Fenerbahçe Kulübünden Süper Kupa finaliyle ilgili açıklama

"TFF ile ilgili başvurulara Gençlik ve Spor Bakanlığınca yapılabilecek herhangi bir işlem bulunmadığından söz konusu başvurunuzu doğrudan Türkiye Futbol Federasyonuna yapmanız gerekmektedir"

(AA)
(AA)
TT

Fenerbahçe Kulübünden Süper Kupa finaliyle ilgili açıklama

(AA)
(AA)

Fenerbahçe Kulübü, 29 Aralık 2023'te Galatasaray ile yapılması planlanan ancak oynanmayan Süper Kupa finalinin ardından T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yapılan başvurunun cevabını paylaştı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Süper Kupa mücadelesinin katılımcı takımlar ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) arasında verilen ortak mutabakat neticesinde oynanmadığı hatırlatıldı.

Süper Kupa maçının oynanmama kararının açıklanmasının ardından birçok manipülasyon içeren bilginin servis edildiğinin dile getirildiği açıklamada, "Başkanımız Ali Koç hakkında asılsız iftira ve ithamlarda bulunulmuştur. Gerek yapılan yayınlar, gerekse görsel medyada yazılan haber ve yorumlarla birlikte sosyal medyada yapılan paylaşımlar da göz önünde bulundurulduğunda, konunun odağının Süper Kupa finali olmadığı net bir şekilde görülmektedir. TFF ve katılımcı diğer kulüp tamamen göz ardı edilerek, tüm olayların sorumluluğunun Başkanımız Ali Koç özeline atfedilmeye çalışılması üzerine, devletimizin ilgili kurumlarına yaşanan tüm süreçlerin detaylıca araştırılması yönünde taleplerimiz olmuştur." ifadeleri kullanıldı.

Fenerbahçe Kulübü, resmi sitesinden yaptığı duyuruda 3 Ocak 2024 ve 14 Şubat 2024 tarihinde olmak üzere 2 kez Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’ne, 5 Ocak 2024 tarihinde TFF’ye, 14 Şubat 2024 tarihinde T.C. Adalet Bakanlığı’na ve yine aynı tarihte Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) başvuruda bulunulduğunu dile getirdi.

Başvuruların ardından CİMER'den dönüş yapıldığını açıklayan sarı-lacivertliler, gelen cevabı da paylaşarak "Hem kulübümüzü hem de Başkanımız Ali Koç’u hedef alan algı çalışmalarının sonucunda, kamuoyunda oluşan bilgi kirliğinin sona erdirilmesi konusundaki kararlı duruşumuz devam edecektir." açıklamasında bulundu.

CİMER'den Fenerbahçe Kulübüne verilen cevap şu şekilde:

Her türlü futbol faaliyetini milli ve milletler arası kurallara göre yürütmek, teşkilatlandırmak, geliştirmek ve Türkiye'yi futbol konusunda yurt içinde ve yurt dışında temsil etmek üzere, özel hukuk hükümlerine tabi, tüzel kişiliğe sahip, özerk Türkiye Futbol Federasyonunun kurulması, teşkilat, görev ve yetkilerine ait esas ve usuller 5894 sayılı Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanun'da düzenlenmiştir. Gerek 5894 sayılı kanun ve gerekse FIFA ve UEFA kurallarına göre Türkiye Futbol Federasyonu özerk olup, Gençlik ve Spor Bakanlığının federasyon kararları ve işlemleri üzerinde hiyerarşik veya idari vesayet yetkisi bulunmamaktadır. Bu sebeple TFF ile ilgili başvurulara Gençlik ve Spor Bakanlığınca yapılabilecek herhangi bir işlem bulunmadığından söz konusu başvurunuzu doğrudan Türkiye Futbol Federasyonuna yapmanız gerekmektedir. Bilgilerinize sunulur.



Jack Della Maddalena, Belal Muhammad'in saltanatını kısa kesti

Jack Della Maddalena (solda), Belal Muhammad'i puanla alt etti (Reuters)
Jack Della Maddalena (solda), Belal Muhammad'i puanla alt etti (Reuters)
TT

Jack Della Maddalena, Belal Muhammad'in saltanatını kısa kesti

Jack Della Maddalena (solda), Belal Muhammad'i puanla alt etti (Reuters)
Jack Della Maddalena (solda), Belal Muhammad'i puanla alt etti (Reuters)

UFC 315'in ana müsabakasında Belal Muhammad'den yarı ortasıklet unvanını alan Jack Della Maddalena, güreş uzmanını tahtından indirmek için harika vuruşlar sergiledi.

Oktagonun merkezini kontrol altında tutmayı başaran Della Maddalena, 5 rauntluk müsabakanın büyük bölümünde ileriye doğru baskı yaparak sık sık duruş değiştirdi ve Muhammed'e düzinelerce direkt vurdu. Ayrıca 5. rauntta Filistinli-Amerikalıda yara açan bir diz isabet ettirdi.

36 yaşındaki Muhammad, genellikle etkili olan güreşini yeterince kullanmadı ve güreştiğinde de Avustralyalı rakibi etkileyici bir savunma sergiledi. "JDM" 48-47, 48-47 ve 49-46'lık skorlarla Muhammed'in 10 maçlık galibiyet serisini bitirdi ve kendininkini 18 maça çıkardı.

28 yaşındaki Della Maddalena, Muhammed'in ilk savunmasında unvan saltanatına son verdi ve artık Avustralyalı'nın, Muhammad'in arkadaşı ve hafifsıkletin kralı Islam Makhachev'e karşı kemerini koruması bekleniyor. Makhachev gözünü yarı ortasıklet kemerine dikmişti fakat Muhammad'le karşılaşmak istemiyordu.

Della Maddalena zaferinin ardından kafeste "Tam da düşündüğüm gibi bir his" dedi.

Vuruşlarımda biraz daha keskin olmalıydım ama olan oldu. Belal gibi baskılı güreş yapan birine karşı, uzun süre tellerde ya da sırtüstü kalamazdım. Nakavt istiyordum ama Belal sert bir adam ve onu alt etmek çok zor. [Makhachev'le dövüşmenin] güzel bir meydan okuma olduğunu düşünüyorum, o halihazırda en iyi dövüşçü, ondan Volk'un intikamını alacağım.

JDM, Makhachev'in bir başka Avustralyalı Alexander Volkanovski'ye karşı aldığı iki galibiyete atıfta bulunuyordu.

Cumartesi günü Kanada'nın Montreal kentinde düzenlenen yan ana müsabakada sineksıklet kraliçesi Valentina Shevchenko, Manon Fiorot karşısında kıl payı bir kararla unvanını koruyarak klasmanın zirvesindeki ikinci saltanatını uzattı.

Independent Türkçe