jurgen Klopp, Almanya'nın ilk 11'inde ve takım dizilişinde yaptığı değişikliklerin, Yunanistan karşısında alınan 1-0'lık tarihi yenilgide payı olduğunu belirtti.

Bu yenilgi, Almanya'nın Yunanistan'a karşı aldığı ilk mağlubiyet. Ayrıca Dünya Kupası'nın ardından Julian Nagelsmann'dan görevi devraldığından bu yana henüz galibiyet yüzü göremeyen Klopp yönetimindeki ilk yenilgiydi.

Maça hazırlık sürecinde yaptığı düşünülen hatalara rağmen Klopp, Almanya Milli Takımı'nı yeniden dünya çapında bir takım haline getirmeye çalışırken, Uluslar Ligi'ndeki şok yenilginin "sürecin bir parçası" olduğunu kabul etti.

ARD adlı yayın kuruluşuna konuşan Klopp, "Bu kesinlikle sürecin bir parçası" dedi.

İlk 11, diziliş, yapılan birçok değişiklik... Bunların hepsi yüzde 100 benim kararımdı.

Maçın kaderini belirleyen golü 74. dakikada, Yunanistan adına oyuna sonradan giren Dimitrios Kourbelis attı. Bu sonuç, Klopp'un Almanya'nın başındaki ilk maçı olan ve Hollanda'yla 1-1 berabere kaldıkları karşılaşmanın ardından geldi.

Klopp, Hollanda maçındaki ilk 11'de 5 değişikliğe gitti. Takım, Yunanistan karşısında topa açık ara daha fazla sahip olan taraftı ancak hücum bölgesinde gerekli kaliteyi sergileyemedi. Kayda değer tek pozisyon, ilk yarıda Karim Adeyemi'nin çektiği ve Yunan kaleci Konstantinos Tzolakis'in kurtardığı şuttu.

Maçın ardından UEFA.com'a verdiği röportajda Klopp, "Futbol böyle bir şey" değerlendirmesinde bulundu.

Bu akşamki maçtan beraberlikle ayrılmayı pekala kabul edebilirdim ama kaybetmek... Bu çok acı. Bunu hak ettiğimizi düşünmüyorum ama olan oldu ve şu an bu durumdayız. Yunanistan'ın bu akşamki maç için bir planı vardı. Bizim de yaptığımız işe daha fazla inanmamız gerekiyor. Bunu başardığımızda şey yoluna girecek.

cdfvgbhj
Dimitrios Kourbelis, Almanya'ya karşı tek golü atarak Yunanistan'a unutulmaz bir galibiyet kazandırdı (Reuters)

Almanya bir sonraki maçında Sırbistan'la karşılaşacak. Klopp ise kadroda rotasyona gitme ve sonuçlardan ders çıkarma planına sadık kalacağını açıkladı.

"Kadroyu, takımı değiştireceğiz" dedi.

İşin iyi yanı, rakibin nasıl oynayacağımızı tam olarak bilmemesi ancak şu an biz de nasıl oynayacağımızı bilmiyoruz çünkü o grubu yeniden bir araya getirmemiz gerekiyor. Bu maçtan çıkarılacak çok ders var, biz de bunu yapacağız ve üzerinde çalışacağız.

cghyj
Klopp yönetiminde Hollanda'yla berabere kalıp Yunanistan'a yenilen Almanya, yeni teknik direktörüyle henüz galibiyetle tanışamadı (Reuters)

Alman savunma oyuncusu Jonathan Tah da Yunanistan mağlubiyetine değinerek, "yeni teknik direktörün yarattığı coşkudan" en iyi şekilde yararlanmaya çalışırken takımın "kenetleneceğini" ifade etti.

Dürüst olmak gerekirse yeterince iyi bir performans sergileyemedik. Elbette bir maçı kaybettiğimizde hayal kırıklığına uğruyor ve kızıyoruz. Ancak önemli olan birlik ve beraberliğimizi korumamız. Yeni teknik direktörün yarattığı coşku değişmeyecek. İyi oynamayıp kaybedersek, elbette herkes mutlu olmayacaktır. Ancak bir sonraki maçta bunu telafi edebiliriz.

Independent Türkçe


Real Madrid ve Barcelona, hakaret davasında uzlaşma yolunda

Real Madrid Başkanı Florentino Perez (DPA)
Real Madrid Başkanı Florentino Perez (DPA)
TT

Real Madrid ve Barcelona, hakaret davasında uzlaşma yolunda

Real Madrid Başkanı Florentino Perez (DPA)
Real Madrid Başkanı Florentino Perez (DPA)

Real Madrid ve Barcelona kulüplerinin yöneticileri, Katalan ekibinin Real Madrid Başkanı Florentino Perez hakkında açmayı planladığı hakaret davası öncesinde 25 Kasım’da Madrid’deki bir mahkemede uzlaşma görüşmesine çağrıldı. AFP’ye konuşan kaynaklar, görüşmenin davaya giden süreçte ön adım niteliği taşıdığını belirtti.

Uzlaşma görüşmesi, Barcelona’nın 12 Haziran’da Real Madrid Başkanı Florentino Perez hakkında yaptığı şikâyetin ardından Madrid’deki bir mahkemede gerçekleştirilecek. Barcelona, Perez’in mayıs ayında yaptığı ve Katalan kulübünü lehine hakem kararları almak için manipülasyon yapmakla suçladığı açıklamalarının ardından şikâyette bulunmuştu.

Real Madrid Başkanı Perez, söz konusu açıklamalarında İspanya’daki eski Hakemler Kurulu Başkanı’nın Barcelona’dan rüşvet aldığı iddialarının merkezinde yer aldığı Negreira davasına atıfta bulunuyordu.

Bu uzlaşma görüşmesi, Real Madrid Başkanı hakkında açılması muhtemel hakaret davası öncesindeki prosedürel adım olarak değerlendiriliyor.

Barcelona, haziran ayında yaptığı açıklamada şunları kaydetmişti:

“Bu başvurunun amacı, Bay Perez’i kulübün imajına ve itibarına zarar veren, gerçek dışı ve aşağılayıcı olduğunu bildiği bazı açıklamalarından geri adım atmaya zorlamaktır.”

Barcelona, arabuluculuk sürecinin başarısız olması halinde “bu konuyla ilgili şikâyette bulunacağını” bildirmişti.


İrlanda gergin geçen maçta İsrail'i 3-0 mağlup etti

Troy Parrott (sağda) İrlanda’nın İsrail karşısındaki ilk golünü kutlarken (DPA)
Troy Parrott (sağda) İrlanda’nın İsrail karşısındaki ilk golünü kutlarken (DPA)
TT

İrlanda gergin geçen maçta İsrail'i 3-0 mağlup etti

Troy Parrott (sağda) İrlanda’nın İsrail karşısındaki ilk golünü kutlarken (DPA)
Troy Parrott (sağda) İrlanda’nın İsrail karşısındaki ilk golünü kutlarken (DPA)

UEFA Uluslar Ligi B Ligi 2. Grup ikinci maçında İrlanda A Millî Futbol Takımı, dün karşılaştığı İsrail’i 3-0’lık net bir skorla mağlup etti.

Macaristan’ın Debrecen kentinde oynanan karşılaşmada İrlanda, galibiyeti ilk 25 dakikada garantiledi. 13. dakikada Troy Parrott ile öne geçen İrlanda; 16. dakikada Adam Idah ve 25. dakikada Jack Moylan’ın attığı gollerle farkı üçe çıkardı.

İrlanda Millî Takımı sahaya yoğun siyasi baskı altında çıktı. Oyuncular arasında yapılan iç oylama sonucunda maçı boykot etme kararından son anda vazgeçildi. Karşılaşma öncesinde İrlandalı futbolcular rakip takım oyuncularının elini sıkmayı reddetti, siyah pazubentlerle sahaya çıktı ve İsrail Ulusal Marşı çalındığı sırada başlarını öne eğdi.

Bu gergin atmosferde, kaleci Gavin Bazunu’nun İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerle dayanışma amacıyla maçta yer almak istememesi üzerine, defans oyuncusu Jimmy Dunne yedek kaleci olarak kadroya yazıldı.

İrlanda Teknik Direktörü Heimir Hallgrímsson, geçen hafta aday kadroyu açıklarken düzenlediği basın toplantısındaki, "İsrail ile oynamayacağız; İsrail’e karşı, soykırıma karşı oynayacağız" ifadeleriyle tansiyonu artırmıştı. İsrail Futbol Federasyonu ise Hallgrímsson’a yayımladığı bir bildiriyle yanıt vererek, İrlandalı çalıştırıcıyı "cahil ve ikiyüzlü" olarak nitelendirmişti.

İki takım, grubun dördüncü haftasında önümüzdeki pazar günü Sırbistan’da seyircisiz oynanacak rövanş mücadelesinde yeniden karşı karşıya gelecek.

Grubun diğer karşılaşmasında ise Avusturya, Kosova’yı 3-1 mağlup etti. Bu sonuçların ardından B Ligi 3. Grup'ta 6 puanla liderliğini sürdüren Avusturya'yı, üçer puana sahip İrlanda ve Kosova takip etti. İsrail ise henüz puanla tanışamadı ve son sırada kaldı.

Grubun üçüncü haftasında perşembe günü Avusturya, İrlanda’ya konuk olacak; Kosova ise İsrail ile karşılaşacak. Grubun açılış maçlarında Avusturya İsrail'i 3-1, Kosova ise İrlanda'yı 1-0 mağlup etmişti.