Süper Lig ve 1. Lig yayın hakları, 3 sezon daha beIN Sports'ta

Süper Lig ve 1. Lig'in gelecek 3 sezonu kapsayan yayın haklarını, mevcut yayıncı beIN Media Group aldı.

AA
AA
TT

Süper Lig ve 1. Lig yayın hakları, 3 sezon daha beIN Sports'ta

AA
AA

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) internet sitesinde yer alan açıklamada, beIN Media Group'un, anlaşma uyarınca tüm yayın hakları için sezonluk 182 milyon dolar artı KDV (KDV dahil 218 milyon 400 bin dolar) ödeyeceği bildirildi.

Yayın İhale Komisyonu tarafından beIN Media Group'un teklifinin kabul edildiği ve ön sözleşmenin imzalandığı belirtilerek, "11 Mart Pazartesi gününe kadar TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig yayın haklarının devrine ilişkin tüm hukuki sürecin tamamlanması kararlaştırılmıştır." denildi.

beIN Media Group'tan Süper Lig yayın haklarının alınmasıyla ilgili açıklama

Gruptan yapılan açıklamada, Süper Lig'in 23 sezondur yayıncısı olan Digiturk'ün maçları 2026-2027 sezonunun sonuna kadar yayınlamaya devam edeceği bildirildi.

beIN Media Group ile Digiturk Üst Yöneticisi (CEO) Yousef Al-Obaidly, Süper Lig'in yayıncısı olmaya devam edecekleri için memnun olduklarını söyledi.

Grup olarak küresel deneyim ve uzmanlıklarıyla kaliteli yayıncılık anlayışını futbolseverlerle buluşturmaya devam edeceklerini dile getiren Yousef Al-Obaidly, şunları kaydetti:

"Trendyol Süper Ligi'nin tek resmi yayıncısı olmaktan gurur duyuyoruz. Trendyol Süper Lig ve Trendyol 1. Lig'in tüm yerel ve uluslararası yayın haklarını en yüksek teklifi vererek kazanmış olmanın büyük mutluluğu içerisindeyiz. Küresel gücümüzü Türkiye'de son 23 yılda edindiğimiz engin deneyimle birleştirerek, sporseverlere en kaliteli içeriği sunmaya devam edecek ve Türk futbolunun küresel pazardaki konumunu güçlendirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu hedef doğrultusunda başta teknolojiye yaptığımız yatırımlar olmak üzere son 7 yılda 20 milyar lira yatırım yaparak, sektörde standartları belirledik ve belirlemeyi sürdüreceğiz. Türk futboluna inanıyoruz. Onun en büyük yatırımcısı olarak elde edeceği başarılara eşlik edecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. İlerleyen süreçte Türk futbolunun yükselen bir değer olarak futbol ekosisteminde hak ettiği yeri alacağına inancımız tam. Bu anlaşma, beIN Media Group'un Türkiye'nin önde gelen spor, eğlence ve medya grubu olarak uzun vadeli başarısının ve devam eden hedeflerinin bir başka kanıtıdır."



F1'in yeni takımı Cadillac, Ferrari'nin eski pilotuyla imzaladı

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

F1'in yeni takımı Cadillac, Ferrari'nin eski pilotuyla imzaladı

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Cadillac, 2026'daki ilk F1 sezonu için yedek pilot olarak Zhou Guanyu'yla anlaştı.

2022'yle 2024 arasında Alfa Romeo/Sauber adına F1'de yarışan Çinli pilot Zhou, geçen sezon Ferrari'de Lewis Hamilton ve Charles Leclerc'in yedeği olarak görev yapmış ancak yarış haftasonlarında yer almamıştı.

Deneyimli ikili Sergio Perez ve Valtteri Bottas, bu yıl Cadillac'ın ilk pilot kadrosunu oluşturacak, Zhou ise yedek pilot olarak padokta yer alacak.

Zhou geçen hafta Ferrari'den resmen ayrıldı ancak takım patronu Graeme Lowdon'ın aynı zamanda 26 yaşındaki pilotun menajeri olması nedeniyle Cadillac'a geçiş her zaman muhtemel görünüyordu.

Lowdon, "Yakın zamanda F1 sürüş deneyimine sahip, bir takımın parçası olarak çok çalışmaya hazır ve sezon boyunca bir aracı geliştirmenin zorluklarını bilen bir aday istedik" dedi.

Zhou tam aradığımız kişi. 2026'da yarışlara başlarken bizim için büyük bir değer olacak.

Zhou, Sauber'de geçirdiği üç yıl boyunca Bottas'la takım arkadaşıydı. Daha sonra ikisinin yerini Nico Hulkenberg ve Gabriel Bortoleto almıştı. Bottas geçen yıl Mercedes'te yedek pilot olarak görev yaparken Perez, Red Bull'dan ayrıldıktan sonra bir yıl ara vermişti.

Zhou şunları ekledi:

Bu, sporun şimdiye kadar gördüğü en büyük ve en heyecan verici yeni projelerden biri.

sxdfrgt
Valtteri Bottas ve Sergio Perez, 2026'da Cadillac'ın pilot ikilisi olacak (Cadillac Formula 1 takımı)

Hem Graeme hem de Valtteri'yle uzun yıllar çeşitli görevlerde çalıştım, bu yüzden takıma katılmak aileye geri dönmek gibi hissettiriyor.

Cadillac ayrıca Amerikalı pilot Colton Herta'yla da anlaştı ancak eski IndyCar yarış galibi, gelecekte F1'de mücadele etmek için gerekli süper lisans puanlarını kazanmak amacıyla bu yıl Formula 2'de yarışacak.

Bu yıl F1'e 11. takım olarak katılan Amerikan ekibi, en az 2029'a kadar Ferrari motorlarını kullanacak. Takım 4 üs üzerinden faaliyet gösterecek: Üçü ABD'de (Indiana, Kuzey Karolina ve Michigan) ve biri Birleşik Krallık'taki Silverstone'da. 2026 sezonu 8 Mart'ta Avustralya'da başlayacak.

Cadillac'ın gelişi, F1'de 10'dan fazla takımın olacağı anlamına geliyor. Bu, Haas'ın spora katıldığı ve Manor Racing'in aynı yıl çekildiği 2016'dan beri ilk kez oluyor.

Independent Türkçe


İskoçya’dan tarihi karar: Dünya Kupası için resmi tatil ilan edilecek

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

İskoçya’dan tarihi karar: Dünya Kupası için resmi tatil ilan edilecek

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

İskoçya, erkek milli takımının 1998'den bu yana ilk kez Dünya Kupası'nda oynamasını kutlamak için 2026'da yeni bir resmi tatil ilan etmeye hazırlanıyor.

Takım, turnuvadaki son maçlarından neredeyse 30 yıl sonra, 14 Haziran'da ABD'nin Massachusetts eyaletinde TSİ 05.00'te Haiti'yle karşılaşacak.

İskoçya Başbakanı John Swinney, İskoçların bu büyük geri dönüşü kutlamasına olanak sağlamak için 15 Haziran Pazartesi gününün resmi tatil ilan edilmesini önerdi.

Swinney, "İskoçya'nın erkekler Dünya Kupası'na katılması olağanüstü bir başarı ve dönüm noktasıydı. Danimarka'ya karşı kazanılan çarpıcı zaferin ardından gelen tepkiler, futbolun ülke için ne ifade ettiğini hepimize hatırlattı" dedi.

Bu yıl, İskoçya için bu büyük fırsattan en iyi şekilde yararlanmak ve mümkün olduğunca çok insanın takımın başarısını kutlama fırsatına sahip olmasını sağlamak istiyoruz. Bu sadece tarihi bir spor etkinliği değil, aynı zamanda İskoçya'nın dünya sahnesinde yer alması, ticari gelişimi kendine çekmesi, ülke içinde turizm ilgisi yaratması ve kültürel ve sportif bağlantılar kurması için de bir fırsat. Dolayısıyla açılış maçımızdan sonraki pazartesi gününün ulusal resmi tatil olmasını sağlamak için adımlar atıyorum, böylece maçın sonucu ne olursa olsun, hepimiz bir araya gelip bu olayı deneyimleyebiliriz.

Resmi tatiller, 1971 tarihli Bankacılık ve Finansal İşlemler Yasası kapsamında belirleniyor. İlgili yetkiler, 1998 tarihli İskoçya Yasası'yla İskoçya'ya devredilmişti.

İskoçya, 1998 tarihli İskoçya Yasası'yla devredilen ilgili yetkilerle, Birleşik Krallık'ın geri kalanından farklı resmi tatiller belirleyebiliyor.

İskoçya'da bir gün, Kraliyet Bildirisi'yle resmi tatil ilan edilebiliyor. Bu, Başbakan'ın İskoçya için bildiriler konusunda Özel Konsey'e tavsiyede bulunması ve ardından Kral tarafından Kraliyet Bildirisi'yle belirlenmesi anlamına geliyor.

Ancak ilan edilse bile işverenler yasal olarak resmi tatili uygulamak zorunda değil.

Independent Türkçe


Suudi boks devi Alalshikh: Glazer ailesi de United’dan gitmeli

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Suudi boks devi Alalshikh: Glazer ailesi de United’dan gitmeli

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Suudi kraliyet danışmanı ve boks başkanı Turki Alalshikh, Manchester United'ın çoğunluk sahibi Glazer ailesinin de teknik direktör Ruben Amorim'in ardından Old Trafford'dan ayrılması gerektiğini söyledi.

Eski Sporting CP menajeri Amorim'in pazartesi sabahı görevden alınmasıyla 14 aylık çalkantılı bir dönemin sonu geldi.

Amorim'in ayrılışının, hafta sonu Leeds'le 1-1 berabere kalınan maçın ardından yaptığı ve sportif direktör de dahil diğer departmanların ve personelin işlerini düzgün yapmalarını talep ettiği bir çıkışın ardından kulüp yönetimiyle yaşadığı anlaşmazlıktan kaynaklandığı anlaşılıyor.

Suudi Arabistan Genel Eğlence Otoritesi Başkanı ve Riyad'da birçok üst düzey boks maçının organizatörü Alalshikh, daha önce kulübün taraftarı olduğunu açıklamıştı.

Pazartesi sabahı X'te, Amorim'in üzerinde "kovuldu" yazısı bulunan bir fotoğraı paylaşıp şunları yazdı:

Allah'a şükür... Sonunda... Glazer [ailesi] de yakında gitsin.

Manchester United'ın çoğunluk sahibi olan Amerikalı Glazer ailesi, 20 yıl önce kulübü devralmalarından bu yana, özellikle kulübün biriktirdiği devasa borç nedeniyle uzun süredir taraftarların eleştirilerine maruz kalıyor.

Glazer ailesi çoğunluk hissedarı olmaya devam etse de futbol operasyonlarının kontrolü 2024'te kimya grubu Ineos'un sahibi azınlık hissedarı Sör Jim Ratcliffe'e geçmişti.

Alalshikh, United'ın sahipliği hakkında daha önce de yorum yapmıştı. Ekimde kulübün yeni bir yatırım bulma sürecinde olduğunu söyleyerek tartışma yaratmıştı ancak bunun gerçekten yaşandığına dair hiçbir işaret yoktu.

Sosyal medyada şunları paylaşmıştı:

Bugün duyduğum en iyi haber, Manchester United'ın yeni bir yatırımcıya satılma konusunda anlaşmayı tamamlama aşamasında olması. Umarım önceki sahiplerden daha iyidir.

Daha sonra bir açıklama yayımlamıştı:

Açıklığa kavuşturmak gerekirse, ben yatırımcı değilim, onlar da benim ülkemden değiller. Bu paylaşımı, anlaşmanın gerçekleşmesini dileyen bir taraftar olarak yapıyorum ancak gerçekleşmeyedebilir.

Yatırım anlaşmasına dair başka bir haber çıkmamıştı.

Independent Türkçe