Fransa Milli Futbol Takımı’nın yeni teknik direktörü Zinedine Zidane, cuma günü UEFA Uluslar Ligi’nde Türkiye karşısında takımının başında çıkacağı ilk maç öncesinde “büyük heyecan” yaşadığını söyledi.
17 Ağustos 1994’te Aimé Jacquet yönetimindeki ilk milli maçında yaşadığı duyguların benzerini hissedip hissetmediği sorusuna Zidane şöyşe yanıt verdi: “Oyuncu olarak çıktığım ilk maçta hissettiğimden bile daha büyük. Bugün Fransa Milli Takımı’nı çalıştırabilmekten dolayı büyük heyecan duyuyorum.”
Didier Deschamps’ın 14 yıl sürdürdüğü görevinden ayrılmasının ardından Fransa Milli Takımı’nın başına getirilmesiyle kendisine gösterilen yoğun ilgiye de değinen Zidane, “Bu tamamen normal. Hakkımda çok fazla konuşuluyor ve bunun anlaşılır bir nedeni var. Ancak asıl başrol oyuncuları futbolcular. Ben kendi görevime odaklanacağım, onlarla birlikte çalışıp bir şeyler ortaya koymaya ve maçları kazanmaya çalışacağım. Benim için en önemli konu bu” ifadelerini kullandı.
Fransız teknik adam, şu aşamada milli takımda özel bir “Zidane dokunuşu” bulunduğu yönündeki değerlendirmeleri ise reddetti.
Zidane ayrıca milli takım kaptanı ve Real Madrid'in forveti Kylian Mbappe’nin durumuyla ilgili de güvence verdi. Salı günü gribal enfeksiyona benzer belirtiler nedeniyle antrenmana katılmayan Mbappe, çarşamba günü takımla birlikte normal şekilde çalışmıştı.
Zidane, “İyi durumda. Küçük bir sorun yaşadı ancak ciddi değil. Yarın forma giymeye hazır olacak” diye konuştu.
Öte yandan stoper Ibrahima Konate, sağ dizindeki hafif burkulma nedeniyle Fransa kadrosundan çıkarıldı. Konate’nin yerine Leny Yoro kadroya dahil edildi.
Fransa teknik heyeti, Konate’nin antrenman sırasında dizinde ağrı hissettiğini ve yapılan MR incelemesinde hafif bir burkulma tespit edildiğini açıkladı. Bunun üzerine oyuncunun Real Madrid’e dönmesine izin verildi.
İspanyol kulübü daha sonra yaptığı açıklamada, tetkiklerde Konate’nin sağ bacağındaki yan bağında sakatlık tespit edildiğini duyurdu.
Konate böylece milli takım arasının başlamasından bu yana Fransa kadrosundan ayrılan üçüncü oyuncu oldu. Daha önce kaleci Robin Risser ile orta saha oyuncusu Warren Zaïre-Emery kadrodan çıkarılmıştı.
Fransa, cuma günü Kocaeli’de Türkiye ile karşı karşıya gelecek. Fransız ekibi daha sonra 28 Eylül’de deplasmanda Belçika ile karşılaşacak. Fransa, 2 Ekim’de İtalya’yı Fransa Stadı’nda konuk edecek ve 5 Ekim’de Belçika ile deplasmanda bir kez daha karşılaşacak.