Galatasaray Avrupa'da 313. randevuda

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu beşinci hafta maçında bugün İngiltere'nin Manchester United takımını ağırlayacak Galatasaray, Avrupa kupalarında 313. mücadelesine çıkacak

(AA)
(AA)
TT

Galatasaray Avrupa'da 313. randevuda

(AA)
(AA)

RAMS Park'ta yapılacak maç, saat 20.45'te başlayacak. Müsabakada İspanyol hakem Jose Maria Sanchez düdük çalacak. Sanchez'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Raul Cabanero ile Inigo Prieto üstlenecek. Maçın dördüncü hakemi ise Guillermo Cuadra olacak.

Avrupa arenasında rakip fileleri 420 kez havalandıran sarı-kırmızılılar, kalesinde ise 462 gole engel olamadı.

Türkiye'nin uluslararası arenadaki en başarılı futbol takımı olarak dikkati çeken sarı-kırmızılılar, Avrupa kupalarında yaptığı 312 maçın 22'sinde İngiliz takımlarıyla karşılaştı.

İlk olarak 1978-1979 sezonunda West Bromwich Albion ile karşılaşan Galatasaray, sonrasında Manchester United, Chelsea, Leeds United, Arsenal ve Liverpool ile eşleşti.

"Cimbom" söz konusu maçlarda 4 galibiyet, 8 beraberlik alırken, 10 yenilgi gördü. Galatasaray, attığı 22 gole karşılık kalesindeki 41 gole engel olamadı.

(AA)

Galatasaray, Avrupa'yı garantileyebilir

Sarı-kırmızılı ekip, bugünkü karşılaşmayı kazanması durumunda Avrupa'da yoluna devam etmeyi garantileyecek.

Galatasaray, taraftarı önünde Manchhester United'ı mağlup etmesi halinde puanını 7'ye çıkaracak ve son hafta öncesinde rakibiyle 4 puan fark yakalayacak. "Cimbom" son hafta sonuçlarına göre en kötü ihtimalde UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edecek.

Davinson Sanchez sakat

Galatasaray'da savunmanın önemli oyuncularından Davinson Sanchez, bugünkü karşılaşmada forma giyemeyecek.

Trendyol Süper Lig'in 13. haftasında yapılan Corendon Alanyaspor müsabakasında sakatlanan ve sol üst arka adalesinde 2. derece zorlanma tespit edilen Kolombiyalı stoper, takımdaki yerini alamayacak.

(AA)

Manchester United'da kritik eksikler

"Kırmızılar", İstanbul'da 7 oyuncusundan yararlanamayacak.

İngiliz temsilcisinde, kart cezalısı Marcus Rashford'un yanı sıra sakatlıkları bulunan Mason Mount, Lisandro Martinez, Tyrell Malacia, Jonny Evans, Christian Eriksen ve Casemiro da Galatasaray'a karşı mücadele edemeyecek.

Sakatlığı bulunan Rasmus Hojlund'un ise oynayabilecek duruma geldiği bildirildi.

Galatasaray'da gol ayakları Icardi ve Zaha

Sarı-kırmızılı takımda skoru değiştirmeye en yakın oyuncular Mauro Icardi ile Wilfried Zaha olacak.

2023 takvim yılında 35 kez fileleri havalandırarak takımının başarılarında başrolü oynayan Icardi, RAMS Park'ta da takımının en önemli gol ayağı olacak. İngiltere'deki ilk maçta da fileleri havalandıran Arjantinli yıldız, bu sezon Süper Lig'de 13, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 5 gol kaydetti.

Galatasaray'ın son 3 Süper Lig maçında 4 kez fileleri havalandıran Zaha ise resmi müsabakalarda toplam 6 gole ulaştı. İngiltere'de uzun süre forma giyen Zaha, Manchester United'a rakip olduğu son beş resmi maçta 4 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi. Fildişi Sahilli yıldız, Old Trafford Stadı'nda yapılan ilk maçta da gol sevinci yaşayarak takımının galibiyetine katkı verdi.

Mauro Icardi (AA)
Mauro Icardi (AA)

Manchester United'ı zorlu atmosfer bekliyor

Galatarasay-Manchester United müsabakasını 50 binin üzerinde taraftarın izleyeceği bildirildi.

Bu sezon iç saha maçlarında 40 bin seyircinin altına düşmeyen sarı-kırmızılıların, kritik Manchester United müsabakasında da en önemli kozlarından biri taraftarı olacak.

"Cimbom" Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en prestijli organizasyonunda toplam 120 karşılaşmaya çıktı. Sarı-kırmızılılar, bunlardan 29'unu kazanırken, 30 beraberlik ve 61 yenilgi gördü.

Sarı-kırmızılı takım, Avrupa kupalarında çıktığı 312 müsabakanın 112'sinden galibiyetle ayrıldı. 117 karşılaşmada rakiplerine mağlup olan Galatasaray, 83 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı.

Avrupa arenasında rakip fileleri 420 kez havalandıran sarı-kırmızılılar, kalesinde ise 462 gole engel olamadı.

Son 22 Avrupa maçında 3 kez kaybetti

Galatasaray, Avrupa kupalarında çıktığı son 22 müsabakada sadece 3 kez yenildi.

2021-2022 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi elemesinde Hollanda temsilcisi PSV'ye sahasında 2-1 kaybeden sarı-kırmızılı ekip, sonrasında 12'si UEFA Avrupa Ligi, 6'sı UEFA Şampiyonlar Ligi elemesi, 4'ü de "Devler Ligi" grup karşılaşması olmak üzere toplam 22 maça çıktı.

Galatasaray, bu süreçte 11 galibiyet, 8 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşadı.



Fas, Haiti'nin öne geçtiği maçı 4-2 kazanarak son 32 turuna yükseldi

Rahimi, Dünya Kupası golünü kutluyor (AP)
Rahimi, Dünya Kupası golünü kutluyor (AP)
TT

Fas, Haiti'nin öne geçtiği maçı 4-2 kazanarak son 32 turuna yükseldi

Rahimi, Dünya Kupası golünü kutluyor (AP)
Rahimi, Dünya Kupası golünü kutluyor (AP)

2022 Dünya Kupası'nda dördüncü olan Fas, turnuvaya erken veda etmesi kesinleşen Haiti'nin dirençli oyunuyla karşılaştı. Haiti, organizasyondaki serüvenini anlamlı bir sonuçla tamamlamak adına sahada büyük bir mücadele ortaya koydu.

Haiti, ilk yarıda iki kez öne geçti. İlk gol, Fas kalecisi Yassine Bounou'nun (Bono) Lény Joseph'in şutunu kurtarmaya çalışırken yaptığı talihsiz bir ters vuruş sonucu geldi. Wilson Isidor ise attığı sert şutla takımının ikinci golünü kaydetti.

Fas, Achraf Hakimi ve Ismael Saibari'nin golleriyle iki defa skora denge getirdi. Mücadelenin kaderi ikinci yarıda değişti. Oyuna girdikten yaklaşık sekiz dakika sonra, 78. dakikada Sofiane Rahimi takımını öne geçiren golü attı. Rahimi, 89. dakikada ise oyuna sonradan giren Yassine Jassim'in golünde asist yaparak Fas'ın 4-2'lik galibiyetini perçinledi.


Neymar, Vinicius'un tüm ilgiyi üzerine çekmesinin ardından "Samba"ya geri döndü...

Neymar ve Vinicius maçın bitiminden sonra (Reuters)
Neymar ve Vinicius maçın bitiminden sonra (Reuters)
TT

Neymar, Vinicius'un tüm ilgiyi üzerine çekmesinin ardından "Samba"ya geri döndü...

Neymar ve Vinicius maçın bitiminden sonra (Reuters)
Neymar ve Vinicius maçın bitiminden sonra (Reuters)

Neymar, 981 günlük aranın ardından dün yeniden Brezilya milli futbol takımı formasını giydi. Tecrübeli yıldız, Brezilya'nın İskoçya’yı 3-0 mağlup ederek Son 32 Turu'na yükseldiği maçta sonradan oyuna dahil oldu.

34 yaşındaki forvet, 2023'ün sonlarından bu yana ilk kez bir milli maçta görev yaptı ve karşılaşmada yaklaşık 20 dakika sahada kaldı.

Brezilya Devlet Başkanı'nın bu hafta Neymar'la alay ederek, baldır sakatlığı nedeniyle beş haftalık yokluğuna atıfta bulunup kendisini "evden çalışan futbolcu" olarak nitelendirmesine rağmen, yıldız oyuncu Brezilya futbolunun en önemli sembollerinden biri olmayı sürdürüyor. Taraftarlar, Brezilya'nın 3-0 önde olduğu sırada ısınmaya çıkan Neymar'a tezahüratlarla destek verdi.

Karşılaşmanın sonucunun büyük ölçüde netleşmesinin ardından teknik direktör Carlo Ancelotti, 76. dakikada Neymar'ı oyuna alarak Matheus Cunha'nın yerine sahaya sürdü. Tecrübeli yıldız, tribünlerden büyük alkış aldı.

Neymar, yalnızca yeteneğiyle değil, aynı zamanda Brezilya Milli Takımı tarihinin en golcü oyuncusu olmasıyla da öne çıkıyor. 2010'daki ilk milli maçından bu yana 129 karşılaşmada 79 gol kaydeden yıldız oyuncu, ülke futbolunun en önemli isimlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Miami'de oynanan karşılaşmadaki kısa süreli performansında 80. golüne ulaşamasa da bu durum ne Neymar'ı ne de Brezilya'yı altıncı Dünya Kupası şampiyonluğuna taşımayı hedefleyen Ancelotti'yi endişelendirdi.

Bir dönem hücumdaki tüm yaratıcılığını Neymar'a emanet eden Brezilya, artık Vinícius Júnior gibi dünya çapında bir yıldızın varlığıyla daha farklı bir hücum gücüne sahip.

25 yaşındaki Vinicius, hızı ve teknik becerileriyle İskoç savunmasına zor anlar yaşattı. Yıldız oyuncu, şanssızlıklar nedeniyle Pelé'den sonra Dünya Kupası'nda hat-trick yapan ilk Brezilyalı olma fırsatını kaçırsa da mücadeleyi iki golle tamamladı.

Hücum hattının farklı bölgelerinde görev yapan Vinicius, Neymar'ın oyuna girmesiyle sol kanada geçti. İlk golünü İskoç savunmasının hatasını değerlendirerek kaydeden yıldız futbolcu, ilk yarının uzatma dakikalarında attığı kafa golüyle farkı açtı.

İki gol arasında ağları bir kez daha havalandıran Vinicius'un golü ise VAR incelemesinin ardından savunma oyuncusuna faul yaptığı gerekçesiyle iptal edildi.

Karşılaşma boyunca rakip kalede tehlike yaratmayı sürdüren Vinicius, ikinci yarıda da önemli fırsatlar yakaladı. İskoç kalecinin kurtarışlarına rağmen, top ayağına her geldiğinde rakip savunma için ciddi bir tehdit oluşturdu.

Ancelotti'nin Neymar'ı Dünya Kupası kadrosuna dahil etme kararı tartışmalara yol açsa da Vinicius'un yükselen performansı sayesinde deneyimli İtalyan teknik adam artık Neymar'ı hücumdaki tek çözüm değil, önemli bir alternatif olarak kullanabiliyor. Bu durum, Brezilya'nın hücumdaki seçeneklerini artırırken, takımın şampiyonluk hedeflerine de güç katıyor.


Fas teknik direktörü: Dünya Kupası'nı kazanmak istiyoruz

Ouahbi maç sırasında oyuncularının performansını izliyor (Reuters)
Ouahbi maç sırasında oyuncularının performansını izliyor (Reuters)
TT

Fas teknik direktörü: Dünya Kupası'nı kazanmak istiyoruz

Ouahbi maç sırasında oyuncularının performansını izliyor (Reuters)
Ouahbi maç sırasında oyuncularının performansını izliyor (Reuters)

Mohamed Ouahbi, Haiti karşısında alınan 4-2'lik galibiyetle Son 32 Turu'na yükselmelerinin ardından yaptığı açıklamada, 2026 FIFA Dünya Kupası'nda şampiyonluğu hedeflediklerini söyledi.

Grup aşamasını ikinci sırada tamamlayan Fas'ın teknik direktörü, Atlanta'da düzenlenen basın toplantısında, "Dünya Kupası öncesinde de söylediğim gibi Fas yeni bir döneme girdi; bu dönem kendine inanma dönemidir. Futbolcular inanıyor, taraftarlar inanıyor ve rakipler Fas'a saygı duyuyor. Artık kupayı kazanabileceğimize inanmalı ve bunu hedeflemeliyiz" ifadelerini kullandı.

Ouahbi, bu hedefe ulaşmanın yolunun her maça en üst düzey konsantrasyonla çıkmaktan geçtiğini belirterek, "Her karşılaşmada yüzde 200'ümüzü vermeli, tüm rakiplerimize saygı göstermeli ve her maça aynı ciddiyetle hazırlanmalıyız. Yaptığımız çalışmalara büyük inanç duyuyorum. Büyük bir futbol ülkesi olmak için gereken bütün özelliklere sahibiz" dedi.

Haiti karşısındaki performanstan memnun olduğunu dile getiren Faslı teknik adam, "Bugün Dünya Kupası'nda bir maç kazandık. İstatistiklere bakarsanız, bu seviyede bu kadar fırsat ürettiğimiz ve oyuna bu kadar hükmettiğimiz çok az maç vardır. Rakibimiz ilk yarıda iki şutla iki gol buldu. Son dakikada da bir pozisyon yakaladılar ancak Yassine Bounou kurtardı. Oyuncularımın tamamından memnunum. Maç boyunca oyunun kontrolü bizdeydi" diye konuştu.

Grubu lider tamamlamak istediklerini ancak futbolun sürprizlere açık olduğunu vurgulayan Ouahbi, Haiti'nin kaybedecek bir şeyi olmadığı için uzun toplar ve hızlı hücumlarla risk aldığını, bunun da karşılaşmayı zaman zaman zorlaştırdığını söyledi.

Takımın gelişimini sürdüreceğini ifade eden Vehbi, "Zihinsel, teknik, taktik ve fiziksel açıdan eksiklerimizi analiz edip düzeltmeye devam edeceğiz. En önemli şey oyuncuların isteği ve gol atma arzusu. Bu konuda ilerleme görüyorum ve geleceğe güvenle bakıyorum" dedi.

Fas, C Grubu'nu ikinci sırada tamamlayarak Son 32 Turu'na yükseldi. Kuzey Afrika temsilcisi, önümüzdeki pazartesi günü Meksika'da F Grubu lideriyle karşılaşacak. Bu grupta Hollanda, Japonya ve İsveç mücadele ediyor.

Muhtemel rakipler arasında bir tercihinin olup olmadığı sorusuna ise Ouahbi, "Hayır, herhangi bir tercih yapmıyorum. Bu bir Dünya Kupası ve burada her rakibe karşı hazır olmanız gerekir. Rakiplerimizi izledik, sürpriz yok. Her takımın farklı bir oyun tarzı var. Biz hazır olacağız" yanıtını verdi.