Djokovic taraftarlara "Çenenizi kapayın" diye bağırdı

Britanyalılar onu sinirlendirdi

İlk setin sonunda Djokovic, kendisini kızdırmaya çalışan Britanyalı taraftara öpücük atarak galibiyetini kutladı (Reuters)
İlk setin sonunda Djokovic, kendisini kızdırmaya çalışan Britanyalı taraftara öpücük atarak galibiyetini kutladı (Reuters)
TT

Djokovic taraftarlara "Çenenizi kapayın" diye bağırdı

İlk setin sonunda Djokovic, kendisini kızdırmaya çalışan Britanyalı taraftara öpücük atarak galibiyetini kutladı (Reuters)
İlk setin sonunda Djokovic, kendisini kızdırmaya çalışan Britanyalı taraftara öpücük atarak galibiyetini kutladı (Reuters)

Sırp raket Novak Djokovic, Davis Kupası çeyrek finalinde Britanyalı oyuncu Cameron Norrie'yi yenerek ülkesini yarı finale taşıdı. Galibiyetinin ardından röportaj verdiği sırada Britanyalı taraftarların sesini bastırmasına sinirlenen Djokovic, tribünlere tepki gösterdi.

İspanya Malaga kentinde dün gerçekleşen çeyrek final karşılaşmasında dünyanın bir numarası 36 yaşındaki Djokovic, 6-4 ve 6-4'lük setlerle 28 yaşındaki Corrie'yi mağlup etti.

Birleşik Krallık ve Sırbistan arasındaki açılış karşılaşmasında Sırp raket Miomir Kecmanovic, Jack Draper'ı  7-6(2), 7-6(6)'lık setlerle mağlup ederek ülkesi adına ilk puanı almıştı.

24 kez Grand Slam kazanan oyuncunun son galibiyetiyle Sırbistan, 2-0 skorla adını yarı finale yazdırmayı başardı.

Maç sonrası sahada röportaj verdiği sırada Birleşik Krallık tribünlerinden gelen seslere sinirlenen Djokovic taraftarlara bağırdı.

Tribünlere dönen Djokovic, "Oyunculara nasıl saygı duyulacağını öğrenin. Çenenizi kapatın, sessiz olun" dedi.

Djokovic, karşılaşma sırasında da bazı taraftarların kendisini kışkırtmaya çalıştığını aktararak, sert bir çıkış yaptığını da kabul etti.

Taraftarların karşılaşmalar sırasında bazen çizgiyi aşmasının normal olduğunu ifade eden Djokovic, "O anın sıcaklığıyla siz de cevap verebiliyorsunuz ve bu davranışları kabul etmediğinizi gösteriyorsunuz" dedi.

Öte yandan Djokovic, uzun bir sezonun ardından kendisini zinde hissetmediğini belirtti ancak 2023'ü, Davis Kupası'nda Sırp takımına yardım ederek bitirmek istediğini dile getirdi.

Üç Grand Slam şampiyonluğu ve Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) finallerindeki zaferiyle muhteşem bir yılı tamamlamayı planlayan Djokovic, "Ülkem için sahada olmak her zaman ekstra bir motivasyon sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Davis Kupası, erkekler tenisinin dünya kupası olarak görülüyor.

Sırbistan, yarın gerçekleşecek yarı finalde İtalya'yla karşılaşacak.

Independent Türkçe



Haaland Brezilya'nın Dünya Kupası hayallerine son verdi

Haaland, ikinci golünün ardından takım arkadaşı Andreas Schjelderup ile birlikte sevinç yaşıyor. (AFP)
Haaland, ikinci golünün ardından takım arkadaşı Andreas Schjelderup ile birlikte sevinç yaşıyor. (AFP)
TT

Haaland Brezilya'nın Dünya Kupası hayallerine son verdi

Haaland, ikinci golünün ardından takım arkadaşı Andreas Schjelderup ile birlikte sevinç yaşıyor. (AFP)
Haaland, ikinci golünün ardından takım arkadaşı Andreas Schjelderup ile birlikte sevinç yaşıyor. (AFP)

Dünya Kupası'nın son 16 turunda Brezilya ile Norveç kozlarını paylaştı. New Jersey Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Norveç 2-1 kazanmayı başardı. Bu sonucun ardından, turnuvada çeyrek finale yükselen 3. takım Norveç oldu.

Haaland, turnuvadaki gol sayısını 7'ye yükselterek Arjantinli Lionel Messi ve Fransız Kylian Mbappé ile birlikte gol krallığı yarışında zirveyi paylaştı.

Norveç, çeyrek finalde Meksika ile İngiltere arasında oynanacak son 16 turu karşılaşmasının galibiyle karşı karşıya gelecek.


Fas, Fransa'nın Arap milli takımları karşısındaki üstünlüğüne son verebilecek mi?

Fas, Fransa karşısında zorlu bir sınav verecek. (AP)
Fas, Fransa karşısında zorlu bir sınav verecek. (AP)
TT

Fas, Fransa'nın Arap milli takımları karşısındaki üstünlüğüne son verebilecek mi?

Fas, Fransa karşısında zorlu bir sınav verecek. (AP)
Fas, Fransa karşısında zorlu bir sınav verecek. (AP)

2026 FIFA Dünya Kupası çeyrek finaline zorlu bir mücadelenin ardından yükselen Fransa Milli Takımı, şimdi rövanş niteliği taşıyan kritik bir karşılaşmaya çıkmaya hazırlanıyor. ABD ve Meksika'nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada Dünya Kupası tarihinin en yüksek sıcaklıkta oynandığı maç olarak kayıtlara geçen Philadelphia'daki karşılaşmada Paraguay'ı, 1-0 mağlup eden "Horozlar", son sekiz takım arasına kaldı.

Fransa'nın galibiyet golü 70. dakikada penaltıdan geldi. Takımın yıldızı ve tarihindeki en golcü oyuncusu Kylian Mbappé, turnuvadaki gol sayısını 7'ye yükselterek Lionel Messi ile gol krallığında zirveyi paylaştı. Dünya Kupası tarihinin en golcü oyuncuları sıralamasında ise Messi 20 golle ilk sırada yer alırken, Mbappé 19 golle onu takip ediyor.

Son 32 turunda Almanya'yı normal süresi 1-1 biten maçın ardından penaltılarla eleyerek büyük sürprize imza atan Paraguay'ın turnuvaya veda etmesiyle Fransa'nın çeyrek finaldeki rakibi Fas oldu. Karşılaşma, 2022 Dünya Kupası finalisti Fransa ile Dünya Kupası tarihinde dördüncülüğe ulaşan ilk Arap ve Afrika ülkesi olan "Atlas Aslanları"nı karşı karşıya getirecek.

Teknik direktör Muhammed Vehbi yönetimindeki Fas, gelecek perşembe günü Boston'da oynanacak mücadeleye rövanş hedefiyle çıkacak. Fas, dört yıl önce 2022 Dünya Kupası yarı finalinde Fransa'ya 2-0 yenilerek final hayaline veda etmişti.

Fransa, Arap milli takımlarıyla karşılaştığı turnuvalarda rakiplerini saf dışı bırakarak yoluna devam etmeyi başardı.

Fas karşılaşması, Fransa'nın Dünya Kupası tarihinde Arap ülkelerine karşı oynayacağı altıncı maç olacak. Bu serüven, 1982 Dünya Kupası'nda İspanya'da Kuveyt'i grup aşamasında 4-1 mağlup etmesiyle başladı.

O karşılaşmada Fransa'nın gollerini Bernard Genghini, Michel Platini, Didier Six ve Maxime Bossis kaydetti. Alain Giresse'nin attığı bir gol ise, Kuveyt Futbol Federasyonu Başkanı Şeyh Fahd el-Ahmed'in sahaya inerek yaptığı itirazın ardından geçersiz sayıldı. Kuveyt'in tek golü Abdullah el-Buluşi'den geldi.

Bu farklı galibiyet Fransa'yı turnuvanın sonuna kadar taşırken, Fransızlar üçüncülük maçında Polonya'ya 3-2 yenilerek bronz madalyayı kaçırdı.

Fransa, ilk Dünya Kupası şampiyonluğunu 1998 yılında ev sahipliği yaptığı turnuvada Brezilya'yı finalde 3-0 yenerek kazandı.

sdvfrbgfrb
Fas'ın yıldız ismi Eşref Hakimi, Dünya Kupası'nda takımının en büyük kozlarından biri. (EPA)

İlk kupa yolculuğu da bir Arap rakibiyle başladı. Fransa, grup aşamasındaki ilk maçında Suudi Arabistan'ı 4-0 mağlup etti. Golleri Thierry Henry (2), Bixente Lizarazu ve David Trezeguet kaydederken, mücadelede Fransız yıldız Zinedine Zidane ile Suudi savunmacı Muhammed el-Huleyvi kırmızı kart gördü.

2022 Dünya Kupası'nda ise Fransa üst üste ikinci kez şampiyon olma fırsatını kaçırdı. Lusail Stadı'nda oynanan finalde Arjantin ile normal süre ve uzatmaları 3-3 biten karşılaşmayı penaltı atışları sonucunda kaybederek turnuvayı ikinci sırada tamamladı.

Fransa, Katar'daki turnuvada iki Arap takımıyla karşılaştı. Grup aşamasındaki son maçta, gruptan çıkmayı daha önce garantilediği mücadelede Tunus'a 1-0 yenildi. Tunus adına maçın tek golünü Vehbi Hazri attı.

Yarı finalde ise Fransa, Fas'ı Theo Hernández ve Randal Kolo Muani'nin golleriyle 2-0 mağlup ederek finale yükseldi. Karşılaşma El Bayt Stadı'nda oynandı.

Bu yaz ABD, Kanada ve Meksika'nın ortaklaşa düzenlediği 23. Dünya Kupası'nda Fransa, Fas ile çeyrek final mücadelesi öncesinde bir Arap rakiple daha karşılaştı. Didier Deschamps'ın öğrencileri, grup aşamasının ikinci maçında Irak'ı Mbappé'nin iki ve 2025 Ballon d'Or sahibi Ousmane Dembélé'nin bir golüyle 3-0 mağlup etti.

dsbrftbg
Fas Teknik Direktörü Muhammed Vehbi, 2022 Dünya Kupası'nın rövanşını almayı hedefliyor. (EPA)

Şimdi gözler şu soruda: Fransa, Arap milli takımları karşısındaki başarılı geleneğini sürdürerek bir kez daha Dünya Kupası'nda üst bir tura ulaşabilecek mi, yoksa Muhammed Vehbi yönetimindeki Fas, selefi Walid Regragui döneminde 2022'de yaşanan yenilginin rövanşını alarak Fransız üstünlüğüne son mu verecek?

Öte yandan dikkat çeken bir istatistik de bulunuyor. Fransa, 2014 Dünya Kupası'nda Brezilya'da oynanan çeyrek finalde Almanya Millî Futbol Takımı'ya, Mats Hummels'in golüyle 1-0 yenildiğinden bu yana Dünya Kupası'na çeyrek final aşamasında veda etmedi.


Fransa Paraguay'ı Mbappe ile geçti çeyrek finalde Fas'ın rakibi oldu

Mbappe golün sevincini yaşıyor (AP)
Mbappe golün sevincini yaşıyor (AP)
TT

Fransa Paraguay'ı Mbappe ile geçti çeyrek finalde Fas'ın rakibi oldu

Mbappe golün sevincini yaşıyor (AP)
Mbappe golün sevincini yaşıyor (AP)

Fransa Milli Takımı, FIFA Dünya Kupası son 16 turunda Paraguay'ı 1-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Pazar günü oynanan karşılaşmanın tek golünü, Real Madrid'in yıldız forveti Kylian Mbappe kaydetti. Mbappe, 70. dakikada VAR incelemesinin ardından kazanılan penaltıyı gole çevirerek takımına galibiyeti getirdi.

Fransa, çeyrek finalde son 16 turunda Kanada'yı 3-0 mağlup eden Fas ile karşı karşıya gelecek.

Fas ile Fransa arasındaki çeyrek final mücadelesi, 9 Temmuz'da Massachusetts eyaletindeki Foxborough kentinde oynanacak. Karşılaşma, iki takımın 2022 Katar Dünya Kupası yarı finalindeki randevusunun da tekrarı olacak. Söz konusu mücadeleyi Fransa 2-1 kazanarak finale yükselmişti.