Eczacıbaşı Dynavit 3. kez Dünya Kulüpler Şampiyonu oldu

Voleybol FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası finalinde VakıfBank'ı 3-2 mağlup eden Eczacıbaşı Dynavit, kupayı müzesine götürdü

(AA)
(AA)
TT

Eczacıbaşı Dynavit 3. kez Dünya Kulüpler Şampiyonu oldu

(AA)
(AA)

Çin'in Hangzhou kentinde düzenlenen organizasyonun finalinde Eczacıbaşı Dynavit ile VakıfBank karşı karşıya geldi.

Eczacıbaşı Dynavit, büyük bir heyecana sahne olan karşılaşmayı 3-2 kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

Eczacıbaşı Dynavit, 3. şampiyonluğunu elde etti

Turuncu-beyazlı ekip, FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda 3. kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

Ferhat Akbaş'ın başantrenörlüğünü yaptığı Eczacıbaşı Dynavit, 2015 ve 2016'nın ardından organizasyonunda üçüncü şampiyonluğunu kazandı.

VakıfBank, üçüncü kez gümüş madalya aldı

Sarı-siyahlı takım, FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda üçüncü kez ikincilikle yetindi.

VakıfBank, 2011 ve 2022'nin ardından 2023'te de finalde rakibine mağlup olarak gümüş madalya aldı.

Eczacıbaşı Dynavit kupayı kaldırdı

Turnuvada şampiyonluğa ulaşan Eczacıbaşı Dynavit'e düzenlenen törenle şampiyonluk kupası takdim edildi.

Turuncu-beyazlı takımın kaptanı Tijana Boskovic, kupayı kaldırarak takım arkadaşlarıyla birlikte şampiyonluğu kutladı. Eczacıbaşı Dynavit'in teknik ekibi ve kulüp çalışanları da kupa sevincine ortak oldu.

Turnuvanın MVP'si Boskovic

Eczacıbaşı Dynavit'in Sırp oyuncusu Tijana Boskovic, FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nın "En Değerli Oyuncusu" (MVP) seçildi.

Finalde kaydettiği 27 sayıyla şampiyonlukta başrol oynayan kaptan Boskovic, turnuvanın MVP ödülüne layık görüldü.

FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nın en iyi oyuncuları şöyle:

Smaçör: Gabi (VakıfBank)

Orta oyuncu: Jovana Stevanovic (Eczacıbaşı Dynavit), Zehra Güneş (VakıfBank)

Libero: Ayça Aykaç (VakıfBank)

Pasör: Elif Şahin (Eczacıbaşı Dynavit)

Pasör Çaprazı: Tijana Boskovic (Eczacıbaşı Dynavit)



Ronaldo'nun takımı Al Nassr'dan Kingsley Coman'a dev teklif!

Fransız Kingsley Coman Al Nasr'a yakın (Reuters)
Fransız Kingsley Coman Al Nasr'a yakın (Reuters)
TT

Ronaldo'nun takımı Al Nassr'dan Kingsley Coman'a dev teklif!

Fransız Kingsley Coman Al Nasr'a yakın (Reuters)
Fransız Kingsley Coman Al Nasr'a yakın (Reuters)

Bayern Münih'in Fransız yıldızı Kingsley Coman, Al Nasr formasını giymeye, çok yakın. Kulübün, 28 yaşındaki kanat oyuncusu için yaklaşık 30 milyon euro civarında bir bonservis teklifi hazırladığı öğrenildi.

Coman ismi taraftarlar arasında heyecan uyandırdığı kadar soru işaretlerini de beraberinde getiriyor . Coman, Lig şampiyonlukları serisine devam edecek mi yoksa sakatlıklar mı boğuşacak?

Paris'in banliyölerindeki başlangıcından Bavyera'nın kalbine gelişine kadar Coman'ın yerel kupaları toplama konusunda neredeyse efsanevi bir yeteneği vardı, sanki lig kupasını kaldıramayan bir takımda oynamanın nasıl bir şey olduğunu bilmiyormuş gibi. Paris Saint-Germain ile genç yaşta Fransa ligini kazandı ve Juventus ile ilk sezonunda Serie A ve Kupa'yı ekledi. Daha sonra Bayern Münih'e geçerek kupa makinesinin bir parçası oldu ve üst üste 8 sezon Bundesliga'nın yanı sıra eski takımı PSG'ye attığı tarihi golle 2020 UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazandı.

Ancak Coman'ın kariyerinin diğer yüzü de var. Bayern'e transfer olduğu 2015'ten bu yana yaşadığı sakatlıklardan dolayı 100'den fazla maç kaçırdı. Ayak bileği ve diz sakatlıklarından dolayı Euro 2016'nın etkili isimlerinden biri olmasına rağmen Fransa milli takımını Rusya'daki 2018 Dünya Kupası'nda yer alamadı. Son yıllarda da bu kısır döngü devam etti ve son olarak Ocak 2024'te iç diz bağları yırtıldı.

Yine de Coman nasıl gol atılacağını bilen bir oyuncu olmaya devam ediyor ve tam olarak formda olduğu zaman takıma büyük katkı sağlayan bir oyuncu. Bayern formasıyla 185 maçta attığı 40 gol sadece bir kanat oyuncusunun rakamları değil, hücum becerisinin de bir kanıtı.

Bugün Nassr taraftarlar onun gelişini takıma lig şampiyonluğu yolunda ekstra bir itici güç sağlayabilecek önemli bir transfer olarak görüyor. Ancak imzanın atıldığı andan sezonun son düdüğüne kadar cevaplanması gereken bir soru var: Coman, Al Nasr'la yeni bir altın sayfa yazmak için sakatlıklar lanetini kırmayı başaracak mı, yoksa onun olası yokluğu takımı tarihinin vaat ettiği “iyi alametten” mahrum mu bırakacak?