Messi, Hong Kong krizinin ardından gelen tepkilere yanıt verdi

Arjantin'in Çin'de oynayacağı maçlar iptal edilmişti

Messi geçen yıl Avrupa'daki kariyerini noktalayarak Inter Miami'ye transfer olmuştu (Reuters)
Messi geçen yıl Avrupa'daki kariyerini noktalayarak Inter Miami'ye transfer olmuştu (Reuters)
TT

Messi, Hong Kong krizinin ardından gelen tepkilere yanıt verdi

Messi geçen yıl Avrupa'daki kariyerini noktalayarak Inter Miami'ye transfer olmuştu (Reuters)
Messi geçen yıl Avrupa'daki kariyerini noktalayarak Inter Miami'ye transfer olmuştu (Reuters)

Arjantinli futbol yıldızı Lionel Messi, takımı Inter Miami'nin Hong Kong'da oynadığı hazırlık karşılaşmasında forma giymemesiyle ilgili tartışmalara yanıt verdi.

Çin'in en büyük sosyal medya platformlarından Weibo'da bir paylaşım yapan Messi, "Hong Kong'daki maçın ardından söylenen birçok şeyi duydum ve okudum. Kimsenin yalan haberleri okumaya devam etmemesi için bu videoyu kaydetmek istedim" ifadelerini kullandı.

Arjantinli yıldız, "İnsanların, siyasi nedenlerle oynamadığımı söylediğini duydum. Bu tamamen yanlış. Eğer öyle olsaydı, daha önce defalarca kez yaptığım gibi Japonya'yı veya Çin'i ziyaret etmezdim. Kariyerimin başından bu yana Çin'le çok yakın ve özel bir ilişkim var" diye konuştu.

Lionel Messi, 4 Şubat'ta Hong Kong'da takımının yerel lig karmasıyla yaptığı maçta yedek kulübesinde oturmuştu.

Arjantinli yıldızın birkaç gün sonra Japonya'da oynanan hazırlık karşılaşmasında forma giymesi, Çin devlet medyası ve Hong Konglu yetkililer tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Tartışmaların şiddetlenmesinin ardından, Arjantin milli takımının martta Fildişi Sahili'yle Pekin'de ve Nijerya'yla Hangzhou'da oynayacağı hazırlık karşılaşmaları da Çinli yetkililer tarafından iptal edilmişti.

Karşılaşma öncesi bir kas sakatlığı yaşadığını söyleyen Messi, "Hong Kong'daki maçtan bir gün önce idmanı izlemeye gelenler için sahaya çıkmaya çalıştım. Maçtan birkaç gün sonraysa daha iyi hissettim ve bu yüzden Japonya'da bir süre oynayabildim" dedi.

Hong Kong'daki karşılaşmada forma giyemeyen Messi, birkaç gün sonra Inter Miami'nin Vissel Kobe'yle Tokyo'da oynadığı hazırlık maçının ikinci yarısında oyuna girmişti.

Hong Kong'daki hazırlık maçını organize eden şirket, tribüne gelen taraftarlara yaklaşık 640 dolarlık bilet fiyatının yarısının iade edileceğini duyurmuştu.

Messi'nin paylaşımı 40 milyondan fazla kez izlendi.

Independent Türkçe



Fenerbahçe ile Al Hilal arasında Akçiçek için kiralık anlaşmasının önündeki engel 1 milyon euro

Al Hilal'in Türk savunmacısı Yusuf Akçiçek
Al Hilal'in Türk savunmacısı Yusuf Akçiçek
TT

Fenerbahçe ile Al Hilal arasında Akçiçek için kiralık anlaşmasının önündeki engel 1 milyon euro

Al Hilal'in Türk savunmacısı Yusuf Akçiçek
Al Hilal'in Türk savunmacısı Yusuf Akçiçek

Fenerbahçe, Al Hilal forması giyen milli savunmacı Yusuf Akçiçek'i kiralık olarak yeniden kadrosuna katmaya yaklaştı. İki kulüp arasındaki görüşmeler, mevcut transfer döneminde anlaşmaya varılması için sürüyor.

Şarku’l Avsat’ın Spor X’ten aktardığı habere göre Fenerbahçe, Jayden Oosterwolde'nin takımdan ayrılmasının ardından savunmanın merkezini güçlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Teknik direktör İsmail Kartal da 20 yaşındaki Akçiçek'i kadroyu güçlendirmek için değerlendirdiği isimler arasına aldı.

Habere göre Al Hilal, Akçiçek'in kiralanmasına sıcak bakıyor. Genç savunmacı, yabancı oyuncu kontenjanı nedeniyle ligin ilk iki haftasındaki kadroda yer alamadı. Suudi kulübüne ise Fenerbahçe'nin teklifinden başka Akçiçek için şu ana kadar ulaşan bir teklif bulunmuyor.

Görüşmelerin merkezinde, oyuncunun maaşının iki kulüp arasında nasıl paylaşılacağı bulunuyor. Akçiçek'in yıllık 6 milyon euro, yaklaşık 7 milyon dolar (26,2 milyon riyal) kazandığı belirtiliyor.

Fenerbahçe, oyuncunun maaşının en az yarısının, yani 3 milyon euro (yaklaşık 3,5 milyon dolar veya 13,1 milyon riyal) Al Hilal tarafından karşılanmasını istiyor. Al Hilal ise 2 milyon euro (yaklaşık 2,3 milyon dolar veya 8,7 milyon riyal) ödemeye hazır olduğunu bildirdi.

Böylece iki kulüp arasındaki fark 1 milyon euroya, yaklaşık 1,2 milyon dolar veya 4,4 milyon riyale ulaşıyor. Bu fark, kiralık transferin tamamlanmasının önündeki son engel olarak öne çıkıyor.

Al Hilal ile Fenerbahçe arasındaki görüşmeler devam ederken, tarafların maaş paylaşımı konusunda uzlaşmaya varması halinde Akçiçek'in sözleşme imzalamak üzere İstanbul'a gitmesi bekleniyor.


Barcelona'nın 22'lik yıldızına Manchester United talip

Barcelona'nın sol beki Alejandro Balde, Manchester United'ın radarında (Reuters)
Barcelona'nın sol beki Alejandro Balde, Manchester United'ın radarında (Reuters)
TT

Barcelona'nın 22'lik yıldızına Manchester United talip

Barcelona'nın sol beki Alejandro Balde, Manchester United'ın radarında (Reuters)
Barcelona'nın sol beki Alejandro Balde, Manchester United'ın radarında (Reuters)

Barcelona'nın 22 yaşındaki sol beki Alejandro Balde, yaz transfer döneminin sona ermesine kısa süre kala Katalan kulübünden ayrılması muhtemel oyuncuların başında geliyor.

Şarku’l Avsat’ın Katalonya merkezli Mundo Deportivo gazetesinden aktardığı habere göre Balde, pazartesi günü takımının gerçekleştirdiği idmana katılmasına rağmen Elche maçında forma giymemesi, oyuncunun kulüpten ayrılabileceği yönündeki ihtimali güçlendirdi. Çok sayıda kulübün de Balde'yi kadrosuna katmakla ilgilendiği belirtildi.

Haberde, bu kulüpler arasında Manchester United'ın öne çıktığı ve İngiliz ekibinin Barcelona'nın genç oyuncusunun sahip olduğu özelliklere sahip bir sol bek arayışında olduğu ifade edildi.

Ancak ESPN, Manchester United'ın Balde'yi bonservisiyle transfer etmek yerine kiralama seçeneğine daha sıcak baktığını bildirdi. Bu durum ise oyuncuyu satmayı tercih eden Barcelona'nın beklentileriyle örtüşmüyor.

Barcelona'nın Balde'nin ayrılığına karşı çıkmayacağı, ancak Katalan kulübünün sol bek transferi yapmak veya hücum hattını güçlendirmek için kullanabileceği yüksek bir bonservis bedeli elde etmek istediği kaydedildi.

Balde'nin menajeri Jorge Mendes'in ise transfer görüşmelerini hızlandırmak amacıyla her iki kulübün yöneticileriyle temas halinde olduğu belirtildi.

Mundo Deportivo ayrıca Barcelona'nın Joao Cancelo'yu kadrosuna katması ve Xavi Espart'ın Elche karşısında ilk 11'de sahaya çıkmasının, Balde'nin bu sezon düzenli olarak ilk 11'de forma giyme şansını etkileyebilecek iki gelişme olduğuna dikkat çekti.


Martinelli'ye Suudi Arabistan'dan servet değerinde teklif

Brezilyalı Gabriel Martinelli'nin Al Hilal'e transferi yakın (Reuters)
Brezilyalı Gabriel Martinelli'nin Al Hilal'e transferi yakın (Reuters)
TT

Martinelli'ye Suudi Arabistan'dan servet değerinde teklif

Brezilyalı Gabriel Martinelli'nin Al Hilal'e transferi yakın (Reuters)
Brezilyalı Gabriel Martinelli'nin Al Hilal'e transferi yakın (Reuters)

Brezilyalı yıldız Gabriel Martinelli, Arsenal'den Al Hilal'e transfer olma ihtimalini değerlendiriyor. The Times gazetesine göre Suudi kulübü, 25 yaşındaki oyuncuya yıllık 12 milyon sterlini aşan, yaklaşık 16,2 milyon dolar (60,8 milyon riyal) maaş teklif etti.

Al Hilal, Brezilyalı kanat oyuncusunun transferi için yaklaşık 50 milyon sterlin (67,4 milyon dolar / 252,8 milyon riyal) değerinde bir teklif sundu. Arsenal henüz bu teklifi kabul etmezken Martinelli ve ailesinin Suudi Arabistan'a transfer fikrine karşı olmadığı belirtiliyor.

25 yaşındaki oyuncu, bu sezon Arsenal'in ilk iki maçının kadrosuna alınmadı. Martinelli geçen sezon ligde yalnızca bir gol atarak Arsenal'e katıldığından bu yana en düşük gol sayısına ulaştı.

Al Hilal, Portekizli Pedro Neto'nun transferinin gerçekleşmemesi halinde Martinelli'yi kadrosuna katmak için ikna etmeye çalışıyor. Chelsea'nin Neto için yaklaşık 100 milyon sterlin (134,8 milyon dolar / 505,5 milyon riyal) bonservis bedeli talep ettiği belirtiliyor.

Martinelli'nin Arsenal ile sözleşmesinin sona ermesine bir yıl kaldı. Brezilyalı oyuncu halen haftalık yaklaşık 180 bin sterlin (243 bin dolar / yaklaşık 911 bin riyal) kazanıyor. Londra ekibinin sözleşmeyi bir sezon daha uzatma opsiyonu bulunuyor.

Galatasaray da bu ay içinde Martinelli için yaklaşık 38 milyon sterlin (51,2 milyon dolar / 192 milyon riyal) değerinde bir teklif sunarken, Bayern Münih'in ise geçen yaz daha düşük bir teklif yaptığı belirtildi.

Öte yandan The Times, Al Hilal'in Aston Villa'nın forveti Ollie Watkins'i transfer etmek için 40 milyon sterlin (53,9 milyon dolar / 202 milyon riyal) teklif ettiğini bildirdi. Suudi kulübünün transferi önümüzdeki birkaç gün içinde tamamlamayı umduğu kaydedildi.