Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'na veda etti

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fatih Karagümrük'e sahasında 2-0 mağlup olarak organizasyona veda etti.

AA
AA
TT

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'na veda etti

AA
AA

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında VavaCars Fatih Karagümrük'e 2-0 yenilerek turnuvadan elendi.

RAMS Park'ta yapılan müsabakaya rotasyon yaparak çıkan sarı-kırmızılı takım, 6. dakikada Marcao'nun kaydettiği golle 1-0 geri düştü. Karşılaşmanın ilk yarısı, Fatih Karagümrük'ün üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıda iki takım da etkili ataklar geliştirse de uzun süre skor tabelası değişmedi. Ryan Mendes ile 84. dakikada bir gol daha bulan konuk takım, sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Galatasaray, Türkiye Kupası'na veda ederken Fatih Karagümrük adını yarı finale yazdırdı.

Kupa hasreti 5 sezona çıktı

Galatasaray'ın Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanma hasreti 5 sezona yükseldi.

Son olarak 2018-2019 sezonunda Türkiye Kupası'nı müzesine götüren sarı-kırmızılılar, sonraki 4 sezonda çeyrek finalden öteye gidemedi.

Galatasaray, bu sezon da turnuvaya çeyrek finalde veda etti.

Sahasında 14 maç sonra yenildi

Galatasaray'ın iç sahadaki 14 resmi maçlık yenilmezlik serisi sona erdi.

RAMS Park'ta son olarak bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih'e yenilen sarı-kırmızılı takım, sonrasındaki 14 mücadelede 13 galibiyet, 1 beraberlik yaşadı.

Bu süreçte Süper Lig'de 10, UEFA Avrupa Ligi'nde 1, Ziraat Türkiye Kupası'nda 2 galibiyet alan Galatasaray, tek beraberliği UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yaşadı.

Taraftarı önünde son mağlubiyetini 24 Ekim 2023'te yaşayan Galatasaray'ın 128 günlük yenilmezlik serisi Fatih Karagümrük maçıyla kapandı.

Zaha ıslıklandı

Sarı-kırmızılı taraftarlar Wifried Zaha'yı ıslıkladı.

Galatasaray'a sezon başında transfer olan Fildişi Sahilli yıldız, 81 dakikada sahada kaldı. Yerini Davinson Sanchez'e bırakan Zaha, oyundan çıkarken taraftar ıslıkla protesto edildi.

Wilfried Zaha, bu sezon Galatasaray formasıyla tüm kulvarlarda 34 maça çıkıp 10 kez gol sevinci yaşadı.

Taraftarlardan takıma destek

Galatasaray taraftarı, Türkiye Kupası'na veda eden takımlarına moral verdi.

Maçın sona ermesinin ardından takımı tribüne çağıran sarı-kırmızılı taraftarlar, tezahüratlarla oyuncularına destek oldu.

Taraftarlar, Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında 3 Mart Pazar günü deplasmanda yapılacak Beşiktaş derbisi öncesi takımla olan güvenini tezahüratlarla gösterdi.

Karagümrük'ün rakibi Trabzonspor

VavaCars Fatih Karagümrük, yarı finalde Trabzonspor'un rakibi oldu.

Türkiye Kupası'nda Galatasaray'ı eleyen kırmızı-siyahlılar, finale çıkabilmek için bordo-mavili ekiple karşılaşacak. Yarı final, çift maç eleme usulüne göre yapılacak. 

İlk yarı 

6. dakikada kırmızı-siyahlılar öne geçti. Orta alanda kaptırılan top sonrası hızlı çıkan Fatih Karagümrük'te Mendes'in pasında ceza sahasına giren Marcao, sol çaprazdan düzgün bir vuruşla ağları havalandırdı: 0-1.

9. dakikada Köhn'ün soldan ortasında arkaya açılan top Tete'de kaldı. Brezilyalı oyuncunun kontrol ettikten sonra çektiği şutta kaleci Emre Bilgin, yakın direk dibinde meşin yuvarlağı kornere çeldi.

25. dakikada Marcao'nun pasında topla buluşan Can Keleş, ceza sahası dışı sağ çaprazından çok sert vurdu. Meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

32. dakikada kullanılan serbest vuruş sonrası dönen topu kontrol eden Kerem Aktürkoğlu, ceza sahası içine doğru ortasını yaptı. Altıpas çizgisi önünde kafa vuruşunu yapan Abdülkerim Bardakcı, meşin yuvarlağı auta gönderdi.

44. dakikada Berkan Kutlu'nun pası sonrası ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Tete'nin şutunda meşin yuvarlak, üstten auta gitti.

Müsabakanın ilk yarısı, konuk ekibin 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci yarı 

Fatih Karagümrük yarı finalde Trabzonspor ile eşleşti.

58. dakikada Mertens'in sağ taraftan kullandığı serbest vuruşta Kerem Aktürkoğlu, altıpas çizgisi üzerinde kafa vuruşunu yaptı. Direğe çarpan meşin yuvarlak, yandan auta çıktı.

62. dakikada Barış Alper Yılmaz'ın pasında topla buluşan Zaha, ceza sahası içi sağ çaprazından şutunu çekti. Kaleci Emre Bilgin, bu şut sonrası meşin yuvarlağı kontrol etti.

70. dakikada Lasagna'nın getirdiği topta Mendes, ceza sahası içinden şutunu çekti. Bu vuruş sonrası meşin yuvarlak, üstten auta çıktı.

77. dakikada Köhn, ceza sahası dışı sol çaprazından çok sert şut çekti. Bu vuruş sonrası direğe çarpan meşin yuvarlağı Fatih Karagümrük savunması taca gönderdi.

84. dakikada Fatih Karagümrük farkı 2'ye çıkardı. Sanchez'in kaptırdığı top sonrası hızlı çıkan Fatih Karagümrük'te Mendes, ceza sahası dışı sol çaprazından bekletmeden vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-2.

90+2. dakikada Lasagna'nın attığı pasta savunma arkasına sarkan Mendes, kaleci Günay ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu auta gönderdi.

Müsabaka, konuk ekibin 2-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

 



Dünya Kupası: Fransa ve Fas, çeyrek finallere yükselmek için favoriler arasında

Fas'ın Kanada ile yapacağı maç öncesi hazırlıklarından, (AFP)
Fas'ın Kanada ile yapacağı maç öncesi hazırlıklarından, (AFP)
TT

Dünya Kupası: Fransa ve Fas, çeyrek finallere yükselmek için favoriler arasında

Fas'ın Kanada ile yapacağı maç öncesi hazırlıklarından, (AFP)
Fas'ın Kanada ile yapacağı maç öncesi hazırlıklarından, (AFP)

Gözler bugün 2026 FIFA Dünya Kupası’nda son 16 turunun başlangıcına çevrildi. Fransa ve Fas, çeyrek finale yükselmeye en yakın takımlar olarak öne çıkarken, olası eşleşme 2022 Dünya Kupası yarı finalindeki karşılaşmayı yeniden gündeme getirebilir.

Grup aşamasını kayıpsız tamamlayan ve dört maçta 13 gol atan Fransa, savunma disipliniyle dikkat çeken Paraguay ile karşılaşacak. Fas ise turnuvadaki dikkat çekici performansını sürdürme hedefiyle Kanada karşısına çıkacak.

Almanya’da erken veda edilen Paraguay maçı sonrası yeni bir dönem başladı. Alman Futbol Federasyonu, teknik direktör Julian Nagelsmann ile yolların ayrıldığını duyururken, göreve Jürgen Klopp’un getirilmesi için görüşmelere başlandığı bildirildi. Alman futbol kamuoyu, dört kez dünya şampiyonu olan “Milli takım”ın üst üste yaşadığı hayal kırıklıklarının ardından yeniden rekabetçi seviyeye dönmesi için Klopp liderliğinde bir toparlanma süreci umuyor.

İngiltere’de ise Başbakan Keir Starmer, taraftarların İngiltere-Meksika son 16 karşılaşmasını izleyebilmesi için İngiltere ve Galler’deki bar ve kafelerin pazartesi sabahı saat 05.00’e kadar açık kalmasına izin verildiğini açıkladı. Karar, polis tarafından artan güvenlik baskısı uyarılarına rağmen alındı.


Arjantin, Yeşil Burun Adaları'nın sürpriz girişimini engelledi

Arjantin, uzun süren bir maçın ardından Yeşil Burun Adaları'nı mağlup etti (AP)
Arjantin, uzun süren bir maçın ardından Yeşil Burun Adaları'nı mağlup etti (AP)
TT

Arjantin, Yeşil Burun Adaları'nın sürpriz girişimini engelledi

Arjantin, uzun süren bir maçın ardından Yeşil Burun Adaları'nı mağlup etti (AP)
Arjantin, uzun süren bir maçın ardından Yeşil Burun Adaları'nı mağlup etti (AP)

Dünya Kupası'nın son şampiyonu Arjantin, son 32 turunda uzatmalara giden karşılaşmada Yeşil Burun Adaları'nı (Cabo Verde) 3-2 mağlup ederek son 16 turuna yükseldi.

Arjantin'de takım kaptanı Lionel Messi, attığı bir gol ve yaptığı iki asistle galibiyetin mimarı oldu. Messi, 29. dakikada takımını öne geçirirken, Yeşil Burun Adaları adına Déroy Duarte 59. dakikada skora denge getirdi.

Uzatma devrelerinin 93. dakikasında Lisandro Martínez, Arjantin'i yeniden öne geçirdi. Ancak Yeşil Burun Adaları', Sidney Cabral'ın 103. dakikadaki golüyle bir kez daha eşitliği sağladı. Karşılaşmanın kader anı ise 111. dakikada yaşandı. Yeşil Burun Adaları savunma oyuncusu Dini Edilson, topu kendi ağlarına göndererek Arjantin'e galibiyeti getiren gole imza attı.

Arjantin, son 16 turunda 7 Temmuz'da Mısır ile karşı karşıya gelecek. Mısır, dün oynanan mücadelede Avustralya'yı normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 sona eren karşılaşmanın ardından penaltı atışlarında eleyerek adını bir üst tura yazdırmıştı.


Dünya Kupası: Mısır, Avustralya'yı penaltılarla yenerek son 16 turuna yükseldi

Hossam Abdel-Maguid, Arlington'da Avustralya ile Mısır arasında oynanan Dünya Kupası son 32 turu maçında belirleyici penaltı vuruşunu gole çevirdikten sonra sevinç gösterisi yapıyor (AP)
Hossam Abdel-Maguid, Arlington'da Avustralya ile Mısır arasında oynanan Dünya Kupası son 32 turu maçında belirleyici penaltı vuruşunu gole çevirdikten sonra sevinç gösterisi yapıyor (AP)
TT

Dünya Kupası: Mısır, Avustralya'yı penaltılarla yenerek son 16 turuna yükseldi

Hossam Abdel-Maguid, Arlington'da Avustralya ile Mısır arasında oynanan Dünya Kupası son 32 turu maçında belirleyici penaltı vuruşunu gole çevirdikten sonra sevinç gösterisi yapıyor (AP)
Hossam Abdel-Maguid, Arlington'da Avustralya ile Mısır arasında oynanan Dünya Kupası son 32 turu maçında belirleyici penaltı vuruşunu gole çevirdikten sonra sevinç gösterisi yapıyor (AP)

Mısır, normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 eşitlikle sona eren mücadelede Avustralya'yı penaltı atışları sonucunda 4-2 mağlup ederek FIFA Dünya Kupası'nda son 16 turuna yükseldi.

Mısır, 13. dakikada Kerim Hafez'in sol kanattan yaptığı ortada İmam Ashour'un kafa golüyle öne geçti. Ancak ikinci yarının 10. dakikasında Muhammed Hany, Avustralya'nın kullandığı serbest vuruşta topu uzaklaştırmak isterken meşin yuvarlağı kendi ağlarına göndererek skora denge getirdi.

Karşılaşmanın son bölümünde baskısını artıran Mısır, Rami Rabia ile galibiyete çok yaklaştı. Ancak Avustralya kalecisi Patrick Beach'in başarılı kurtarışı sonrası mücadele uzatma devrelerine taşındı. Uzatmalarda da eşitlik bozulmayınca turu geçen taraf penaltı atışlarıyla belirlendi.

Penaltı serisinde Mısır adına oyuna sonradan giren Mahmud Sabır, Rami Rabia, takım kaptanı Muhammed Salah ve Hüsam Abdülmecid hata yapmadı. Avustralya'da ise Harry Souttar ile Lucas Herrington penaltı atışlarından yararlanamadı.

Mısır, son 16 turunda Arjantin ile Yeşil Burun Adaları (Cabo Verde) arasında oynanacak karşılaşmanın galibiyle eşleşecek.