Lewis Hamilton, daha sonradan çekilmek zorunda kalacağı Brezilya Grand Prix'sinde aldığı cezanın ardından FIA hakemlerini "tam bir şaka" diye niteledi.
7 kez F1 dünya şampiyonu olan ve cumartesi günkü zorlu sıralama turlarının ardından ancak 13. sıradan start alan Hamilton, yarışa kötü bir başlangıç yaptı ve Ferrari'de yerine geçtiği Carlos Sainz'ın Williams aracıyla temas ederek sıralamada geriledi.
Ayrıca ana düzlükte Franco Colapinto'nun Alpine aracının arkasına kısa süre temas ettikten sonra ön kanadı kırıldı ve pite girdikten sonra sonunculuğa düştü.
40 yaşındaki pilot, hasarlı taban nedeniyle yere basma kuvveti eksikliğinden ciddi şekilde etkilenmesine rağmen mücadelesini sürdürdü ancak hakemler Colapinto'yla yaşadığı çarpışma için 5 saniyelik ceza verdi.
Ceza aldığı kendisine bildirildiğinde Hamilton, takım telsizinden "Bu adamlar şaka gibi, tam bir şaka" dedi.
Hamilton, yarıştaki düşük pozisyonu ve aracının hasar görmesi nedeniyle pit yolunda cezasını çektikten sonra yarışı bıraktı ve bu da Charles Leclerc'in yarışın başlarında çekilmesinin ardından Ferrari'nin çifte DNF (Did Not Finish - Yarışı Bitiremedi) yapmasına neden oldu. Böylece Ferrari takımlar şampiyonasında üçüncü sıradaki Red Bull'un ardından 4. sıraya geriledi.
Hamilton, daha önce Meksika'daki son yarışta Max Verstappen'la yaşadığı sürtüşmenin ardından 10 saniyelik ceza aldığında hakemlere olan öfkesini dile getirmişti.
Tek bir puan bile alamadığı yarışın genelini değerlendiren Britanyalı pilot, bunun "unutulması gereken bir hafta sonu" olduğunu kabul etti ve ekledi:
Bu utanç verici çünkü Brezilya'yı çok seviyorum ve ayrıca tüm takım, bu takımdaki herkes, her hafta ellerinden gelenin en iyisini yapıyor. Bu yıl ikinci kez hiçbir şey elde edememek, yarışı bitirememek gerçekten yıkıcı. Takım için çok üzgünüm. Sıralama turlarında kendimi o duruma soktuğum için üzgünüm. Yarın tekrar ayağa kalkıp bir kez daha deneyeceğiz.
Hamilton, Ferrari pilotu olarak 21 yarıştır podyuma çıkamıyor ve takım arkadaşı Leclerc'in 66 puan gerisinde, sürücüler dünya şampiyonasında 6. sırada.
40 yaşındaki pilot şunları ekledi:
Bu [sezon] bir kabus ve bir süredir bunu yaşıyorum. Bu harika takım için yarışma hayaliyle, yaşadığımız sonuçların kabusunun, iniş çıkışların arasında gidip gelmek çok zor. Bu hafta sonu herkes için feciydi ve hayal kırıklığı yarattı. Kötü düşüncelerde kaçınmaya ve pozitif kalmaya çalışıyorum.
Lando Norris, Interlagos'taki yarışı kazanarak, sezonun bitimine üç yarış kala puan farkını 24'e çıkardı.
Bir sonraki yarış, 20'yle 22 Kasım'da üçüncü kez düzenlenecek Las Vegas Grand Prix'si.
Independent Türkçe