Türkiye deplasmanda Almanya'yı 3-2 mağlup etti

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA
TT

Türkiye deplasmanda Almanya'yı 3-2 mağlup etti

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Türkiye, hazırlık maçında deplasmanda karşılaştığı Almanya'yı 3-2 mağlup etti.
Almanya ile Türkiye, hazırlık maçında Berlin Olimpiyat Stadında karşılaştı.

İlk yarı
5. dakikada Almanya öne geçti. Henrichs attığı pasla ceza sahasının sağ çaprazında Sane’yi topla buluşturdu. Sane’nin altı pasa içine gönderdiği topa Kai Havertz düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturdu. 1-0

7. dakikada Alman Milli Takımı sağ kanattan çıktığı atakta Sane ceza sahasına girdikten sonra yaptığı ortayı kaleci Altay’a kaldı.
12. dakikada Türkiye'nin atağında topla buluşan Yusuf Yazıcı’nın şutu yandan auta çıktı.

16. dakikada Kimmich’in derinlemesine caza sahasına gönderdiği pası Sane kontrol etti. Daha sonra Sane’nin attığı şutunda top kaleci Altay’ı geçerek kalenin sağından auta çıktı.

32. dakikada ceza sahasının sağ çaprazında topu kazanan İrfan Can Kahveci pasını uygun duruma bulunan Yusuf Yazıya aktardı. Yusuf’un şutuna savunma müdahale etti.

38. dakikada Türkiye beraberliği yakaladı. Abdülkerim Bardakçı’nın savunma arkasına attığı pasa hareketlenen Ferdi Kadıoğlu düzgün kontrolle ceza sahasının içine girdi, sol çaprazdan yerden sert vurduğu top ağlarla buluştu. 1-1

45+2. dakikada Türkiye öne geçti. Kaan Ayhan’ın ceza sahasına gönderdiği pasında topla buluşan Kenan Yıldız sert şutla topu filelere gönderdi. 1-2

Karşılaşmanın ilk yarısı Türkiye'nin 2-1’lik üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarı
49. dakikada Almanya beraberliği yakaladı. Florian Wirtz ceza sahasında bulunan Niklas Füllkrug pası aktardıktan sonra bu futbolcunun sert bir vuruşunda top ağlarla buluştu. 2-2

54. dakikada Salih Özcan yaklaşık 18 metreden attığı şutunda top sol kale direğine çarparak auta çıktı.

64. dakikada Almanya’nın köşe vuruşu sonrasında Kimmich’in kafa vuruşunda top kaleci Altay’da kaldı.

71. dakikada Türkiye bir kez daha önce geçti. Abdülkerim Bardakçı'nın pasında top Almanya’nın ceza sahasında Havertz’in koluna çarptı. Hakem VAR incelemesinden sonra penaltı verdi. Topun başına geçen Yusuf Sarı penaltıyı gole çevirdi. 2-3

74. dakikada Alman Milli Takımı sağ kanattan geliştirdiği atakta Brandt kaleci Altay Bayındır ile karşı kaşıya kaldı. Brandt’ın şutunda golü Altay ayağıyla önledi.

82. dakikada Kerem Aktürkoğlu sol kanattan ceza sahası çizgisine kadar taşıdığı topu Barış Alper Yılmaz’a aktardı. Barış Alper Yılmaz’ın kaleye gönderdiği topu kaleci Trapp zorlukla çıkardı.

Karşılaşma Türkiye'nin 3-2'lik galibiyetiyle sona erdi.

İlkay Gündoğan ilk kez Türkiye’ye karşı forma giydi
Alman Milli Takımı formasıyla 72. kez sahaya çıkan Türk kökenli futbolcu İlkay Gündoğan ilk kez Türk Milli Takımı’na karşı forma giydi. Alman ekibinin kaptanı da olan 33 yaşındaki İlkay Gündoğan, Alman Milli Takımı’nda 18 gol kaydetti.

Almanya’da yaşayan Türklerden maça yoğun ilgi
Berlin Olimpiyat Stadı’nda oynanan karşılaşmaya futbolseverler yoğun ilgi gösterirken tribünlerin büyük bölümü doldu. Türkiye dışında en yoğun Türk nüfusunun yaşadığı Berlin’de Türk sporseverler de yoğun ilgi gösterdi.

Karşılaşmada 2024 Avrupa Şampiyonası’nın resmi topu kullanıldı
Almanya-Türkiye karşılaşmasında 2024 Avrupa Şampiyonası’nın resmi futbol topu “Fussballliebe” (Futbol aşkı) kullanıldı. Dün ilk kez İtalya ile Kuzey Makedonya arasında oynanan EURO 2024 grup eleme karşılaşmasında kullanılan “Fussballliebe”, Almanya ile Türkiye arasında Berlin Olimpiyat Stadı’nda oynanan maç topun kullanıldığı ikinci karşılaşma oldu.



Barcelona'nın 22'lik yıldızına Manchester United talip

Barcelona'nın sol beki Alejandro Balde, Manchester United'ın radarında (Reuters)
Barcelona'nın sol beki Alejandro Balde, Manchester United'ın radarında (Reuters)
TT

Barcelona'nın 22'lik yıldızına Manchester United talip

Barcelona'nın sol beki Alejandro Balde, Manchester United'ın radarında (Reuters)
Barcelona'nın sol beki Alejandro Balde, Manchester United'ın radarında (Reuters)

Barcelona'nın 22 yaşındaki sol beki Alejandro Balde, yaz transfer döneminin sona ermesine kısa süre kala Katalan kulübünden ayrılması muhtemel oyuncuların başında geliyor.

Şarku’l Avsat’ın Katalonya merkezli Mundo Deportivo gazetesinden aktardığı habere göre Balde, pazartesi günü takımının gerçekleştirdiği idmana katılmasına rağmen Elche maçında forma giymemesi, oyuncunun kulüpten ayrılabileceği yönündeki ihtimali güçlendirdi. Çok sayıda kulübün de Balde'yi kadrosuna katmakla ilgilendiği belirtildi.

Haberde, bu kulüpler arasında Manchester United'ın öne çıktığı ve İngiliz ekibinin Barcelona'nın genç oyuncusunun sahip olduğu özelliklere sahip bir sol bek arayışında olduğu ifade edildi.

Ancak ESPN, Manchester United'ın Balde'yi bonservisiyle transfer etmek yerine kiralama seçeneğine daha sıcak baktığını bildirdi. Bu durum ise oyuncuyu satmayı tercih eden Barcelona'nın beklentileriyle örtüşmüyor.

Barcelona'nın Balde'nin ayrılığına karşı çıkmayacağı, ancak Katalan kulübünün sol bek transferi yapmak veya hücum hattını güçlendirmek için kullanabileceği yüksek bir bonservis bedeli elde etmek istediği kaydedildi.

Balde'nin menajeri Jorge Mendes'in ise transfer görüşmelerini hızlandırmak amacıyla her iki kulübün yöneticileriyle temas halinde olduğu belirtildi.

Mundo Deportivo ayrıca Barcelona'nın Joao Cancelo'yu kadrosuna katması ve Xavi Espart'ın Elche karşısında ilk 11'de sahaya çıkmasının, Balde'nin bu sezon düzenli olarak ilk 11'de forma giyme şansını etkileyebilecek iki gelişme olduğuna dikkat çekti.


Martinelli'ye Suudi Arabistan'dan servet değerinde teklif

Brezilyalı Gabriel Martinelli'nin Al Hilal'e transferi yakın (Reuters)
Brezilyalı Gabriel Martinelli'nin Al Hilal'e transferi yakın (Reuters)
TT

Martinelli'ye Suudi Arabistan'dan servet değerinde teklif

Brezilyalı Gabriel Martinelli'nin Al Hilal'e transferi yakın (Reuters)
Brezilyalı Gabriel Martinelli'nin Al Hilal'e transferi yakın (Reuters)

Brezilyalı yıldız Gabriel Martinelli, Arsenal'den Al Hilal'e transfer olma ihtimalini değerlendiriyor. The Times gazetesine göre Suudi kulübü, 25 yaşındaki oyuncuya yıllık 12 milyon sterlini aşan, yaklaşık 16,2 milyon dolar (60,8 milyon riyal) maaş teklif etti.

Al Hilal, Brezilyalı kanat oyuncusunun transferi için yaklaşık 50 milyon sterlin (67,4 milyon dolar / 252,8 milyon riyal) değerinde bir teklif sundu. Arsenal henüz bu teklifi kabul etmezken Martinelli ve ailesinin Suudi Arabistan'a transfer fikrine karşı olmadığı belirtiliyor.

25 yaşındaki oyuncu, bu sezon Arsenal'in ilk iki maçının kadrosuna alınmadı. Martinelli geçen sezon ligde yalnızca bir gol atarak Arsenal'e katıldığından bu yana en düşük gol sayısına ulaştı.

Al Hilal, Portekizli Pedro Neto'nun transferinin gerçekleşmemesi halinde Martinelli'yi kadrosuna katmak için ikna etmeye çalışıyor. Chelsea'nin Neto için yaklaşık 100 milyon sterlin (134,8 milyon dolar / 505,5 milyon riyal) bonservis bedeli talep ettiği belirtiliyor.

Martinelli'nin Arsenal ile sözleşmesinin sona ermesine bir yıl kaldı. Brezilyalı oyuncu halen haftalık yaklaşık 180 bin sterlin (243 bin dolar / yaklaşık 911 bin riyal) kazanıyor. Londra ekibinin sözleşmeyi bir sezon daha uzatma opsiyonu bulunuyor.

Galatasaray da bu ay içinde Martinelli için yaklaşık 38 milyon sterlin (51,2 milyon dolar / 192 milyon riyal) değerinde bir teklif sunarken, Bayern Münih'in ise geçen yaz daha düşük bir teklif yaptığı belirtildi.

Öte yandan The Times, Al Hilal'in Aston Villa'nın forveti Ollie Watkins'i transfer etmek için 40 milyon sterlin (53,9 milyon dolar / 202 milyon riyal) teklif ettiğini bildirdi. Suudi kulübünün transferi önümüzdeki birkaç gün içinde tamamlamayı umduğu kaydedildi.


Tottenham patronu De Zerbi: Takım değiliz

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Tottenham patronu De Zerbi: Takım değiliz

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Tottenham menajeri Roberto De Zerbi, çehresi değişen kadrosunun henüz "bir takım olmadığını" belirterek, yaz transfer döneminden sonra tam formuna henüz kavuşamayan üç oyuncunun adını verdi.

Tottenham transfer döneminde büyük harcamalar yaptı ve Savinho'nun transferiyle 300 milyon sterlin (yaklaşık 19,6 milyar TL) eşiğini geçmesi bekleniyor. Buna rağmen Spurs, ligdeki ilk maçında Brentford'a karşı 3-0'lık ağır bir yenilgi alarak hayal kırıklığı yaşadı.

De Zerbi, "Birçok nedenden dolayı henüz bir takım olmadığımızı düşünüyorum" dedi.

Fiziksel açıdan henüz istediğimiz seviyede değiliz. Ama bu bir bahane değil. Yeni bir proje inşa ederken zamana ihtiyacımız olduğunu bahene etmek istemiyorum ancak bu sorunların üstesinden gelmeliyiz. Oyuncularıma, kulübüme ve kendime inanıyorum. İyi çalıştığımızı düşünüyorum ama Premier Lig'in başlangıcına hazır hale gelmekte geciktik. Bu konuda hızla gelişmemiz gerekiyor. Bugün daha iyi mücadele edebilirdik ve çok fazla ikili mücadele kaybettik. Hedefimiz takım haline gelmek. Takım ruhunu ve özünü bulmak zaman alan bir süreç. 

De Zerbi, Tottenham'ın yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı 6 oyuncudan 5'ine ilk kez forma şansı verdi ancak "Marcos Senesi, Jan Paul van Hecke ve Sandro Tonali'nin fiziksel açıdan en iyi durumda olmadıklarını" söyledi. Senesi ve Van Hecke sırasıyla Arjantin ve Hollanda'yla Dünya Kupası'nda yer almıştı.

Takımının fiziksel durumu hakkında De Zerbi şunları ekledi:

Bunu maçtan önce biliyorduk. Bunun yanı sıra organizasyon ve pres gibi birçok alanda gelişmemiz gerekiyor.  Hızlı bir şekilde gelişebiliriz ancak önce bu oyunu daha iyi anlamamız gerekiyor. Fiziksel durumlarını ve takıma yeni katıldıklarını biliyorum. Ancak daha fazlasını ortaya koymalıyız. Daha çok mücadele etmeliyiz. Oyuncular, onlara çok güvendiğimi biliyor ve hızlı bir şekilde gelişmeyi umuyoruz.

Öte yandan Brentford etkileyici bir performans sergiledi ve Keith Andrews, kulüp rekoru kıran 41 milyon sterlinlik (yaklaşık 2,7 milyar TL) orta saha oyuncusu Mamadou Sangare'nin etkisini övdü.

Birçok açıdan oldukça etkileyici. Sezon öncesi hazırlık dönemine bakarak neyle karşılaşacağınızı asla tam olarak bilemezsiniz. Ama iyi bir konumda olduğumuzu hissettik ve oldukça iyi bir performans sergiledik. Umarım [Sangare] bu tür performansları sürdürür. Onunla çalışmak güzel ve kulüp bu transferi gerçekleştirdiği için büyük övgüyü hak ediyor çünkü başka bir takıma gidebilirdi. Zaten kaliteli olan orta sahamıza güç katıyor. Bugünkü performansından gerçekten keyif aldım. Farklı bir lige ve dile nasıl uyum sağlayacağını önceden tam olarak kestirmek mümkün değil ama o mütevazı ve son derece hırslı bir genç. 

Independent Türkçe