Türkiye'de "ara transfer" dönemi sona erdi

"Ara transfer" olarak adlandırılan ikinci transfer ve tescil dönemi sonlandı.

Türkiye'de "ara transfer" dönemi sona erdi
TT

Türkiye'de "ara transfer" dönemi sona erdi

Türkiye'de "ara transfer" dönemi sona erdi

Futbolda 11 Ocak'ta başlayan ve 29 gün süren ara transfer dönemi kapandı. Trendyol Süper Lig'de mücadele eden 20 kulüpten 19'u kadrosuna en az bir oyuncu dahil etti.

Ara transferde 19 kulüp 87 futbolcu ile sözleşme imzaladı.

Ara transferde alınan futbolcular

Süper Lig takımlarının ikinci transfer ve tescil döneminde kadrosuna kattığı futbolcular şöyle:

Yukatel Adana Demirspor: Jose Rodriguez, Stivan Mendoza, Abat Aymbetov, Breyton Fougeu, Nabil Alioui, Milad Mohammadi, Maestro, Motez Nourani, Youcef Atal

Corendon Alanyaspor: Ui-Jo Hwang, Ahmed Hassan, Daniel Kehinde Akinlosotu

RAMS Başakşehir: Josef De Suoza, Davidson, Olivier Kemen, Hamza Ljukovac

Beşiktaş: Jonas Svensson, Joe Worrall, Ernest Muci, Al-Musrati

Çaykur Rizespor: Muammer Sarıkaya, Canberk Yurdakul, Ozan Koç, David Akintola

VavaCars Fatih Karagümrük: Andrea Bertolacci, Koray Günter, Tonio Teklic, Dimitrios Kourbelis, Emre Mor, Salvotore Sirigu, Marcos Vinicius Amaral Alves

Fenerbahçe: Çağlar Söyüncü, Leonardo Bonucci, Rade Krunic, Serdar Dursun

Galatasaray: Derrick Köhn, Carlos Vinicius, Serge Aurier

Gaziantep FK: Aliou, Deian Sorescu, Halil Bağcı, Brian Acosta, Jamiro Monteiro

Atakaş Hatayspor: Doğukan Sinik, Abdülkadir Parmak, Cemali Sertel, Halil Dervişoğlu, Rui Pedro

İstanbulspor: Emrehan Gedikli

Kasımpaşa: Emre Gedik, Trazie Thomas, Jackson Porozo, Oğulcan Çağlayan, Loret Sadiku, Rochinha

Mondihome Kayserispor: Duckens Nazon, Otabek Shukurov, Mehdi Bourabia

TÜMOSAN Konyaspor: Valon Ethemi, Anderson Niangbo, Emmanuel Boateng, Filip Damjanovic, Bouly Sambou, Jakup Slowik, Alassane Ndao, Teenage Hadebe

MKE Ankaragücü: Riccardo Saponara, Ertaç Özbir, Alexis Flips, Kazımcan Karataş, Christian Bassogog, Abdurrahim Dursun

Siltaş Yapı Pendikspor: Umut Nayir, Badou Ndiaye, Mame Thiam

Yılport Samsunspor: Benito Raman, Muammer Yıldırım, Arbnor Muja

EMS Yapı Sivasspor: Bartuğ Elmaz, Kerem Atakan Kesgin, İbrahim Akdağ, Djordje Nikolic, Mijo Caktas, Azizbek Turgunboev, Queensy Menig, Hüseyin Arslan

Trabzonspor: Thomas Meunier

Ara transferde takımlar 87 futbolcu transfer etti

Yaklaşık 1 ay süren dönemde Süper Lig'de mücadele eden 20 kulübün 19'u kadrosuna yeni futbolcular dahil etti. Takımlar, 87 oyuncuyla sözleşme imzaladı.

Ara transfer dönemini en hareketli geçiren takım, birçok yıldız oyuncuyla yollarını ayıran Yukatel Adana Demirspor oldu. Adana temsilcisi 9 oyuncu transfer etti. Bu takımı sekizer transferle düşme hattından kurtulmaya çalışan TÜMOSAN Konyaspor ile ilk 10'u hedefleyen EMS Yapı Sivasspor izledi.

VavaCars Fatih Karagümrük'ün 7, Kasımpaşa ve MKE Ankaragücü'nün altışar transfer gerçekleştirdiği ara dönemde Gaziantep FK 5 transfer yaptı.

En az transfere ise birer oyuncuyla İstanbulspor ile Trabzonspor imza attı.

Antalyaspor transfer yapamadı

Süper Lig'de kadrosuna yeni futbolcu katamayan tek takım Bitexen Antalyaspor oldu.

Transfer yasağı bulunan Akdeniz temsilcisi, ara transferde yeni oyuncu alamadı.

Takımlar yabancı oyuncuyu tercih etti

Alınan futbolcuların 63'ünü yabancı uyruklular, 24'ünü yerli oyuncular oluşturdu. Süper Lig temsilcilerinin kadrosuna kattığı 63 yabancı futbolcu, 39 ülkenin pasaportunu taşıyor.

En fazla Senegalli ve Arnavut

Süper Lig temsilcileri, ara transferde en fazla Senegalli ve Arnavut futbolcu transfer etti.

Ara transferde alınan yabancı oyuncular arasında en fazla transfer edilen ülke vatandaşı 5 futbolcuyla Senegalli ve Arnavutlar oldu. İtalyanlar ile Brezilyalılar dörder futbolcuyla ikinci, Fildişi Sahili ise 3 oyuncuyla 3. sırada yer aldı.

Belçika, Hırvatistan, Kamerun, Nijerya, Özbekistan, Bosna Hersek, Portekiz ve Sırbistan vatandaşı ikişer oyuncunun transfer olduğu Süper Lig'de birer Almanya, Angola, Ekvator, Fransa, Gana, Güney Kore, Haiti, Honduras, İngiltere, İran, İspanya, Kazakistan, Kolombiya, Kongo, Norveç, Polonya, Romanya, Tunus, Cezayir, Hollanda, Fas, Yeşil Burun Adaları, Mısır, Libya, Zimbabve ve Yunanistan vatandaşı sözleşme imzaladı.

Sekiz kulübün tüm tercihi yabancı

Süper Lig'de ara transfer döneminde yeni oyuncu alan 19 kulübün 8'i tercihinin tamamını yabancıdan yana kullandı.

Sezonun ilk yarısında forma giyen birçok yıldız oyuncusuyla yollarını ayıran Adana temsilcisi 9, düşme hattındaki TÜMOSAN Konyaspor ara transferde 8 futbolcu aldı. Bunların tamamının yabancı olması dikkati çekti.

Alanyaspor (3), RAMS Başakşehir (4), Beşiktaş (4), Galatasaray (3), Mondihome Kayserispor (3) ve Trabzonspor (1) aldığı tüm oyuncularda tercihi yabancıdan yana oldu.

Atakaş Hatayspor, Çaykur Rizespor, VavaCars Fatih Karagümrük, Fenerbahçe, Gaziantep FK, Atakaş Hatayspor, İstanbulspor, Kasımpaşa, MKE Ankaragücü, Siltaş Yapı Pendikspor, Yılport Samsunspor ve EMS Yapı Sivasspor, yabancının yanı sıra yerli futbolcu da tercih etti.

En genci Rizespor

Çaykur Rizespor, transferlerinde en düşük yaş ortalaması yakalayan kulüp oldu.

Ara transferde dört futbolcuyu kadrosuna dahil eden Karadeniz temsilcisinin transferlerinin yaş ortalaması 24,5'te kaldı.

En genç ve en yaşlı

İkinci transfer ve tescil döneminde sözleşme imzalanan en yaşlı futbolcu Salvotore Sirigu oldu.

Fatih Karagümrük'ün kadrosuna kattığı İtalyan kaleci Sirigu, 37 yaşla ara transferin en yaşlı oyuncusu konumunda. Sirigu'yu Fenerbahçe'nin 36 yaşındaki stoperi Leonardo Bonucci izledi.

En genç futbolcu ise 6 Ocak 2004 doğumlu Yukatel Adana Demirsporlu Breyton Fougeu oldu.



Ekvador’u 2-0 yenen Meksika Dünya Kupası yolculuğuna devam ediyor

Meksikalı oyuncular maçtan sonra büyük taraftar kitlesiyle birlikte kutlama yapıyor (Reuters)
Meksikalı oyuncular maçtan sonra büyük taraftar kitlesiyle birlikte kutlama yapıyor (Reuters)
TT

Ekvador’u 2-0 yenen Meksika Dünya Kupası yolculuğuna devam ediyor

Meksikalı oyuncular maçtan sonra büyük taraftar kitlesiyle birlikte kutlama yapıyor (Reuters)
Meksikalı oyuncular maçtan sonra büyük taraftar kitlesiyle birlikte kutlama yapıyor (Reuters)

Meksika Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası’ndaki başarılı performansını sürdürerek Ekvador’u 2-0 mağlup etti ve son 16 turuna yükseldi.

ABD, Kanada ve Meksika’nın ortak ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada Meksika, 22. dakikada Julian Quiñones’in golüyle öne geçti. Tecrübeli forvet Raúl Jiménez ise 31. dakikada farkı ikiye çıkaran golü kaydetti.

Ekvador, karşılaşmayı 10 kişi tamamladı. Maçın uzatma dakikalarında, 90+5’te oyuncu Piero Hincapié, hakemin VAR incelemesi sonrası doğrudan kırmızı kart göstermesiyle oyun dışında kaldı. Oyuncunun, yeni uygulamaya konulan kural gereği bir Meksikalı futbolcu ile tartışma sırasında ağzını kapatarak konuşması ihlale gerekçe olarak gösterildi.

Meksika, son 16 turunda 5 Temmuz’da oynanacak maçta, İngiltere ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti arasındaki karşılaşmanın galibiyle karşılaşacak.

Öte yandan mücadele, stadyum çevresinde etkili olan gök gürültülü fırtına nedeniyle planlanan saatten bir saat geç başladı.


2026 Dünya Kupası: Mbappe, Fransa'yı İsveç karşısında zafere ve son 16 turuna taşıdı…

Kylian Mbappe Amerika'da da büyüsünü sürdürüyor (AP)
Kylian Mbappe Amerika'da da büyüsünü sürdürüyor (AP)
TT

2026 Dünya Kupası: Mbappe, Fransa'yı İsveç karşısında zafere ve son 16 turuna taşıdı…

Kylian Mbappe Amerika'da da büyüsünü sürdürüyor (AP)
Kylian Mbappe Amerika'da da büyüsünü sürdürüyor (AP)

Fransa Milli Takımı, yıldız futbolcusu Kylian Mbappé'nin attığı iki golle İsveç'i 3-0 mağlup ederek 2026 FIFA Dünya Kupası'nda son 16 turuna yükseldi. Fransa, bu turda Paraguay ile karşılaşacak.

Mbappé, "Horozlar"ın ilk ve üçüncü gollerini 45. ve 74. dakikalarda kaydederken, Bradley Barcola ise 53. dakikada takımının ikinci golünü attı.

  Fransa oyuncuları Bradley Barcola'yı attığı gol için tebrik ediyor (AP)Fransa oyuncuları Bradley Barcola'yı attığı gol için tebrik ediyor (AP)

Bu iki golle turnuvadaki gol sayısını 6'ya çıkaran Mbappé, Arjantinli yıldız Lionel Messi ile birlikte 2026 Dünya Kupası gol krallığı yarışında zirveyi paylaştı. Fransız yıldız ayrıca Dünya Kupası tarihinin en golcü oyuncuları sıralamasında Alman efsane Miroslav Klose'yi geride bıraktı.

Dünya Kupası kariyerindeki gol sayısını 18'e yükselten Mbappé, 19 gollü Lionel Messi'nin ardından ikinci sıraya yerleşirken, 16 gollü Miroslav Klose'yi geride bıraktı.

Öte yandan Mbappé, Dünya Kupası finallerinde Fransa Milli Takımı formasıyla en fazla gol atan oyuncu unvanını da pekiştirdi. Daha önce 13 gol kaydeden efsanevi Just Fontaine'i geride bırakan Fransız yıldız, rekorunu geliştirmeye devam etti.

Mbappé, Fransa'nın son 16 turunda Paraguay ile oynayacağı karşılaşmada gol sayısını artırma fırsatı yakalayacak. Paraguay ise son 16 biletini, normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 eşitlikle tamamlanan maçta Almanya'yı penaltı atışları sonucu eleyerek aldı.


2026 Dünya Kupası: Ancelotti, Japonya karşısında alınan zaferin ardından Brezilya'nın yıldızlarını övdü

Brezilya milli takımının teknik direktörü İtalyan Carlo Ancelotti (Reuters)
Brezilya milli takımının teknik direktörü İtalyan Carlo Ancelotti (Reuters)
TT

2026 Dünya Kupası: Ancelotti, Japonya karşısında alınan zaferin ardından Brezilya'nın yıldızlarını övdü

Brezilya milli takımının teknik direktörü İtalyan Carlo Ancelotti (Reuters)
Brezilya milli takımının teknik direktörü İtalyan Carlo Ancelotti (Reuters)

Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü İtalyan Carlo Ancelotti, ABD, Meksika ve Kanada'nın ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kupası'nda Japonya'ya karşı son anlarda gelen galibiyetin ardından oyuncularını övdü ve son 16 turuna yükselmelerini değerlendirdi.

Son 32 turunda 1-0 geriye düşmesine rağmen Japonya karşısında 2-1'lik galibiyete uzanan Brezilya, son 16 turunda Norveç ile Fildişi Sahili arasındaki maçın galibiyle karşılaşacak.

Maçın ardından FIFA'nın resmi internet sitesinde yer alan açıklamalarda Ancelotti, "Sabrımızı hiç kaybetmedik; sahada ve yedek kulübesinde birçok üst düzey oyuncuya sahibiz" ifadelerini kullandı.

Ancelotti sözlerini şöyle sürdürdü: "Japonya kolay bir rakip değil; son derece organize bir takım. Neymar'ı uzatmalara kadar tutmak istiyordum. Eğer ikinci golü bulamasaydık 105. dakikada oyuna girecekti. Takımın oyun düzenini bozmak istemedim çünkü iyi oynuyorlardı."